Kızılarık'a adil çözüm istedi

GÜNDEM 26.11.2023 - 20:53, Güncelleme: 26.11.2023 - 20:55
 

Kızılarık'a adil çözüm istedi

Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit ARI; TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Cumhurbaşkanlığı 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ve 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanun Teklifi görüşmeler sırasında, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a Antalya ili, Muratpaşa ilçesi Kızılarık ve Yeşildere Mahalleleri'nde yaşanan önemli bir sorun dile getirdi.

haberimizvar.net- 1.500 VATANDAŞIMIZ VAKIFLARIN TAHLİYE TEBLİGATIYLA GEÇTİĞİMİZ AYLARDA HUZURSUZ EDİLDİ, RAHATSIZ EDİLDİ. Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit ARI; “Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız, Antalya'da yaşanan ciddi bir mağduriyetten bahsetmek istiyorum: Antalya ili, Muratpaşa ilçesi Kızılarık ve Yeşildere Mahalleleri'nde yaşanan önemli bir sorun var; 1947 yılında başlayıp altmış yıl süren bir kadastro davası 2007 yılında Vakıflar İdaresi lehine sonuçlandı.  Bunun neticesinde de bu mahallelerde yaşayan 1.500 civarında mahalle sakini vakıflar tarafından evlerinden atılma tehlikesiyle karşı karşıya bulunmakta. Bizim Antalya Muratpaşa ve Kepez ilçe sınırlarını belirleyen ana cadde var; bu ana cadde açılırken, çevre yolu açılırken Kızılarık'ın bir kısmı Muratpaşa tarafında, bir kısmı Kepez tarafında kaldı. Yıllar önce yani bundan bir süre önce Kepez bölgesinde kalan vatandaşların sorunları siyaseten orada çözüldü, hazine ile Vakıfların takasıyla birlikte Belediyenin de devreye girmesiyle 4706 sayılı Kanun çerçevesinde bu sorun çözüldü. VAKIFLAR İDARESİ’NİN GEÇİCİ OLARAK BU SÜRECİ DURDURMASI ÇÖZÜM DEĞİL; ERTELEMEYE DÖNÜK BİR SONUÇ Şimdi, 1.500 vatandaşımız Vakıfların tahliye tebligatıyla geçtiğimiz aylarda huzursuz edildi, rahatsız edildi. Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız, her ne kadar Vakıflar İdaresi geçici olarak bu süreci durdurduğuna dair bir açıklama yapmış gibi olsa da -bakın, gibi diyorum çünkü çözüme dönük bir açıklama değil aslında, sadece ertelemeye dönük bir sonuç doğurmakta- bu bölge yaklaşık 150 yıllık bir yerleşim bölgesidir, Antalya'nın en eski yerleşim bölgelerinden biridir, burada 22 bine ulaşan bir nüfus var ve bölgemiz de gerçekten hassas bir bölge.   YASA ÇERÇEVESİNDE UYGUN ARAZİLERLE TAKASIN SAĞLANMASI GEREKMEKTEDİR. Av. Cavit Arı; “Vatandaşımız 2009 yılından itibaren kendi mülk  gibi yaşadıkları  bu bölgede, kiracı durumuna sokulmuş oldular. İfade ettiğim gibi, 150 yıldır yaşadıkları bu topraklardan atılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldılar. Çözüm olarak, özellikle Türkmen, Alevi ve Tahtacı vatandaşlarımızın bulunduğu bu bölgede 4706 sayılı Yasa'nın Muratpaşa Belediyesi için de uygulanması, hazine ve Vakıflar takas yöntemiyle belediyenin de aracı kılınarak bu yasa çerçevesinde uygun arazilerle takasın sağlanması gerekmektedir.” dedi BELEDİYE BU KONUDA DAHA ÖNCE DEFALARCA GİRİŞİMLERDE BULUNDU AMA ALTINDA DA SİYASET YATTIĞI İÇİN BU SÜREÇ ÇÖZÜLEMEDİ Av. Cavit Arı; “Belediye bu konuda daha önce defalarca girişimlerde bulundu ancak afaki yüksek rakamlarla, belediyeden çok yüksek bedellerle takas talebinde bulunulduğu için ve altında da siyaset yattığı için bu süreç çözülemedi. Sizlerden Antalya Kızılarık ve Yeşildere Mahallesi sakinleri ve bu bölgede diğer mahallelerde bu sorunu yaşayan vatandaşlar adına bu konunun çözümü için adım atılması gerektiğini ifade ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.  
Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit ARI; TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Cumhurbaşkanlığı 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi ve 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanun Teklifi görüşmeler sırasında, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a Antalya ili, Muratpaşa ilçesi Kızılarık ve Yeşildere Mahalleleri'nde yaşanan önemli bir sorun dile getirdi.

haberimizvar.net- 1.500 VATANDAŞIMIZ VAKIFLARIN TAHLİYE TEBLİGATIYLA GEÇTİĞİMİZ AYLARDA HUZURSUZ EDİLDİ, RAHATSIZ EDİLDİ.

Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit ARI; “Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız, Antalya'da yaşanan ciddi bir mağduriyetten bahsetmek istiyorum: Antalya ili, Muratpaşa ilçesi Kızılarık ve Yeşildere Mahalleleri'nde yaşanan önemli bir sorun var; 1947 yılında başlayıp altmış yıl süren bir kadastro davası 2007 yılında Vakıflar İdaresi lehine sonuçlandı.

 Bunun neticesinde de bu mahallelerde yaşayan 1.500 civarında mahalle sakini vakıflar tarafından evlerinden atılma tehlikesiyle karşı karşıya bulunmakta. Bizim Antalya Muratpaşa ve Kepez ilçe sınırlarını belirleyen ana cadde var; bu ana cadde açılırken, çevre yolu açılırken Kızılarık'ın bir kısmı Muratpaşa tarafında, bir kısmı Kepez tarafında kaldı. Yıllar önce yani bundan bir süre önce Kepez bölgesinde kalan vatandaşların sorunları siyaseten orada çözüldü, hazine ile Vakıfların takasıyla birlikte Belediyenin de devreye girmesiyle 4706 sayılı Kanun çerçevesinde bu sorun çözüldü.

VAKIFLAR İDARESİ’NİN GEÇİCİ OLARAK BU SÜRECİ DURDURMASI ÇÖZÜM DEĞİL; ERTELEMEYE DÖNÜK BİR SONUÇ

Şimdi, 1.500 vatandaşımız Vakıfların tahliye tebligatıyla geçtiğimiz aylarda huzursuz edildi, rahatsız edildi. Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız, her ne kadar Vakıflar İdaresi geçici olarak bu süreci durdurduğuna dair bir açıklama yapmış gibi olsa da -bakın, gibi diyorum çünkü çözüme dönük bir açıklama değil aslında, sadece ertelemeye dönük bir sonuç doğurmakta- bu bölge yaklaşık 150 yıllık bir yerleşim bölgesidir, Antalya'nın en eski yerleşim bölgelerinden biridir, burada 22 bine ulaşan bir nüfus var ve bölgemiz de gerçekten hassas bir bölge.

 

YASA ÇERÇEVESİNDE UYGUN ARAZİLERLE TAKASIN SAĞLANMASI GEREKMEKTEDİR.

Av. Cavit Arı; “Vatandaşımız 2009 yılından itibaren kendi mülk  gibi yaşadıkları  bu bölgede, kiracı durumuna sokulmuş oldular. İfade ettiğim gibi, 150 yıldır yaşadıkları bu topraklardan atılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldılar. Çözüm olarak, özellikle Türkmen, Alevi ve Tahtacı vatandaşlarımızın bulunduğu bu bölgede 4706 sayılı Yasa'nın Muratpaşa Belediyesi için de uygulanması, hazine ve Vakıflar takas yöntemiyle belediyenin de aracı kılınarak bu yasa çerçevesinde uygun arazilerle takasın sağlanması gerekmektedir.” dedi

BELEDİYE BU KONUDA DAHA ÖNCE DEFALARCA GİRİŞİMLERDE BULUNDU AMA ALTINDA DA SİYASET YATTIĞI İÇİN BU SÜREÇ ÇÖZÜLEMEDİ

Av. Cavit Arı; “Belediye bu konuda daha önce defalarca girişimlerde bulundu ancak afaki yüksek rakamlarla, belediyeden çok yüksek bedellerle takas talebinde bulunulduğu için ve altında da siyaset yattığı için bu süreç çözülemedi. Sizlerden Antalya Kızılarık ve Yeşildere Mahallesi sakinleri ve bu bölgede diğer mahallelerde bu sorunu yaşayan vatandaşlar adına bu konunun çözümü için adım atılması gerektiğini ifade ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.