Kızılarık'ta isyan büyük

YEREL 07.03.2024 - 10:57, Güncelleme: 07.03.2024 - 10:57
 

Kızılarık'ta isyan büyük

Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Kızılarık Mahalllesi'nde 150 yıl önceye dayanan hak sahipliliklerine rağmen Vakıflar yönetimi tarafından Ata yuvalarını terk etmeleri istenen 332 haneli ve bin 500 nüfuslu Kızılarık Mahallesi'nin mağduriyeti bitmedi. Vakıflar ile Muratpaşa Belediyesi arasında 'trampa' modeli de sorunu çözmeyince, Kızılarık Barınma Platformu' 10 Mart'ta geniş katılımlı bir basın açıklaması yapma kararı aldı.

haberimizvar.net- Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Kızılarık Mahallesi'nde 150 yıl önceye dayanan hak sahipliğini hiçe sayan Vakıflar idaresinin mahallenin vakıf mülkiyeti olduğu gerekçesiyle Ata mirası 322 hane ve bin 500 nüfusun 'işgalci' gerekçesiyle tahliye etme kararı ile başlayan mağduriyeti 'trampa' modeli de gideremedi. Kızılarık Barınma Platformu ile Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü arasında yapılan görüşmelerde önerilen ve Vakıflar ile Muratpaşa Belediyesi arasında trampa yoluyla sorunun çözülme girişimlerinin de Vakıflar idaresinin geri adım atmaması nedeniyle sonuç alınamadı. Kızılarık Barınma Platformu Sözcüsü Avukat Engin Akbaba, Kızılarık halkının 200 dilekçeyle 7 Kasım'da yaptığı başvurur ardından 10 Kasım'da bölgenin değeri için ilgili kurumlara yazı yazıldığı, yazının cevabının 13 Kasım'da ulaşmasına rağmen Vakıflar idaresinin o tarihten bu yana geri adım atmadığını söyledi. VATANDAŞ NE İSTİYOR? Kızılarık'ta halk, 150 yıllık ata topraklarından çıkarılma tehdidi ile karşıya karşıya kalan ve 60 yıl süren dava sonucunda mahkemenin Osmanlı tapularına göre Sadrazam Kuyucu Muratpaşa Vakfı'na ait olduğuna karar vermesi ile diken üstünde oturmaya başlamıştı. 150 yıl önce bölgeye yerleşen Yörük Türkmenler, ata topraklarından, evlerinden atılmak istendiğini belirterek, işgalci değil, hak sahibi olduklarını, barınma hakkı mücadelesi verdiklerini ve bu mücadeleyi sonuna kadar sürdürmekte kararlı olduklarını belirtiyorlar. Kızılarık Barınma Platformu Temsil Heyeti adına konuşan Avukat Engin Akbaba, arınma hakkı mücadelesinden asla ödün vermeyeceklerini vurgulayarak, şunları söyledi: "Bizim olan arsalar mahkeme kararları ile vakıf adına tescil edildikten sonra, kendi topraklarımızdan atılma tehdidi ile karşı karşıyayız. Bizden sonra sıra öteden beri kendilerinin olarak bildikleri ama sonradan okul, sağlık ocağı, park yeri olarak terk edilen alanlara gelecek. Bugün ya hep birlikte olacağız ya da bizim olan topraklardan sürüleceğiz" Kızılarık Barınma Platformu'nun 10 Mart'ta geniş katılımlı bir basın açıklaması yaparak sorunun çözümü için kamuoyundan destek isteyeceği bildiriliyor.
Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Kızılarık Mahalllesi'nde 150 yıl önceye dayanan hak sahipliliklerine rağmen Vakıflar yönetimi tarafından Ata yuvalarını terk etmeleri istenen 332 haneli ve bin 500 nüfuslu Kızılarık Mahallesi'nin mağduriyeti bitmedi. Vakıflar ile Muratpaşa Belediyesi arasında 'trampa' modeli de sorunu çözmeyince, Kızılarık Barınma Platformu' 10 Mart'ta geniş katılımlı bir basın açıklaması yapma kararı aldı.

haberimizvar.net- Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Kızılarık Mahallesi'nde 150 yıl önceye dayanan hak sahipliğini hiçe sayan Vakıflar idaresinin mahallenin vakıf mülkiyeti olduğu gerekçesiyle Ata mirası 322 hane ve bin 500 nüfusun 'işgalci' gerekçesiyle tahliye etme kararı ile başlayan mağduriyeti 'trampa' modeli de gideremedi. Kızılarık Barınma Platformu ile Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü arasında yapılan görüşmelerde önerilen ve Vakıflar ile Muratpaşa Belediyesi arasında trampa yoluyla sorunun çözülme girişimlerinin de Vakıflar idaresinin geri adım atmaması nedeniyle sonuç alınamadı.

Kızılarık Barınma Platformu Sözcüsü Avukat Engin Akbaba, Kızılarık halkının 200 dilekçeyle 7 Kasım'da yaptığı başvurur ardından 10 Kasım'da bölgenin değeri için ilgili kurumlara yazı yazıldığı, yazının cevabının 13 Kasım'da ulaşmasına rağmen Vakıflar idaresinin o tarihten bu yana geri adım atmadığını söyledi.

VATANDAŞ NE İSTİYOR?

Kızılarık'ta halk, 150 yıllık ata topraklarından çıkarılma tehdidi ile karşıya karşıya kalan ve 60 yıl süren dava sonucunda mahkemenin Osmanlı tapularına göre Sadrazam Kuyucu Muratpaşa Vakfı'na ait olduğuna karar vermesi ile diken üstünde oturmaya başlamıştı. 150 yıl önce bölgeye yerleşen Yörük Türkmenler, ata topraklarından, evlerinden atılmak istendiğini belirterek, işgalci değil, hak sahibi olduklarını, barınma hakkı mücadelesi verdiklerini ve bu mücadeleyi sonuna kadar sürdürmekte kararlı olduklarını belirtiyorlar.

Kızılarık Barınma Platformu Temsil Heyeti adına konuşan Avukat Engin Akbaba, arınma hakkı mücadelesinden asla ödün vermeyeceklerini vurgulayarak, şunları söyledi: "Bizim olan arsalar mahkeme kararları ile vakıf adına tescil edildikten sonra, kendi topraklarımızdan atılma tehdidi ile karşı karşıyayız. Bizden sonra sıra öteden beri kendilerinin olarak bildikleri ama sonradan okul, sağlık ocağı, park yeri olarak terk edilen alanlara gelecek. Bugün ya hep birlikte olacağız ya da bizim olan topraklardan sürüleceğiz" Kızılarık Barınma Platformu'nun 10 Mart'ta geniş katılımlı bir basın açıklaması yaparak sorunun çözümü için kamuoyundan destek isteyeceği bildiriliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.