Kızılay Başkanı’na 9 şirketten 27 asgari ücret

GÜNDEM 25.08.2021 - 12:16, Güncelleme: 25.08.2021 - 12:16
 

Kızılay Başkanı’na 9 şirketten 27 asgari ücret

Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kurumdan maaş almadığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirten CHP’li Bingöl, “Kınık 9 şirketten ayda 27 asgari ücretlik ‘huzur hakkı’ alıyor” dedi.

HABERİMİZVAR - Bazı bürokratların birden fazla kurumdan maaş almasına yönelik tepkiler sürerken, Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın aldığı ücretlere ilişkin iddialara bir yenisi eklendi. CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl’ün açıkladığı belgelere göre; Kızılay Başkanı Kerem Kınık ve 6 Kızılay yöneticisine son 2 yılda ‘huzur hakkı’ adı altında 2 milyon 500 bin lira ödendi. Kınık ve 6 yöneticinin her ay 9 şirketten “huzur hakkı” adıyla 3’er asgari ücret aldıklarına dikkat çeken Bingöl, “Geçen yıl bu şirketlerden 1 milyon 717 bin 662 TL, bu yılın ilk 6 ayında da 844 bin 633 TL huzur hakkı verildi” diye konuştu. AYDA 27 ASGARİ ÜCRETLİK HUZUR HAKKI Sözcü’den Başak Kaya’nın haberine göre Kızılay’ın yaptığı maaş açıklamasının gerçeği yansıtmadığını belirten Bingöl, “Kızılay bünyesinde 9 farklı şirket var. Bu şirketler kurulduktan sonra Ticaret Sicil Gazetesi’nde Genel Kurul İç Yönergesi yayınlanıyor. Hepsinde ‘yönetim kurulu üyelerinin ücretleri ile huzur hakkı, ikramiye ve prim gibi haklarının belirlenmesi’ maddesi var. Böylece ‘huzur hakkı’ adı altında milyonlarca lira aktarılıyor. Kızılay’dan maaş almadığını iddia eden Kerem Kınık 9 şirketten ayda 27 asgari ücretlik ‘huzur hakkı’ alıyor” dedi. Maaş tartışmalarına ilişkin olarak Kızılay’dan yapılan açıklamada,  Kınık’ın Türkiye Kızılay Derneği’ndeki başkanlık görevi nedeniyle hiçbir ücret almadığı öne sürülmüştü. 
Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın kurumdan maaş almadığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirten CHP’li Bingöl, “Kınık 9 şirketten ayda 27 asgari ücretlik ‘huzur hakkı’ alıyor” dedi.

HABERİMİZVAR - Bazı bürokratların birden fazla kurumdan maaş almasına yönelik tepkiler sürerken, Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın aldığı ücretlere ilişkin iddialara bir yenisi eklendi. CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl’ün açıkladığı belgelere göre; Kızılay Başkanı Kerem Kınık ve 6 Kızılay yöneticisine son 2 yılda ‘huzur hakkı’ adı altında 2 milyon 500 bin lira ödendi. Kınık ve 6 yöneticinin her ay 9 şirketten “huzur hakkı” adıyla 3’er asgari ücret aldıklarına dikkat çeken Bingöl, “Geçen yıl bu şirketlerden 1 milyon 717 bin 662 TL, bu yılın ilk 6 ayında da 844 bin 633 TL huzur hakkı verildi” diye konuştu.

AYDA 27 ASGARİ ÜCRETLİK HUZUR HAKKI

Sözcü’den Başak Kaya’nın haberine göre Kızılay’ın yaptığı maaş açıklamasının gerçeği yansıtmadığını belirten Bingöl, “ Kızılay bünyesinde 9 farklı şirket var. Bu şirketler kurulduktan sonra Ticaret Sicil Gazetesi’nde Genel Kurul İç Yönergesi yayınlanıyor. Hepsinde ‘yönetim kurulu üyelerinin ücretleri ile huzur hakkı, ikramiye ve prim gibi haklarının belirlenmesi’ maddesi var. Böylece ‘huzur hakkı’ adı altında milyonlarca lira aktarılıyor. Kızılay’dan maaş almadığını iddia eden Kerem Kınık 9 şirketten ayda 27 asgari ücretlik ‘huzur hakkı’ alıyor” dedi. Maaş tartışmalarına ilişkin olarak Kızılay’dan yapılan açıklamada,  Kınık’ın Türkiye Kızılay Derneği’ndeki başkanlık görevi nedeniyle hiçbir ücret almadığı öne sürülmüştü. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.