KKTC'ye Antalya'da 40'ıncı kuruluş yıldönümü kutlaması

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 15.11.2023 - 12:27, Güncelleme: 15.11.2023 - 12:27
 

KKTC'ye Antalya'da 40'ıncı kuruluş yıldönümü kutlaması

Antalya'da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 40'ıncı kuruluş yıl dönümü kutlamalarında konuşan KKTC Antalya Başkonsolosu Cem Topçu, “Avrupa Birliği, Kıbrıs Türklerine verdikleri mali ve idari sözlerini tutmadı. Avrupa Birliği toplumları Kıbrıs Türklerine dürüst davranmadı. Uluslararası toplum bilmelidir ki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vardır ve ilelebet var olacaktır" dedi.

haberimizvar.net-  KKTC'nin 40'ıncı kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Törene Vali Yardımcısı Mustafa Hulisi Arat, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, KKTC Antalya Başkonsolosu Cem Topçu, KKTC Turizm Bakanlığı Antalya Temsilcisi Nazmi Pınar, Kıbrıs Türk Kültür Derneği Antalya Şubesi üyeleri, Türkiye Emekli Subaylar Derneği üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşu ve 3'üncü Piyade Eğitim Tugay Bölge Bando Komutanlığı eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. 'BENİ BAĞRINA BASAN ANTALYA HALKINA TEŞEKKÜR EDİYORUM' Törende konuşan KKTC Antalya Başkonsolosu Cem Topçu, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü ve KKTC'nin 40'ıncı yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Topçu, “Yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 40'ıncı kuruluş yıl dönümünde Antalya'da, aranızda bulunmaktan büyük memuniyet duyuyorum. 2 yılı aşkın süreçte yürütmekte olduğum Antalya Başkonsolosluğu görevinde beni muhabbetle bağrına basan başta Antalya halkına, tüm kurum, dernek ve devlet yetkililerine misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum" dedi. 'AVRUPA BİRLİĞİ KIBRIS TÜRKLERİNE DÜRÜST DAVRANMADI' Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC'nin adada adil kalıcı çözüme kavuşulması için bu güne kadar her türlü samimi çabayı gösterdiğine dikkati çeken Başkonsolos Topçu, “Ancak Rumlar, Kıbrıs Türkünü azınlık olarak görme, eşitlik çözümünü reddetme gafletinden bir türlü uyanamamıştır. Adanın zenginliklerinin sadece kendilerine ait olduğunu hala savunmaktadırlar. Geriye doğru baktığımızda 59 yıldır bu zihniyetin değişmediğini, Rum tarafının gerçeklerden kopuk, samimiyetsiz ve şımarık tavırlarını sürdürmekte ısrarcıdır. Bu yaklaşımlarını değiştirmek kendilerini sorgulamak, hakkaniyetli çözüm yolunda samimi çaba harcamak gibi niyetleri yoktur. Geçmişte hangi niyetleri taşıyorlarsa, bugün de aynı pencereden bakıyorlar. Avrupa Birliği Kıbrıs Türklerine verdikleri mali ve idari sözleri tutmadı. Avrupa Birliği toplumları Kıbrıs Türklerine dürüst davranmadı. Çözümü reddeden Rum tarafını birliklerine üye yaparak ödüllendirdiler. Ama Anavatan Türkiye'yi ve Yavruvatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tüm dünyaya her zaman mesajını net olarak vermiştir. Biz haklıyız. Haklı olduğumuz için de sonuna kadar mücadele edeceğiz" diye konuştu. 'KKTC İLELEBET VAR OLACAKTIR' Başkonsolos Cem Topçu, “Rum tarafı ve Avrupa Birliği, Kıbrıs Türk halkının kanıyla canıyla, şehitlerinin fedakarlıklarıyla kurduğu devletten vazgeçmesini istiyor. 10 yıllardır değişmeyen kısa sürede de değişmesi beklenmeyen bu düşmanca tavrın artık hiçbir hükmü kalmamıştır. Bizden kimse artık geriye dönüş beklemesin. Kıbrıs Türkünün, Türk tarafının bir 50 yıl daha beklemeye tahammülü yoktur. Öncelikle Kıbrıs Türkünün egemen eşitliği, eşit statüsü teyit edilmelidir. Uluslararası toplum da bilmelidir ki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vardır ve ilelebet var olacaktır" dedi.
Antalya'da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 40'ıncı kuruluş yıl dönümü kutlamalarında konuşan KKTC Antalya Başkonsolosu Cem Topçu, “Avrupa Birliği, Kıbrıs Türklerine verdikleri mali ve idari sözlerini tutmadı. Avrupa Birliği toplumları Kıbrıs Türklerine dürüst davranmadı. Uluslararası toplum bilmelidir ki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vardır ve ilelebet var olacaktır" dedi.

haberimizvar.net-  KKTC'nin 40'ıncı kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Törene Vali Yardımcısı Mustafa Hulisi Arat, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, KKTC Antalya Başkonsolosu Cem Topçu, KKTC Turizm Bakanlığı Antalya Temsilcisi Nazmi Pınar, Kıbrıs Türk Kültür Derneği Antalya Şubesi üyeleri, Türkiye Emekli Subaylar Derneği üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşu ve 3'üncü Piyade Eğitim Tugay Bölge Bando Komutanlığı eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.


'BENİ BAĞRINA BASAN ANTALYA HALKINA TEŞEKKÜR EDİYORUM'

Törende konuşan KKTC Antalya Başkonsolosu Cem Topçu, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü ve KKTC'nin 40'ıncı yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Topçu, “Yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 40'ıncı kuruluş yıl dönümünde Antalya'da, aranızda bulunmaktan büyük memuniyet duyuyorum. 2 yılı aşkın süreçte yürütmekte olduğum Antalya Başkonsolosluğu görevinde beni muhabbetle bağrına basan başta Antalya halkına, tüm kurum, dernek ve devlet yetkililerine misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum" dedi.

'AVRUPA BİRLİĞİ KIBRIS TÜRKLERİNE DÜRÜST DAVRANMADI'

Anavatan Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC'nin adada adil kalıcı çözüme kavuşulması için bu güne kadar her türlü samimi çabayı gösterdiğine dikkati çeken Başkonsolos Topçu, “Ancak Rumlar, Kıbrıs Türkünü azınlık olarak görme, eşitlik çözümünü reddetme gafletinden bir türlü uyanamamıştır. Adanın zenginliklerinin sadece kendilerine ait olduğunu hala savunmaktadırlar. Geriye doğru baktığımızda 59 yıldır bu zihniyetin değişmediğini, Rum tarafının gerçeklerden kopuk, samimiyetsiz ve şımarık tavırlarını sürdürmekte ısrarcıdır. Bu yaklaşımlarını değiştirmek kendilerini sorgulamak, hakkaniyetli çözüm yolunda samimi çaba harcamak gibi niyetleri yoktur. Geçmişte hangi niyetleri taşıyorlarsa, bugün de aynı pencereden bakıyorlar. Avrupa Birliği Kıbrıs Türklerine verdikleri mali ve idari sözleri tutmadı. Avrupa Birliği toplumları Kıbrıs Türklerine dürüst davranmadı. Çözümü reddeden Rum tarafını birliklerine üye yaparak ödüllendirdiler. Ama Anavatan Türkiye'yi ve Yavruvatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tüm dünyaya her zaman mesajını net olarak vermiştir. Biz haklıyız. Haklı olduğumuz için de sonuna kadar mücadele edeceğiz" diye konuştu.

' KKTC İLELEBET VAR OLACAKTIR'

Başkonsolos Cem Topçu, “Rum tarafı ve Avrupa Birliği, Kıbrıs Türk halkının kanıyla canıyla, şehitlerinin fedakarlıklarıyla kurduğu devletten vazgeçmesini istiyor. 10 yıllardır değişmeyen kısa sürede de değişmesi beklenmeyen bu düşmanca tavrın artık hiçbir hükmü kalmamıştır. Bizden kimse artık geriye dönüş beklemesin. Kıbrıs Türkünün, Türk tarafının bir 50 yıl daha beklemeye tahammülü yoktur. Öncelikle Kıbrıs Türkünün egemen eşitliği, eşit statüsü teyit edilmelidir. Uluslararası toplum da bilmelidir ki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vardır ve ilelebet var olacaktır" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.