Klima sesine ceza

GÜNDEM 20.02.2021 - 16:11, Güncelleme: 20.02.2021 - 16:11
 

Klima sesine ceza

Bir kişi komşusunun klima sesinden rahatsız olarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvurdu. Ekipler, klima sahibine 14 bin 740 lira ceza kesti.

 haberimizvar.net- Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü geçen yıl gürültü kirliliğine yönelik denetimler ve şikayetler üzerine yürütülen çalışmalar kapsamında 9 milyon 900 bin lira ceza yazdı. Uygulanan cezalar arasında klima gürültüsü dolayısıyla kesilenler dikkati çekti. Antalya'da bir apartmanda oturan kişi komşusunun klima sesinden rahatsız oldu. Vatandaş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne şikayette bulundu. Söz konusu apartmana giden ekip, klimasından ses gelen kişiyi uyardı, gürültü sorununun giderilmesi için süre tanıdı. Verilen sürede klimasına gerekli tamirat ve bakımı yaptırmayan kişiye gürültü kirliliğinden 14 bin 740 lira ceza uygulandı.   "SÜRE BİTERSE CEZAİ İŞLEM" Antalya'da klimaları normalden fazla ses çıkararak çevredekileri rahatsız eden 4 işletmeye de 14 bin 740'ar lira ceza kesildi. Klima açıkken ölçülen ortam sesi, kapalıyken ölçülenden yasal sınır olan 5 desibelin üstünde çıkarsa cezai işlem uygulanıyor. Verilen sürede gürültü kirliliği ortadan kaldırılmazsa, klimanın sahibine 3 katına kadar ceza kesebilen ekipler, sorunun devam etmesi halinde valiliğe başvurarak klimanın söktürülmesini sağlayabiliyor.  
Bir kişi komşusunun klima sesinden rahatsız olarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvurdu. Ekipler, klima sahibine 14 bin 740 lira ceza kesti.

 haberimizvar.net- Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü geçen yıl gürültü kirliliğine yönelik denetimler ve şikayetler üzerine yürütülen çalışmalar kapsamında 9 milyon 900 bin lira ceza yazdı.


Uygulanan cezalar arasında klima gürültüsü dolayısıyla kesilenler dikkati çekti. Antalya'da bir apartmanda oturan kişi komşusunun klima sesinden rahatsız oldu. Vatandaş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne şikayette bulundu.

Söz konusu apartmana giden ekip, klimasından ses gelen kişiyi uyardı, gürültü sorununun giderilmesi için süre tanıdı. Verilen sürede klimasına gerekli tamirat ve bakımı yaptırmayan kişiye gürültü kirliliğinden 14 bin 740 lira ceza uygulandı.

 

"SÜRE BİTERSE CEZAİ İŞLEM"

Antalya'da klimaları normalden fazla ses çıkararak çevredekileri rahatsız eden 4 işletmeye de 14 bin 740'ar lira ceza kesildi. Klima açıkken ölçülen ortam sesi, kapalıyken ölçülenden yasal sınır olan 5 desibelin üstünde çıkarsa cezai işlem uygulanıyor.

Verilen sürede gürültü kirliliği ortadan kaldırılmazsa, klimanın sahibine 3 katına kadar ceza kesebilen ekipler, sorunun devam etmesi halinde valiliğe başvurarak klimanın söktürülmesini sağlayabiliyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.