Koltuk mülk mü emanet mi?

SİYASET 06.04.2024 - 10:48, Güncelleme: 06.04.2024 - 10:48
 

Koltuk mülk mü emanet mi?

Kimi eski belediye başkanları devir teslim törenlerine katılmamış. Sanırsınız ki birileri mülklerine el koymuş da bu arkadaşlar haksızlığa uğramış! Halbuki seçimi kaybetmelerinin en önemli sebebi bu: Kibir.

Belediye başkanı milletin mülküne bekçi, milletin hukukuna gözcü, millet adına seçilen sözüdür. Ve bu görevleri ona millet verir ve görevini ihmal edeni, kibrine  yenileni de görevden alır.    Görevi veren millete görevden aldı diye kızılmaz. Millet size mülkün mülkiyetini değil emaneten zilliyetini verir. Ve belli aralıklarla yaptığı denetimlerle dilerse emaneti daha ehil gördüğü başkasına verir. Siz kimsiniz ki milletin mülkünü mülkünüz sayıp milletin yeni emanetçilerine işgalci muamelesi yaparsınız?!   Yoksa siz milleti kul, kendinizi üstün vasıflı kral mı sanıyorsunuz?! Bir şarkıda " Bu devirde kimse şah değil, padişah değil" diyordu. Demokraside şah da padişah da millettir ve  bir makama talip herkes  milletin rızasına muhtaçtır.    Artık kabul edin millet size razı olmadı çünkü sizden razı değildi. Kibrinizden ve kendinizi devlet, devleti mülkünüz zannetmenizden çok yoruldu. Devir teslim törenine gelmeyerek bir kez daha kibrinize mağlup oldunuz ve en önemlisi de Türk devlet geleneğine ve evrensel protokol kurallarına ters düştünüz. Ve böylece milletin emaneti sizden alırken ne kadar doğru bir karar verdiğini kanıtlamış oldunuz.   Millet size değil siz millete tabisiniz, bunu sakın unutmayın!
Kimi eski belediye başkanları devir teslim törenlerine katılmamış. Sanırsınız ki birileri mülklerine el koymuş da bu arkadaşlar haksızlığa uğramış! Halbuki seçimi kaybetmelerinin en önemli sebebi bu: Kibir.
Belediye başkanı milletin mülküne bekçi, milletin hukukuna gözcü, millet adına seçilen sözüdür. Ve bu görevleri ona millet verir ve görevini ihmal edeni, kibrine  yenileni de görevden alır.   
Görevi veren millete görevden aldı diye kızılmaz. Millet size mülkün mülkiyetini değil emaneten zilliyetini verir. Ve belli aralıklarla yaptığı denetimlerle dilerse emaneti daha ehil gördüğü başkasına verir. Siz kimsiniz ki milletin mülkünü mülkünüz sayıp milletin yeni emanetçilerine işgalci muamelesi yaparsınız?!
 
Yoksa siz milleti kul, kendinizi üstün vasıflı kral mı sanıyorsunuz?! Bir şarkıda " Bu devirde kimse şah değil, padişah değil" diyordu. Demokraside şah da padişah da millettir ve  bir makama talip herkes  milletin rızasına muhtaçtır. 
 
Artık kabul edin millet size razı olmadı çünkü sizden razı değildi. Kibrinizden ve kendinizi devlet, devleti mülkünüz zannetmenizden çok yoruldu.
Devir teslim törenine gelmeyerek bir kez daha kibrinize mağlup oldunuz ve en önemlisi de Türk devlet geleneğine ve evrensel protokol kurallarına ters düştünüz. Ve böylece milletin emaneti sizden alırken ne kadar doğru bir karar verdiğini kanıtlamış oldunuz.
 
Millet size değil siz millete tabisiniz, bunu sakın unutmayın!
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.