Konuksever AVM yeniden hortladı

YEREL 12.09.2019 - 22:01, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Konuksever AVM yeniden hortladı

Kamuoyunun tepkileri üzerine yapımına izin verilmeyen Konuksever AVM yarın yeniden meclis gündemine gelecek. 25 binlik planın mahkeme kararı nedeniyle hazırlandığı belirtilirken, 5 binlik plana ‘AVM yapılamaz’ notunun düşülmemesi dikkat çekti.

HABERİMİZ VAR – Antalya Konuksever Mahallesi’ne yapılmak istenen ve kamuoyunun tepkisi üzerine engellenen AVM projesi yarın yapılacak Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında yeniden gündeme gelecek. Antalya 4’üncü İdare Mahkemesi’nin kararı gereğince yapılan 25 binlik ve 5 binlik planlar İmar Komisyonu’ndan geçti. 25 binlik planın mahkeme kararı nedeniyle hazırlandığını, ama 5 binlik plana “AVM yapılamaz” notu düşülebilirken, bunun yapılmadığını söyleyen kaynaklar, meclis gündemine de apar topar getirildiğini belirtti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in de bütün meclis üyelerine mesaj geçerek yarınki meclis toplantısında tam kadro olarak bulunmalarını istediği ileri sürüldü. BÜTÜN BAŞKANLAR KARŞI ÇIKTI Konuksever’de AVM yapılmasına karşıMuratpaşa eski Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen büyük bir mücadele vermişti. Büyükşehir eski Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da AVM projesine karşı duruş sergiledi. Mehmet Tosun ve Hüsnü Şahin de AVM yapılması planlanan alanda çadır kurarak eylem yaptı.Kamuoyunun tepkileri üzerine engellenen Konuksever Mahallesi’ne 150 bin metrekarelik dev bir kütle yerleştirecek olan AVM projesiyle ilgili İdare Mahkemesi’nin “plan yapılsın” kararı en son 2016 yılında Menderes Türel döneminde meclis gündemine geldi. Türel’in de eleştirdiği proje için hazırlanan 25 binlik plan teklifinin kabul edilebilmesi için belediye yasasına göre 27 ‘evet’ oyu gerekiyordu. Bu sayı bulunamadı ve plan teklifi reddedildi. Sonraki 3 yıl boyunca da plan bir daha gündeme getirilmedi. CHP’li belediye başkanı Muhittin Böcek döneminde 25 binlik planın kamuoyunda tartıştırılmadan, apar topar meclise getirilmesi ve 5 binlik plana AVM’nin önünü kesecek notun düşülmemesi çeşitli soru işaretlerini de gündeme getirdi. 
Kamuoyunun tepkileri üzerine yapımına izin verilmeyen Konuksever AVM yarın yeniden meclis gündemine gelecek. 25 binlik planın mahkeme kararı nedeniyle hazırlandığı belirtilirken, 5 binlik plana ‘AVM yapılamaz’ notunun düşülmemesi dikkat çekti.

HABERİMİZ VAR – Antalya Konuksever Mahallesi’ne yapılmak istenen ve kamuoyunun tepkisi üzerine engellenen AVM projesi yarın yapılacak Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında yeniden gündeme gelecek. Antalya 4’üncü İdare Mahkemesi’nin kararı gereğince yapılan 25 binlik ve 5 binlik planlar İmar Komisyonu’ndan geçti. 25 binlik planın mahkeme kararı nedeniyle hazırlandığını, ama 5 binlik plana “AVM yapılamaz” notu düşülebilirken, bunun yapılmadığını söyleyen kaynaklar, meclis gündemine de apar topar getirildiğini belirtti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in de bütün meclis üyelerine mesaj geçerek yarınki meclis toplantısında tam kadro olarak bulunmalarını istediği ileri sürüldü.

BÜTÜN BAŞKANLAR KARŞI ÇIKTI

Konuksever’de AVM yapılmasına karşıMuratpaşa eski Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen büyük bir mücadele vermişti. Büyükşehir eski Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da AVM projesine karşı duruş sergiledi. Mehmet Tosun ve Hüsnü Şahin de AVM yapılması planlanan alanda çadır kurarak eylem yaptı.Kamuoyunun tepkileri üzerine engellenen Konuksever Mahallesi’ne 150 bin metrekarelik dev bir kütle yerleştirecek olan AVM projesiyle ilgili İdare Mahkemesi’nin “plan yapılsın” kararı en son 2016 yılında Menderes Türel döneminde meclis gündemine geldi. Türel’in de eleştirdiği proje için hazırlanan 25 binlik plan teklifinin kabul edilebilmesi için belediye yasasına göre 27 ‘evet’ oyu gerekiyordu. Bu sayı bulunamadı ve plan teklifi reddedildi. Sonraki 3 yıl boyunca da plan bir daha gündeme getirilmedi. CHP’li belediye başkanı Muhittin Böcek döneminde 25 binlik planın kamuoyunda tartıştırılmadan, apar topar meclise getirilmesi ve 5 binlik plana AVM’nin önünü kesecek notun düşülmemesi çeşitli soru işaretlerini de gündeme getirdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.