Konyaalılar'dan Bamya Çorbası etkinliği

GÜNDEM 01.11.2021 - 16:22, Güncelleme: 01.11.2021 - 16:25
 

Konyaalılar'dan Bamya Çorbası etkinliği

Antalya Konyalılar Derneği'nin, Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde düzenlediği, 'Geleneksel Bamya Çorbası Buluşması'nda konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, hemşehri derneklerinin kalpleri birbirine yaklaştırdığını ve bunun için hemşehri derneklerini çok önemsediklerini söyledi.

haberimizvarr.net- Konyalılar Derneği'nin 'Geleneksel Bamya Çorbası Buluşması', Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde yapıldı. Merkezinin ana fuaye alanında Konyalılar Dernek Başkanı Süleyman Üre ev sahipliğinde düzenlenen buluşmaya, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'de katıldı. Antalya'da yaşayan Konyalıların biraraya geldiği etkinlikte konuşan Başkan Hakan Tütüncü, günün ilk ışıklarıyla, bir tas bamya çorbası kaşıklamanın çok anlamlı olduğunu söyledi. Hemşehri derneklerinin kalplerinde çok farklı bir yeri olduğuna değinen Başkan Tütüncü, "Hemşehri derneklerine çok önem veriyoruz. Hemşehri dernekleri aslında kalplerimizin birbirine yakınlaşmasını sağlıyor. Evet, bugün burası Konyalılar Derneği'nin bir etkinliği ama burada sadece Konyalılar yok. Anadolu'nun farklı illerinden, farklı derneklerin temsilcilerini de burada gördüm. Siyasi partilerimizin kıymetli temsilcileri buralarda oluyorlar. Cemiyet hayatında yer alan çok değişik hemşehrilerimiz, cemiyet hayatının değerli kahramanları bizlerle birlikte oluyorlar. İşte bunlar başlı başına bir kazançtır" dedi.   Antalya'da 400'den fazla antik kent olduğunu belirten Başkan Tütüncü, Hz. Mevlana'nın bir hikayesini anlatarak, "Kalpleri birbirine yakınlaştırmak, herkesi sevgiyle saygıyla kucaklamak ya da herkesin birbirini sevginin ve saygının ortamına davet etmesi. Bunlar çok kıymetli şeyler. Biz zaman zaman bu toplantıları yapıyoruz. Ama bu toplantıların özünde temelinde bu var" diyerek sözlerini tamamladı.
Antalya Konyalılar Derneği'nin, Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde düzenlediği, 'Geleneksel Bamya Çorbası Buluşması'nda konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, hemşehri derneklerinin kalpleri birbirine yaklaştırdığını ve bunun için hemşehri derneklerini çok önemsediklerini söyledi.

haberimizvarr.net- Konyalılar Derneği'nin 'Geleneksel Bamya Çorbası Buluşması', Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde yapıldı. Merkezinin ana fuaye alanında Konyalılar Dernek Başkanı Süleyman Üre ev sahipliğinde düzenlenen buluşmaya, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'de katıldı. Antalya'da yaşayan Konyalıların biraraya geldiği etkinlikte konuşan Başkan Hakan Tütüncü, günün ilk ışıklarıyla, bir tas bamya çorbası kaşıklamanın çok anlamlı olduğunu söyledi. Hemşehri derneklerinin kalplerinde çok farklı bir yeri olduğuna değinen Başkan Tütüncü, "Hemşehri derneklerine çok önem veriyoruz. Hemşehri dernekleri aslında kalplerimizin birbirine yakınlaşmasını sağlıyor. Evet, bugün burası Konyalılar Derneği'nin bir etkinliği ama burada sadece Konyalılar yok. Anadolu'nun farklı illerinden, farklı derneklerin temsilcilerini de burada gördüm. Siyasi partilerimizin kıymetli temsilcileri buralarda oluyorlar. Cemiyet hayatında yer alan çok değişik hemşehrilerimiz, cemiyet hayatının değerli kahramanları bizlerle birlikte oluyorlar. İşte bunlar başlı başına bir kazançtır" dedi.

 

Antalya'da 400'den fazla antik kent olduğunu belirten Başkan Tütüncü, Hz. Mevlana'nın bir hikayesini anlatarak, "Kalpleri birbirine yakınlaştırmak, herkesi sevgiyle saygıyla kucaklamak ya da herkesin birbirini sevginin ve saygının ortamına davet etmesi. Bunlar çok kıymetli şeyler. Biz zaman zaman bu toplantıları yapıyoruz. Ama bu toplantıların özünde temelinde bu var" diyerek sözlerini tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.