Konyaaltı Belediyesi’nden hayvancılığa destek

GÜNDEM 23.08.2019 - 12:02, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Konyaaltı Belediyesi’nden hayvancılığa destek

Konyaaltı İlçe Tarım Ve Orman Müdürlüğü ve Konyaaltı Belediye Başkanlığı arasında protokol imzalandı

haberimizvar.net Konyaaltı Yaylalarında hayvancılık ile uğraşan ailelere destek olmak amacıyla yapılan protokolde 20 bin baş hayvanın devlet programlı aşıları Konyaaltı Belediyesi tarafından karşılanacak. PROTOKOLÜN KAPSAMI Yapılan protokolle, küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık işletmelerinde salgın ve ölümlere neden olan ihbarı mecburi hastalıklara karşı programlı olarak yürütülen ve hastalık çıkışına bağlı olarak Antalya İl Tarım Orman Müdürlüğü Döner Sermayesi’nce temin edilen aşıların ve hayvan kayıt altına alınmasında kullanılan büyükbaş, küçükbaş küpelerinin bedelinin (uygulama ücreti hariç) Konyaaltı Belediye başkanlığınca karşılanması ve uygulamanın Konyaaltı İlçe Tarım Orman Müdürlüğü elamanlarınca yapılacak. Aşı uygulamaları ile hayvanlardan insanlara geçen zoonoz hastalıkların engellenerek toplum sağlığının korunması, hayvanlarda salgınlara neden olan hastalıklarla mücadele ederek hayvan sağlığının korunması, verim kayıplarının engellenerek sürdürülebilir ve kazançlı hayvancılığı sağlanması. Küpe uygulamaları ile hayvanları kayıt altına almak buna bağlı olarak hayvan hastalıklarıyla mücadelede başarılı olmak, hayvan hareketlerini kontrol altına alarak salgın hastalıkların yayılmasını engellemek, gerçekçi hayvancılık politikalarının oluşturulmasına katkı sağlamak amacıyla protokol düzenlendi.
Konyaaltı İlçe Tarım Ve Orman Müdürlüğü ve Konyaaltı Belediye Başkanlığı arasında protokol imzalandı

haberimizvar.net Konyaaltı Yaylalarında hayvancılık ile uğraşan ailelere destek olmak amacıyla yapılan protokolde 20 bin baş hayvanın devlet programlı aşıları Konyaaltı Belediyesi tarafından karşılanacak.

PROTOKOLÜN KAPSAMI

Yapılan protokolle, küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık işletmelerinde salgın ve ölümlere neden olan ihbarı mecburi hastalıklara karşı programlı olarak yürütülen ve hastalık çıkışına bağlı olarak Antalya İl Tarım Orman Müdürlüğü Döner Sermayesi’nce temin edilen aşıların ve hayvan kayıt altına alınmasında kullanılan büyükbaş, küçükbaş küpelerinin bedelinin (uygulama ücreti hariç) Konyaaltı Belediye başkanlığınca karşılanması ve uygulamanın Konyaaltı İlçe Tarım Orman Müdürlüğü elamanlarınca yapılacak. Aşı uygulamaları ile hayvanlardan insanlara geçen zoonoz hastalıkların engellenerek toplum sağlığının korunması, hayvanlarda salgınlara neden olan hastalıklarla mücadele ederek hayvan sağlığının korunması, verim kayıplarının engellenerek sürdürülebilir ve kazançlı hayvancılığı sağlanması. Küpe uygulamaları ile hayvanları kayıt altına almak buna bağlı olarak hayvan hastalıklarıyla mücadelede başarılı olmak, hayvan hareketlerini kontrol altına alarak salgın hastalıkların yayılmasını engellemek, gerçekçi hayvancılık politikalarının oluşturulmasına katkı sağlamak amacıyla protokol düzenlendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.