Konyaaltı Çandır fasulyesi ikram etti

KÜLTÜR 02.11.2023 - 15:15, Güncelleme: 02.11.2023 - 15:15
 

Konyaaltı Çandır fasulyesi ikram etti

Antalya Ticaret Borsası'nın (ATB) bu yıl 12'nci kez düzenlediği Yöresel Ürünler Fuarı'na (YÖREX) katılan Konyaaltı Belediyesi, fuarın açılış törenine katılanlara Konyaaltı'nın Yarbaşçandır Mahallesi'nde 20 yıldır üretilen Çandır fasulyeni ikram etti.

haberimizvar.net- Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteğiyle bu yıl 12.’si düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) ANFAŞ Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. Anadolu’nun 12 bin yıllık yok olmaya yüz tutan lezzetlerini ve değerlerini vatandaşlarla buluşturan YÖREX’te 7 Farklı yörenin yöresel ürünleri sergileniyor. “Sizin Oraların Nesi Meşhur” sloganıyla gerçekleştirilen YÖREX’in açılışına TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun yanı sıra Türkiye’nin birçok il ve ilçesinden çok sayıda belediye başkanı, sanayi ve ticaret odası ile borsa başkanları, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve çok sayıda katılımcı katıldı. KONYAALTI’NIN DEĞERLERİ Konyaaltı Belediyesi de fuar merkezine kurduğu modern standında bölgeye has yöresel lezzetleri sergiledi. Stantta Çandır fasulyesinden Doyran patlıcanına, Çakırlar’da yetiştirilen mandalina ve nara kadar çok sayıda ürün yer aldı.  ÇANDIR FASULYESİ İKRAM EDİLDİ Konyaaltı’nın Yarbaşçandır Mahallesi’nde 200 yıldır üretimi yapılan fakat son zamanlarda yok olmaya yüz tutan olan Konyaaltı Belediyesi’nin çalışmalarıyla üretimi yeniden artırılan Çandır fasulyesine vatandaşların ilgisi büyük oldu. Çandır fasulyesinden yapılan 5 bin kişilik kuru fasulye de Konyaaltı Belediyesi Başkan Yardımcıları Tuba Erke Bostan ve Sedat Karabulut tarafından standı ziyaret eden vatandaşlara ikram edildi. Çandır fasulyesi lezzetiyle vatandaşlardan tam not aldı.      
Antalya Ticaret Borsası'nın (ATB) bu yıl 12'nci kez düzenlediği Yöresel Ürünler Fuarı'na (YÖREX) katılan Konyaaltı Belediyesi, fuarın açılış törenine katılanlara Konyaaltı'nın Yarbaşçandır Mahallesi'nde 20 yıldır üretilen Çandır fasulyeni ikram etti.

haberimizvar.net-  Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteğiyle bu yıl 12.’si düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) ANFAŞ Fuar Merkezi’nde kapılarını açtı. Anadolu’nun 12 bin yıllık yok olmaya yüz tutan lezzetlerini ve değerlerini vatandaşlarla buluşturan YÖREX’te 7 Farklı yörenin yöresel ürünleri sergileniyor. “Sizin Oraların Nesi Meşhur” sloganıyla gerçekleştirilen YÖREX’in açılışına TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun yanı sıra Türkiye’nin birçok il ve ilçesinden çok sayıda belediye başkanı, sanayi ve ticaret odası ile borsa başkanları, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve çok sayıda katılımcı katıldı.

KONYAALTI’NIN DEĞERLERİ

Konyaaltı Belediyesi de fuar merkezine kurduğu modern standında bölgeye has yöresel lezzetleri sergiledi. Stantta Çandır fasulyesinden Doyran patlıcanına, Çakırlar’da yetiştirilen mandalina ve nara kadar çok sayıda ürün yer aldı. 

ÇANDIR FASULYESİ İKRAM EDİLDİ

Konyaaltı’nın Yarbaşçandır Mahallesi’nde 200 yıldır üretimi yapılan fakat son zamanlarda yok olmaya yüz tutan olan Konyaaltı Belediyesi’nin çalışmalarıyla üretimi yeniden artırılan Çandır fasulyesine vatandaşların ilgisi büyük oldu. Çandır fasulyesinden yapılan 5 bin kişilik kuru fasulye de Konyaaltı Belediyesi Başkan Yardımcıları Tuba Erke Bostan ve Sedat Karabulut tarafından standı ziyaret eden vatandaşlara ikram edildi. Çandır fasulyesi lezzetiyle vatandaşlardan tam not aldı.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.