Konyaaltı cemevi için Erdoğan’dan randevu

GÜNDEM 27.08.2019 - 20:25, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Konyaaltı cemevi için Erdoğan’dan randevu

Belediye meclis üyeleri tarafından açılıp kapatılan Konyaaltı Cemevi’nde açıklama yapan AKD Genel Başkanı Doğan Demir, “Bu Alevilere yapılan bir zulümdür. Konunun çözümü için parti başkanlarından ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu istedik” dedi

haberimizvar.net Kim tarafından idare edileceği yılan hikayesine dönen Konyaaltı Cemevi’nde bir basın açıklaması düzenleyen Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Genel Başkanı Doğan Demir, cemevinin CHP’li Konyaaltı belediye meclis üyeleri tarafında açılıp kapatılmasının Alevilere hakaret olduğunu söyledi. AKD Konyaaltı şube yönetimini görevden aldıktan 2 gün sonra cemevine geldiklerinde kapısına kilit vurulmuş olarak gördüklerini ileri süren Doğan Demir, “Belediye Başkanı Semih Esen’in 10 tane belediye meclis üyesine cemevini açıp kapatma görevini verdiğini öğrendik. Yaptığımız görüşmelerde doğru olmadığını, bir cemevinde zaman zaman sorunlar olabileceğini, ama bunu çözebilecek tecrübede olduğumuzu bildirdik. Ancak burada belediye başkanı ve meclis üyelerinin aldığı tutum çok doğru bir tutum değildir” ifadelerini kullandı. ‘MECLİS ÜYELERİ AÇIP KAPATAMAZ’ Cemevi sorununu çözülmesi için 1 aydır beklediklerini belirten Demir, “Cemevinin meclis üyeleri tarafından açılıp kapatılmasının Alevilere büyük bir hakaret olduğunu, çünkü siyasi kişiliklerin inanç merkezlerimize hiçbir şartta müdahale etmemesini söyledik. Başkan Semih Esen’le yaptığımız son görüşmede, ‘Biz sorunlar çözülene kadar burayı açıp kapatmayı devam ettireceğiz’ dedi. Bunun üzerine dün yönetim kurulumuzla toplantı yaptık. Bu sorunu mutlaka çözmemiz gerektiğine inanıyoruz. Ancak belediye başkanı ve meclis üyelerinin ısrarla bu süreci götürmeye çalıştığını görüyoruz. Bugün buraya GYK üyesi arkadaşlarımızla geldiğimizde cemevinin kapısı kapalıydı. 1 saat açılmasını bekledik. Bu Alevilere yapılan bir zulümdür. Bunu asla kabul edemeyiz. Hiçbir belediye meclis üyesinin açıp kapatma hakkı yoktur” dedi. CUMHURBAŞKANINDAN RANDEVU Doğan Demir şunları söyledi: “Bu kilit açıp kapatma sevdasından bir an önce vazgeçip gerçek sahiplerine, Alevilere bırakması gerektiğini her platformda söylüyoruz. Konyaaltı’nda cemevimizi işgal eden, sabah açıp akşam kapatan bir zihniyet var. Önümüzdeki günlerde tüm parti başkanları ve cumhurbaşkanından randevu talep ettik. Çünkü kangren olmuş bir yapı var. Bunun için hukuksal mücadeleyi vereceğiz. Parti başkanları ve Cumhurbaşkanımıza bunu anlatacağız. Belediye başkanının, ‘burada tahsis yok, burayı ben size veremem’ demesini de anlamış değiliz. Çünkü biz zaten 3 yıldır buradayız. İç işlerimize karışmak kimsenin hakkı değil. Bu basın açıklamasını 1 aydır erteliyoruz. Yapmamaya özen gösterdik, bekledik; ama geldiğimiz noktada bu açıklamayı yapmak zorunda kaldık. Belediyelerin Alevilerin cemevlerini artık tanıması gerekir. Cemevlerini kimse elimizden alamaz” diye konuştu.  
Belediye meclis üyeleri tarafından açılıp kapatılan Konyaaltı Cemevi’nde açıklama yapan AKD Genel Başkanı Doğan Demir, “Bu Alevilere yapılan bir zulümdür. Konunun çözümü için parti başkanlarından ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu istedik” dedi

haberimizvar.net Kim tarafından idare edileceği yılan hikayesine dönen Konyaaltı Cemevi’nde bir basın açıklaması düzenleyen Alevi Kültür Dernekleri (AKD) Genel Başkanı Doğan Demir, cemevinin CHP’li Konyaaltı belediye meclis üyeleri tarafında açılıp kapatılmasının Alevilere hakaret olduğunu söyledi. AKD Konyaaltı şube yönetimini görevden aldıktan 2 gün sonra cemevine geldiklerinde kapısına kilit vurulmuş olarak gördüklerini ileri süren Doğan Demir, “Belediye Başkanı Semih Esen’in 10 tane belediye meclis üyesine cemevini açıp kapatma görevini verdiğini öğrendik. Yaptığımız görüşmelerde doğru olmadığını, bir cemevinde zaman zaman sorunlar olabileceğini, ama bunu çözebilecek tecrübede olduğumuzu bildirdik. Ancak burada belediye başkanı ve meclis üyelerinin aldığı tutum çok doğru bir tutum değildir” ifadelerini kullandı.

‘MECLİS ÜYELERİ AÇIP KAPATAMAZ’

Cemevi sorununu çözülmesi için 1 aydır beklediklerini belirten Demir, “Cemevinin meclis üyeleri tarafından açılıp kapatılmasının Alevilere büyük bir hakaret olduğunu, çünkü siyasi kişiliklerin inanç merkezlerimize hiçbir şartta müdahale etmemesini söyledik. Başkan Semih Esen’le yaptığımız son görüşmede, ‘Biz sorunlar çözülene kadar burayı açıp kapatmayı devam ettireceğiz’ dedi. Bunun üzerine dün yönetim kurulumuzla toplantı yaptık. Bu sorunu mutlaka çözmemiz gerektiğine inanıyoruz. Ancak belediye başkanı ve meclis üyelerinin ısrarla bu süreci götürmeye çalıştığını görüyoruz. Bugün buraya GYK üyesi arkadaşlarımızla geldiğimizde cemevinin kapısı kapalıydı. 1 saat açılmasını bekledik. Bu Alevilere yapılan bir zulümdür. Bunu asla kabul edemeyiz. Hiçbir belediye meclis üyesinin açıp kapatma hakkı yoktur” dedi.

CUMHURBAŞKANINDAN RANDEVU

Doğan Demir şunları söyledi: “Bu kilit açıp kapatma sevdasından bir an önce vazgeçip gerçek sahiplerine, Alevilere bırakması gerektiğini her platformda söylüyoruz. Konyaaltı’nda cemevimizi işgal eden, sabah açıp akşam kapatan bir zihniyet var. Önümüzdeki günlerde tüm parti başkanları ve cumhurbaşkanından randevu talep ettik. Çünkü kangren olmuş bir yapı var. Bunun için hukuksal mücadeleyi vereceğiz. Parti başkanları ve Cumhurbaşkanımıza bunu anlatacağız. Belediye başkanının, ‘burada tahsis yok, burayı ben size veremem’ demesini de anlamış değiliz. Çünkü biz zaten 3 yıldır buradayız. İç işlerimize karışmak kimsenin hakkı değil. Bu basın açıklamasını 1 aydır erteliyoruz. Yapmamaya özen gösterdik, bekledik; ama geldiğimiz noktada bu açıklamayı yapmak zorunda kaldık. Belediyelerin Alevilerin cemevlerini artık tanıması gerekir. Cemevlerini kimse elimizden alamaz” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.