Konyaaltı Sahili iflastan kurtardı

GÜNDEM 13.12.2019 - 15:10, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Konyaaltı Sahili iflastan kurtardı

Konyaaltı Sahili ihalesini aldıktan 6 ay sonra konkordato ilan eden ve 2 kez süre uzatımına giden Alkoçlar Firması, ihale şartnamesinde yer alan kiracının iflası durumunda sözleşmesinin tek taraflı feshini engellemek için mücadele etti.

haberimizvar.net-Konyaaltı Sahil ihalesini alarak 29 Mart 2018 tarihinde ihale şartnamesini imzalayan ünlü sanatçı Hülya Koçyiğit’in damadı Ender Alkoçlar’un sahibi olduğu Alkoçlar firması 6 ay sonra konkordato ilan etti. İhale şartnamesine göre amaçları doğrultusunda işletildiği taktirde 8+10+10 yıl Konyaaltı sahilini işletme hakkı olan Alkoçlar Firması’nın ticari geleceği riske girdi. İFLAS HALİNDE İHALE İPTAL İhale şartnamesinin 40. maddesinde; “Kiracının (Alkoçlar Firması) iflas etmesi halinde 2886 sayılı yasa 68. maddesine göre sözleşme bozulur. Kesin hesap yapılarak iş tasfiye edilir. Bundan dolayı idare zarara uğrarsa 2886 sayılı yasanın 62. maddesine göre işlem yapılır.” yer alması Alkoçlar firmasının iflasa gitmeden konkordato süresini doğru kullanması gerektiği gerçeğini ortaya çıkardı. 2 KEZ SÜRE UZATIMI İSTEDİ İhalenin alınmasının ardından İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi Ekim 2018’de Alkoçlar firmasının talebini kabul ederek,  konkordato kararı çıkardı.  Alkoçlar firması bu tarihten itibaren yasal süresi dolmak üzereyken 2 kez yeniden süre uzatımı talebinde bulundu. Süre uzatımına bir de ek süre taleplerini ekleyerek, yasal hakkını kullanan Alkoçlar firması iflasın eşiğinden dönerek, Konyaaltı sahili ihalesinin iptalinden döndü ve sahilden kazanmaya devam etti. ALACAKLILARA TEŞEKKÜR Konuyla ilgili son olarak alacaklılarıyla toplantı yapan Ender Alkoçlar, şunları söyledi: ''Alkoçlar Otelcilik, 2016 turizm krizinde bozulan nakit akış dengesi sonucu borçlu olduğu firmaları mağdur etmemek için yasal hakkı olan konkordato müessesesine başvurmuş ve geçen 18 aydaki performansı ile alacaklıların ve konkordato komiserliğinin onayını alarak yasal süreci tamamlamıştır. Bu süreçte markamıza olan güvenden dolayı teşekkür ederiz."    
Konyaaltı Sahili ihalesini aldıktan 6 ay sonra konkordato ilan eden ve 2 kez süre uzatımına giden Alkoçlar Firması, ihale şartnamesinde yer alan kiracının iflası durumunda sözleşmesinin tek taraflı feshini engellemek için mücadele etti.

haberimizvar.net-Konyaaltı Sahil ihalesini alarak 29 Mart 2018 tarihinde ihale şartnamesini imzalayan ünlü sanatçı Hülya Koçyiğit’in damadı Ender Alkoçlar’un sahibi olduğu Alkoçlar firması 6 ay sonra konkordato ilan etti. İhale şartnamesine göre amaçları doğrultusunda işletildiği taktirde 8+10+10 yıl Konyaaltı sahilini işletme hakkı olan Alkoçlar Firması’nın ticari geleceği riske girdi.

İFLAS HALİNDE İHALE İPTAL

İhale şartnamesinin 40. maddesinde; “Kiracının (Alkoçlar Firması) iflas etmesi halinde 2886 sayılı yasa 68. maddesine göre sözleşme bozulur. Kesin hesap yapılarak iş tasfiye edilir. Bundan dolayı idare zarara uğrarsa 2886 sayılı yasanın 62. maddesine göre işlem yapılır.” yer alması Alkoçlar firmasının iflasa gitmeden konkordato süresini doğru kullanması gerektiği gerçeğini ortaya çıkardı.

2 KEZ SÜRE UZATIMI İSTEDİ

İhalenin alınmasının ardından İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi Ekim 2018’de Alkoçlar firmasının talebini kabul ederek,  konkordato kararı çıkardı.  Alkoçlar firması bu tarihten itibaren yasal süresi dolmak üzereyken 2 kez yeniden süre uzatımı talebinde bulundu. Süre uzatımına bir de ek süre taleplerini ekleyerek, yasal hakkını kullanan Alkoçlar firması iflasın eşiğinden dönerek, Konyaaltı sahili ihalesinin iptalinden döndü ve sahilden kazanmaya devam etti.

ALACAKLILARA TEŞEKKÜR

Konuyla ilgili son olarak alacaklılarıyla toplantı yapan Ender Alkoçlar, şunları söyledi: ''Alkoçlar Otelcilik, 2016 turizm krizinde bozulan nakit akış dengesi sonucu borçlu olduğu firmaları mağdur etmemek için yasal hakkı olan konkordato müessesesine başvurmuş ve geçen 18 aydaki performansı ile alacaklıların ve konkordato komiserliğinin onayını alarak yasal süreci tamamlamıştır. Bu süreçte markamıza olan güvenden dolayı teşekkür ederiz."

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.