Konyaaltı'nda açıklama yaptılar

SİYASET 15.01.2024 - 15:09, Güncelleme: 15.01.2024 - 15:09
 

Konyaaltı'nda açıklama yaptılar

CHP'de Cem Kotan'ın Konyaaltı belediye başkan adaylığına itiraz eden Recep Çalı dışındaki belediye başkan aday adayları ortak açıklama yaparak, Konyaaltı belediye başkan adaylığı konusunun yeniden değerlendirilmesini talep ettiklerini belirttiler.

haberimizvar.net- CHP Genel Merkezi'nin Cem Kotan'ı Konyaaltı belediye başkan adayı gösterilmesine karşı çıkan belediye başkan aday adayları CHP Konyaaltı İlçe binası önünde yaptıkları ortak açıklamada, Kotan'ın adaylığının hukuksuz olduğunu iddia ederek, aday adayları arasında tekrar eşitlik ve adalet ilkelerine uygun bir değerlendirme yapılmasını talep ettiler. Recep Çalı dışındaki CHP Konyaaltı belediye başkan aday adaylarının ortak açıklamasını CHP İzmir üyesi Aydoğan Açarlar okudu. Açarlar'ın okuduğu ortak açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Demokrasi, adalet ve şeffaflık ilkeleri partimizin tartışılmaz temel taşlarıdır. Ancak son yapılan atama süreciyle ilgili olarak parti meclisimizin bir yanılgıya düştüğünü ve bu temel ilkelere aykırı bazı tavır ve düşünceleri inanmak istemesek de görüyoruz. Partimizin genç ve dinamik kadroları, uzun yıllar hizmet veren tecrübeli isimler ve kentimizin dokusunu iyi bilen aday adaylarıyla dolup taşıyor. Bu çeşitliliğe rağmen resmi başvuru süresini gözardı eden, mülakatlarda değerlendirilmeyen ve kamuoyu araştırmalarında sıralamaya girmesi doğal olarak mümkün olmayan bir partilimizin doğrudan aday gösterilmesi, aday adaylarının emeklerini tamamıyla gözardı etmiş, değersizleştirmiş gibi görünüyor. Bu durumun parti tabanımıza verdiği mesaj tüm parti içi geleneklerimizi ve değer yargılarını sorgulatır niteliktedir" YENİDEN DEĞERLENDİRME TALEBİ CHP Konyaaltı belediye başkan aday adaylarının ortak açıklamasında anket sonuçlarına göre aday adayları arasında değerlendirme talep edilerek, "Elbette herkesin iyi niyetini kabul ediyoruz. Hatalar kaçınılmazdır. Önemli olan bu hatalardan ders çıkarmaktır. Bu noktada genel merkezimizden demokratik süreçlere olan inancımızı güçlendirecek bir adım atmasını, anket sonuçlarını, heyet raporunu, milletvekilleri raporunu adaylık noktasında belirleyici temel unsur görmesini ve aday adayları arasında tekrar, eşitlik ve adalet ilkelerine uygun bir değerlendirme yapmasını arz ediyoruz" denildi.
CHP'de Cem Kotan'ın Konyaaltı belediye başkan adaylığına itiraz eden Recep Çalı dışındaki belediye başkan aday adayları ortak açıklama yaparak, Konyaaltı belediye başkan adaylığı konusunun yeniden değerlendirilmesini talep ettiklerini belirttiler.

haberimizvar.net- CHP Genel Merkezi'nin Cem Kotan'ı Konyaaltı belediye başkan adayı gösterilmesine karşı çıkan belediye başkan aday adayları CHP Konyaaltı İlçe binası önünde yaptıkları ortak açıklamada, Kotan'ın adaylığının hukuksuz olduğunu iddia ederek, aday adayları arasında tekrar eşitlik ve adalet ilkelerine uygun bir değerlendirme yapılmasını talep ettiler. Recep Çalı dışındaki CHP Konyaaltı belediye başkan aday adaylarının ortak açıklamasını CHP İzmir üyesi Aydoğan Açarlar okudu. Açarlar'ın okuduğu ortak açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Demokrasi, adalet ve şeffaflık ilkeleri partimizin tartışılmaz temel taşlarıdır. Ancak son yapılan atama süreciyle ilgili olarak parti meclisimizin bir yanılgıya düştüğünü ve bu temel ilkelere aykırı bazı tavır ve düşünceleri inanmak istemesek de görüyoruz. Partimizin genç ve dinamik kadroları, uzun yıllar hizmet veren tecrübeli isimler ve kentimizin dokusunu iyi bilen aday adaylarıyla dolup taşıyor. Bu çeşitliliğe rağmen resmi başvuru süresini gözardı eden, mülakatlarda değerlendirilmeyen ve kamuoyu araştırmalarında sıralamaya girmesi doğal olarak mümkün olmayan bir partilimizin doğrudan aday gösterilmesi, aday adaylarının emeklerini tamamıyla gözardı etmiş, değersizleştirmiş gibi görünüyor. Bu durumun parti tabanımıza verdiği mesaj tüm parti içi geleneklerimizi ve değer yargılarını sorgulatır niteliktedir"

YENİDEN DEĞERLENDİRME TALEBİ

CHP Konyaaltı belediye başkan aday adaylarının ortak açıklamasında anket sonuçlarına göre aday adayları arasında değerlendirme talep edilerek, "Elbette herkesin iyi niyetini kabul ediyoruz. Hatalar kaçınılmazdır. Önemli olan bu hatalardan ders çıkarmaktır. Bu noktada genel merkezimizden demokratik süreçlere olan inancımızı güçlendirecek bir adım atmasını, anket sonuçlarını, heyet raporunu, milletvekilleri raporunu adaylık noktasında belirleyici temel unsur görmesini ve aday adayları arasında tekrar, eşitlik ve adalet ilkelerine uygun bir değerlendirme yapmasını arz ediyoruz" denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.