Konyaaltı'nda çandır fasulyesi şenliği yapıldı

YEREL 07.12.2023 - 11:54, Güncelleme: 07.12.2023 - 11:54
 

Konyaaltı'nda çandır fasulyesi şenliği yapıldı

Konyaaltı Belediyesi’nin bölgeye has Çandır fasulyesinin bilinirliğini artırmak ve üreticiye destek olmak amacıyla bu yıl 6’ncısını düzenleyeceği “Çandır Fasulye Şenliği” pazartesi günü gerçekleştirilecek. Şenlikte vatandaşlara Çandır fasulyesinden yapılan kuru fasulye yemeği ikram edilecek.

haberimizvar.net- Konyaaltı Belediyesi, ilçeye bağlı Yarbaşçandır Mahallesi’nde yaklaşık 300 yıldır üretilen Çandır fasulyesinin bilinirliğini artırmak ve üreticiye destek olmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Yarbaşçandır’da belediyeye ait 5 bin metrekarelik tarlada Çandır fasulyesi üreterek üreticiye örnek olan ve yok olmaya yüz tutan fasulyenin üretimini yeniden canlandıran Konyaaltı Belediyesi, şimdi de geleneksel hale getirdiği “Çandır Fasulyesi Şenliği”ni düzenliyor. Bu yıl 6’ncısı düzenlenecek etkinlik, 11 Aralık Pazartesi günü saat 12.00’de Konyaaltı Belediyesi HayatPark’ta gerçekleştirilecek. Etkinlikte vatandaşlara kuru fasulye ikramı yapılacak.  ÜRETİCİ İLE BULUŞMA  Alana kurulacak stantlarda Yarbaşçandır köylüleri de, el emeği organik ürünlerini sergileyip satış yapabilecek. Çandır fasulyesinin bölgeye has üretilen bir tarım ürünü olduğunu ve bu ürünün yok olmasını engellemek adına çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, hem ürünü tanıtmak, üretime ve üreticiye katkı sağlamak adına da “Çandır Fasulyesi Şenliği” düzenlediklerini söyledi.  BAŞKAN ESEN’DEN DAVET VAR Şenliğe tüm vatandaşları davet eden Başkan Esen, “Yarbaşçandır Mahallesi’nde üretilen Antalya’nın bu önemli değerini herkese tanıtmak istiyoruz. Bu yıl da önemli ölçüde üretimi artan fasulyeyi yine halkımıza ikram etmek istiyoruz. Ayrıca tohumluk olarak da ihtiyaç sahibi üreticilerimize ulaştırıyoruz. Düzenleyeceğimiz şenliğe tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum” dedi.   
Konyaaltı Belediyesi’nin bölgeye has Çandır fasulyesinin bilinirliğini artırmak ve üreticiye destek olmak amacıyla bu yıl 6’ncısını düzenleyeceği “Çandır Fasulye Şenliği” pazartesi günü gerçekleştirilecek. Şenlikte vatandaşlara Çandır fasulyesinden yapılan kuru fasulye yemeği ikram edilecek.

haberimizvar.net- Konyaaltı Belediyesi, ilçeye bağlı Yarbaşçandır Mahallesi’nde yaklaşık 300 yıldır üretilen Çandır fasulyesinin bilinirliğini artırmak ve üreticiye destek olmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Yarbaşçandır’da belediyeye ait 5 bin metrekarelik tarlada Çandır fasulyesi üreterek üreticiye örnek olan ve yok olmaya yüz tutan fasulyenin üretimini yeniden canlandıran Konyaaltı Belediyesi, şimdi de geleneksel hale getirdiği “Çandır Fasulyesi Şenliği”ni düzenliyor. Bu yıl 6’ncısı düzenlenecek etkinlik, 11 Aralık Pazartesi günü saat 12.00’de Konyaaltı Belediyesi HayatPark’ta gerçekleştirilecek. Etkinlikte vatandaşlara kuru fasulye ikramı yapılacak. 

ÜRETİCİ İLE BULUŞMA 
Alana kurulacak stantlarda Yarbaşçandır köylüleri de, el emeği organik ürünlerini sergileyip satış yapabilecek. Çandır fasulyesinin bölgeye has üretilen bir tarım ürünü olduğunu ve bu ürünün yok olmasını engellemek adına çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, hem ürünü tanıtmak, üretime ve üreticiye katkı sağlamak adına da “Çandır Fasulyesi Şenliği” düzenlediklerini söyledi. 

BAŞKAN ESEN’DEN DAVET VAR
Şenliğe tüm vatandaşları davet eden Başkan Esen, “Yarbaşçandır Mahallesi’nde üretilen Antalya’nın bu önemli değerini herkese tanıtmak istiyoruz. Bu yıl da önemli ölçüde üretimi artan fasulyeyi yine halkımıza ikram etmek istiyoruz. Ayrıca tohumluk olarak da ihtiyaç sahibi üreticilerimize ulaştırıyoruz. Düzenleyeceğimiz şenliğe tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum” dedi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.