Konyaaltı'nda hayvan yetiştiricilerine destek

YEREL 03.11.2023 - 17:39, Güncelleme: 03.11.2023 - 17:39
 

Konyaaltı'nda hayvan yetiştiricilerine destek

Konyaaltı Belediyesi, kırsal mahalle ve yaylalarda hayvan yetiştiriciliği yapan vatandaşlara aşı, iç-dış parazit ilaçlama ve sağlık taraması gibi destekleri sürdürüyor. Belediye ekipleri, Doyran Devrent mevkiinde küçükbaş hayvanlara yönelik ilaçlama gerçekleştirdi.

haberimizvar.net- Konyaaltı Belediyesi’nin 2019 yılında Türkiye’de bir ilk olarak başlattığı ve diğer yerel yönetimlere de örnek olduğu ücretsiz aşı, ilaçlama ve sağlık taraması hizmeti sürüyor. Belediye, her yıl yenilediği protokol kapsamında bölgedeki hayvan yetiştiricilerine destek vermeye devam ediyor. Bölge sakinlerinden gelen talepler doğrultusunda ilaçlama yapıldığı bildirildi. Yıl boyunca yaklaşık 25 bin büyük ve küçükbaş hayvana yönelik aşı, ilaçlama ve sağlık taraması gerçekleştirdiklerini kaydeden Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, hayvan yetiştiricilerinin bu yöndeki yükünü hafifletmek adına destek vermeye devam edeceklerini aktardı. Yaptıkları ilaçlamalarla hayvanların et ve süt konusunda daha verimli olduğunu söyleyen Konyaaltı Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Nilay Dalkıran, “Mobil araçlarımız bölgeye gelerek hem hayvanları hem de yaşam alanlarını ilaçlıyor. Özellikle dış parazitlere karşı ücretsiz olarak ilaçlamalarımız devam ediyor” dedi HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİ MEMNUN Konyaaltı Belediyesi’nin verdiği hizmetten memnun olduklarını kaydeden hayvan yetiştiricisi Fatma Dal, yapılan ilaçlama sayesinde hayvanların daha rahat olduklarını ifade etti. Bu hizmetin devam etmesini istediklerini kaydeden Fatma Dal,  “Konyaaltı Belediye Başkanımız Semih Esen’e çok teşekkür ederiz. Üç dört senedir bu ilaçlama desteği sayesinde rahat ediyoruz. Memnunuz. Hayvanın verimi için bu ilaçlama çok önemli. Hayvanın iç paraziti kadar dış paraziti de önemli. Bu ilaçlama olmadığı tekdirde kene vb. parazitler yüzünden hayvan deliriyor. Sürekli huysuz. Bunun yanında et-süt verimi düşüyor. Tüm çobanların bu ilaçlamayı yapması lazım” dedi. Bir diğer hayvan yetiştiricisi Halil Dal ise şöyle konuştu; “İlaçlama ile ilgili belediyemizden bir talebimiz oldu. Belediye 2019 yılından beri bu desteği vermeye devam ediyor. Biz belediyemizden çok memnunuz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Hava koşullarına göre bu yıl, aşırı derecede kene, bit gibi parazitler arttı. Ekipler geldi ve ilaçlamayı yaptı. Genelde ilkbahar ve sonbaharda bu ilaçlamayı yoğunlaştırıyoruz. Çünkü bu dönemlerde hayvanlar için bir geçiş ve üreme süreci.”
Konyaaltı Belediyesi, kırsal mahalle ve yaylalarda hayvan yetiştiriciliği yapan vatandaşlara aşı, iç-dış parazit ilaçlama ve sağlık taraması gibi destekleri sürdürüyor. Belediye ekipleri, Doyran Devrent mevkiinde küçükbaş hayvanlara yönelik ilaçlama gerçekleştirdi.

haberimizvar.net- Konyaaltı Belediyesi’nin 2019 yılında Türkiye’de bir ilk olarak başlattığı ve diğer yerel yönetimlere de örnek olduğu ücretsiz aşı, ilaçlama ve sağlık taraması hizmeti sürüyor. Belediye, her yıl yenilediği protokol kapsamında bölgedeki hayvan yetiştiricilerine destek vermeye devam ediyor. Bölge sakinlerinden gelen talepler doğrultusunda ilaçlama yapıldığı bildirildi. Yıl boyunca yaklaşık 25 bin büyük ve küçükbaş hayvana yönelik aşı, ilaçlama ve sağlık taraması gerçekleştirdiklerini kaydeden Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, hayvan yetiştiricilerinin bu yöndeki yükünü hafifletmek adına destek vermeye devam edeceklerini aktardı. Yaptıkları ilaçlamalarla hayvanların et ve süt konusunda daha verimli olduğunu söyleyen Konyaaltı Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Nilay Dalkıran, “Mobil araçlarımız bölgeye gelerek hem hayvanları hem de yaşam alanlarını ilaçlıyor. Özellikle dış parazitlere karşı ücretsiz olarak ilaçlamalarımız devam ediyor” dedi

HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİ MEMNUN

Konyaaltı Belediyesi’nin verdiği hizmetten memnun olduklarını kaydeden hayvan yetiştiricisi Fatma Dal, yapılan ilaçlama sayesinde hayvanların daha rahat olduklarını ifade etti. Bu hizmetin devam etmesini istediklerini kaydeden Fatma Dal,  “Konyaaltı Belediye Başkanımız Semih Esen’e çok teşekkür ederiz. Üç dört senedir bu ilaçlama desteği sayesinde rahat ediyoruz. Memnunuz. Hayvanın verimi için bu ilaçlama çok önemli. Hayvanın iç paraziti kadar dış paraziti de önemli. Bu ilaçlama olmadığı tekdirde kene vb. parazitler yüzünden hayvan deliriyor. Sürekli huysuz. Bunun yanında et-süt verimi düşüyor. Tüm çobanların bu ilaçlamayı yapması lazım” dedi. Bir diğer hayvan yetiştiricisi Halil Dal ise şöyle konuştu; “İlaçlama ile ilgili belediyemizden bir talebimiz oldu. Belediye 2019 yılından beri bu desteği vermeye devam ediyor. Biz belediyemizden çok memnunuz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Hava koşullarına göre bu yıl, aşırı derecede kene, bit gibi parazitler arttı. Ekipler geldi ve ilaçlamayı yaptı. Genelde ilkbahar ve sonbaharda bu ilaçlamayı yoğunlaştırıyoruz. Çünkü bu dönemlerde hayvanlar için bir geçiş ve üreme süreci.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.