Konyaaltı'nda kukla atölyesi

EĞİTİM 28.08.2023 - 13:28, Güncelleme: 28.08.2023 - 13:35
 

Konyaaltı'nda kukla atölyesi

Konyaaltı Belediyesi’nin düzenlediği “Kukla ve Oynatımı Yaz Atölyesi”nde çocuklarbirbirinden renkli ve farklı kuklalar yapıyor. Yaz tatillerini eğlenerek ve öğrenerek geçiren çocuklar kukla eğitimlerine devam edeceklerini belirtiyor.

Konyaaltı Belediyesi Tiyatro Akademisi Çocuk ve Gençlik Tiyatroları’nın 7 ve 12 yaş çocuklara özel düzenlediği “Kukla ve Oynatımı Yaz Atölyesi” çocuklar tarafından oldukça beğenildi. Haftanın 4 günü verilen derslerde kursiyerler parmak kukladan, el ve ip kuklasına kadar birbirinden renkli ve farklı kuklalar yapıyor. Timsahtan tırtıla, kuştan hayvan figürlerine kadar çok sayıda kukla yapan çocukların en çok tercih ettikleri kuklalar kuşlar ve kelebekler. KONSANTRASYON VE OYUN BECERİSİ Kuklaların insan beyninin üç ayrı bölümünün aynı anda çalışmasını sağlayan önemli objelerden biri olduğuna vurgu yapan Kukla ve Oynatımı Yaz Atölyesi Eğitmeni ve tiyatro oyuncusu Bülent Patoğlu, “Biz bu teknikte aslında çocukların, dikkat, konsantrasyon ve oyun becerilerini geliştiriyoruz. Kukla dersleri çocukların derslerinde de başarılı olmalarını sağlıyor” dedi. Atölyede ilk olarak kartondan el kuklası yaptıklarını anlatan Patoğlu, “Kuklaları nasıl tutmaları gerektiğini, nasıl konuşturmaları gerektiğini öğrendiler. Ardından parmak kuklalarına geçtik, katlama kesme, boyama yapıştırma tekniklerimizi kullandık. Timsahtan tırtıla, kuştan hayvan figürlerinin tamamına hatta insan figürlerine kadar pek çok yapmak mümkün. Sonrasında mandal kuklaları yaptık. Başta Konyaaltı Belediye Başkanımız Semih Esen olmak üzere bu konuda bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu. KENDİLERİNİ İFADE EDİYORLAR Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen de, kursları açarken temel amaçlarının çocuklara yaptıkları kuklalarla kendilerini ifade etme yeteneği kazandırmak olduğunu söyledi. Çocukların kukla atölyelerinde oldukça eğlenceli vakit geçirdiklerini belirten Esen, “Kurslarımız oldukça ilgi gördü. Güz döneminde de yeni kukla atölyeleri açacağız. Güz dönemindeki kurslarda çocukların doğaçlama ile ilgili ortaya koydukları hikâyeleri hocaları derleyecek ve bunlarla sahnede bir oyun oynayacaklar” diye konuştu. ÇOK EĞLENİYORUZ Kukla ve Oynatımı Yaz Atölyesi’ne katılan Elif Ada Yüksel, “Kukla atölyesine dört haftadır geliyorum. Bir sürü kukla yaptık. Hepsini oynatabiliyoruz. Mandal, ahşap ve ejderhalardan kuklalar yaptık. Burada çok güzel vakit geçiriyoruz. Çok eğleniyorum” dedi. Atölyeye katılan Lorin Kaya da, “Kelebek yaptım. İlk olarak kelebek çizdim. Onu boyadım ve kestim. Sonra çubuklarını yapıştırdım. Arkadaşlarıma tavsiye ediyorum. Bu kurs çok eğlenceli” diye konuştu. HEPSİ BENİM YOL ARKADAŞIM İlk günden bu yana kurslara devam ettiğini dile getiren İbrahim Poyraz Sürmez ise “Şu ana kadar ipli kuklalardan parmak kuklalara, el kuklalarından mandalla yaptığımız kuklalara kadar bir sürü kukla yaptık. Yaptığımız bütün kuklaları çok sevdim. Hepsi benim yol arkadaşım gibi oldular. Kurslarımız çok keyifli geçiyor. Yaptığımız kuklalarla hayata anlam veriyoruz aslında. Kuklalarla hayatta yaptığımız hataları anladık” şeklinde konuştu.    
Konyaaltı Belediyesi’nin düzenlediği “Kukla ve Oynatımı Yaz Atölyesi”nde çocuklarbirbirinden renkli ve farklı kuklalar yapıyor. Yaz tatillerini eğlenerek ve öğrenerek geçiren çocuklar kukla eğitimlerine devam edeceklerini belirtiyor.
Konyaaltı Belediyesi Tiyatro Akademisi Çocuk ve Gençlik Tiyatroları’nın 7 ve 12 yaş çocuklara özel düzenlediği “Kukla ve Oynatımı Yaz Atölyesi” çocuklar tarafından oldukça beğenildi. Haftanın 4 günü verilen derslerde kursiyerler parmak kukladan, el ve ip kuklasına kadar birbirinden renkli ve farklı kuklalar yapıyor. Timsahtan tırtıla, kuştan hayvan figürlerine kadar çok sayıda kukla yapan çocukların en çok tercih ettikleri kuklalar kuşlar ve kelebekler.
KONSANTRASYON VE OYUN BECERİSİ
Kuklaların insan beyninin üç ayrı bölümünün aynı anda çalışmasını sağlayan önemli objelerden biri olduğuna vurgu yapan Kukla ve Oynatımı Yaz Atölyesi Eğitmeni ve tiyatro oyuncusu Bülent Patoğlu, “Biz bu teknikte aslında çocukların, dikkat, konsantrasyon ve oyun becerilerini geliştiriyoruz. Kukla dersleri çocukların derslerinde de başarılı olmalarını sağlıyor” dedi. Atölyede ilk olarak kartondan el kuklası yaptıklarını anlatan Patoğlu, “Kuklaları nasıl tutmaları gerektiğini, nasıl konuşturmaları gerektiğini öğrendiler. Ardından parmak kuklalarına geçtik, katlama kesme, boyama yapıştırma tekniklerimizi kullandık. Timsahtan tırtıla, kuştan hayvan figürlerinin tamamına hatta insan figürlerine kadar pek çok yapmak mümkün. Sonrasında mandal kuklaları yaptık. Başta Konyaaltı Belediye Başkanımız Semih Esen olmak üzere bu konuda bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
KENDİLERİNİ İFADE EDİYORLAR
Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen de, kursları açarken temel amaçlarının çocuklara yaptıkları kuklalarla kendilerini ifade etme yeteneği kazandırmak olduğunu söyledi. Çocukların kukla atölyelerinde oldukça eğlenceli vakit geçirdiklerini belirten Esen, “Kurslarımız oldukça ilgi gördü. Güz döneminde de yeni kukla atölyeleri açacağız. Güz dönemindeki kurslarda çocukların doğaçlama ile ilgili ortaya koydukları hikâyeleri hocaları derleyecek ve bunlarla sahnede bir oyun oynayacaklar” diye konuştu.
ÇOK EĞLENİYORUZ
Kukla ve Oynatımı Yaz Atölyesi’ne katılan Elif Ada Yüksel, “Kukla atölyesine dört haftadır geliyorum. Bir sürü kukla yaptık. Hepsini oynatabiliyoruz. Mandal, ahşap ve ejderhalardan kuklalar yaptık. Burada çok güzel vakit geçiriyoruz. Çok eğleniyorum” dedi. Atölyeye katılan Lorin Kaya da, “Kelebek yaptım. İlk olarak kelebek çizdim. Onu boyadım ve kestim. Sonra çubuklarını yapıştırdım. Arkadaşlarıma tavsiye ediyorum. Bu kurs çok eğlenceli” diye konuştu.
HEPSİ BENİM YOL ARKADAŞIM
İlk günden bu yana kurslara devam ettiğini dile getiren İbrahim Poyraz Sürmez ise “Şu ana kadar ipli kuklalardan parmak kuklalara, el kuklalarından mandalla yaptığımız kuklalara kadar bir sürü kukla yaptık. Yaptığımız bütün kuklaları çok sevdim. Hepsi benim yol arkadaşım gibi oldular. Kurslarımız çok keyifli geçiyor. Yaptığımız kuklalarla hayata anlam veriyoruz aslında. Kuklalarla hayatta yaptığımız hataları anladık” şeklinde konuştu.
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.