Konyaaltı’nda yeni bir rant planı

YEREL 20.09.2019 - 20:25, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Konyaaltı’nda yeni bir rant planı

Konyaaltı’nda Boğaçay’ın üst kısmında yer alan 185 hektarlık arazi ‘kırsal yerleşme ve kırsal turizm özel proje alanı’ndan çıkarılarak ticari ve konut alanı olarak imara açıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Akaydın döneminde Konyaaltı sınırları içinde bulunan 185 hektarlık alan Kırsal Yerleşme ve Kırsal Turizm Özel Proje Alanı olarak belirlendi. Yapılan çalışmalar doğrultusunda Boğaçay’ın üst kısımları olarak bilinen bölgede değişikliğe gidildi. KOMİSYON ONAYLADI Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül ayı toplantısında İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan 10 Eylül 2019 tarihli rapor meclisin onayına sunuldu. Raporda, “Konyaaltı İlçesi Karaman Çayı- Çandır Çayı arasında yaklaşık 185 hektar büyüklüğündeki alanda Çakırlar Bölgesi Kırsal Yerleşme ve Kırsal Turizm Özel Proje Alanı’ndan, gelişme konut alanı, sosyal altyapı alanı, ticaret alanı, park ve yeşil alan, akaryakıt boru hattı, birinci ve ikinci derece yol olarak planlamasına ilişkin hazırlanan 25 bin  ölçekli imar planı değişikliği komisyonumuzla incelenmiş uygun olduğu görüşüne varılmıştır. Komisyon raporu imza altına alınarak meclisin takdirine sunulmuştur” denildi. ASKIYA ÇIKACAK Meclisten geçen kararda çok geniş alanı kapsayan bölgede artık konut ve ticari alanlar, yollar yapılabilecek. Kararın Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in imzalamasının ardından önümüzdeki günlerde askıya çıkması bekleniyor.     
Konyaaltı’nda Boğaçay’ın üst kısmında yer alan 185 hektarlık arazi ‘kırsal yerleşme ve kırsal turizm özel proje alanı’ndan çıkarılarak ticari ve konut alanı olarak imara açıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Akaydın döneminde Konyaaltı sınırları içinde bulunan 185 hektarlık alan Kırsal Yerleşme ve Kırsal Turizm Özel Proje Alanı olarak belirlendi. Yapılan çalışmalar doğrultusunda Boğaçay’ın üst kısımları olarak bilinen bölgede değişikliğe gidildi.

KOMİSYON ONAYLADI

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül ayı toplantısında İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan 10 Eylül 2019 tarihli rapor meclisin onayına sunuldu. Raporda, “Konyaaltı İlçesi Karaman Çayı- Çandır Çayı arasında yaklaşık 185 hektar büyüklüğündeki alanda Çakırlar Bölgesi Kırsal Yerleşme ve Kırsal Turizm Özel Proje Alanı’ndan, gelişme konut alanı, sosyal altyapı alanı, ticaret alanı, park ve yeşil alan, akaryakıt boru hattı, birinci ve ikinci derece yol olarak planlamasına ilişkin hazırlanan 25 bin  ölçekli imar planı değişikliği komisyonumuzla incelenmiş uygun olduğu görüşüne varılmıştır. Komisyon raporu imza altına alınarak meclisin takdirine sunulmuştur” denildi.

ASKIYA ÇIKACAK

Meclisten geçen kararda çok geniş alanı kapsayan bölgede artık konut ve ticari alanlar, yollar yapılabilecek. Kararın Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in imzalamasının ardından önümüzdeki günlerde askıya çıkması bekleniyor. 
 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.