Konyaaltı'nda yeni yağmur suyu drenaj hattı

YEREL 05.05.2024 - 11:26, Güncelleme: 05.05.2024 - 11:26
 

Konyaaltı'nda yeni yağmur suyu drenaj hattı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentin yağmur suyu drenaj altyapısını güçlendirmeye devam ediyor. ASAT tarafından ani su baskınlarını önlemek amacıyla Konyaaltı Toros ve Akkuyu mahallelerine 1420 metre yeni yağmur suyu drenaj hattı döşeniyor.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, aşırı yağışlardan dolayı yaşanabilecek sel ve su baskınlarını önlemek amacıyla Konyaaltı ilçesi Toros ve Akkuyu mahallelerinde yer alan 15. Cadde, Toroslar Caddesi ve 25. Cadde’de yağmur suyu çalışması başlattı. KDV hariç 40.2 Milyon TL yatırım bedeliyle hayata geçirilen alt yapı çalışmalarından muhtarlar ve mahalle sakinleri memnun. 40.2 MİLYON TL’LİK ÇALIŞMA Çalışmalar hakkında bilgi veren Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Bakım Onarım Şube Müdürü İsmail Sercen Şenel, muhtarlar ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda ASAT olarak gerekli etüt çalışmalarını tamamlayarak proje hazırladıklarını söyledi. “Çalışmanın 570 metresinde 1.5 metreye 1,5 baks imalatı, 850 metresinde 1200’lük betonarme boru imalatı gerçekleştirmekteyiz. Bu bölgeye yaklaşık 40,2 Milyon TL artı KDV’li bir yatırım olarak planlanmıştır. Çalışmalarımızın bir aylık bir süreçte tamamlayacağız” dedi. YAĞMUR SUYU PROBLEMİ KALMAYACAK Akkuyu Mahallesi Muhtarı Gürnur Amca, Uncalı’ya giden Anadolu Caddesi üzerinde yağışlı günlerde sıkıntılar yaşandığını belirterek şunları söyledi: “Yağmur suyunun birikmesi sonucu araçlar beklemek zorunda kalıyorlar bu da mağduriyete yol açıyor. Muhittin Başkanımızın duyarlılığından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bizlerin sesini duyduğu için çok teşekkür ediyoruz iyi ki varlar. Bu çalışmalardan sonra yağmur suyu problemimiz kalmayacak, araçlarımız yollarda kalmayacak, mahallelimiz, komşularımız bu çalışmalardan çok mutlu olacak” diye konuştu. BAŞKAN BÖCEK’E TEŞEKKÜR Toros Mahalle Muhtarı Sami Eke de yağmur yağdığında su birikintileri oluştuğunu belirterek, “Böyle durumlarda araç geçtiği zaman yürüyen yayaların üzerine su atıyor. Büyükşehir Belediyemizin iyi bir çalışması oldu. Daha önce mahallemizin bir bölümünde drenaj çalışması yapmış rahatlamıştık. Devam eden bu çalışmalardan çok memnunuz. Tekrar seçilen Muhittin Böcek Başkanımıza çok teşekkür ederim. Destekleri ve yanımızda oldukları için memnunuz” diye konuştu.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentin yağmur suyu drenaj altyapısını güçlendirmeye devam ediyor. ASAT tarafından ani su baskınlarını önlemek amacıyla Konyaaltı Toros ve Akkuyu mahallelerine 1420 metre yeni yağmur suyu drenaj hattı döşeniyor.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, aşırı yağışlardan dolayı yaşanabilecek sel ve su baskınlarını önlemek amacıyla Konyaaltı ilçesi Toros ve Akkuyu mahallelerinde yer alan 15. Cadde, Toroslar Caddesi ve 25. Cadde’de yağmur suyu çalışması başlattı. KDV hariç 40.2 Milyon TL yatırım bedeliyle hayata geçirilen alt yapı çalışmalarından muhtarlar ve mahalle sakinleri memnun.


40.2 MİLYON TL’LİK ÇALIŞMA
Çalışmalar hakkında bilgi veren Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Bakım Onarım Şube Müdürü İsmail Sercen Şenel, muhtarlar ve vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda ASAT olarak gerekli etüt çalışmalarını tamamlayarak proje hazırladıklarını söyledi. “Çalışmanın 570 metresinde 1.5 metreye 1,5 baks imalatı, 850 metresinde 1200’lük betonarme boru imalatı gerçekleştirmekteyiz. Bu bölgeye yaklaşık 40,2 Milyon TL artı KDV’li bir yatırım olarak planlanmıştır. Çalışmalarımızın bir aylık bir süreçte tamamlayacağız” dedi.


YAĞMUR SUYU PROBLEMİ KALMAYACAK
Akkuyu Mahallesi Muhtarı Gürnur Amca, Uncalı’ya giden Anadolu Caddesi üzerinde yağışlı günlerde sıkıntılar yaşandığını belirterek şunları söyledi: “Yağmur suyunun birikmesi sonucu araçlar beklemek zorunda kalıyorlar bu da mağduriyete yol açıyor. Muhittin Başkanımızın duyarlılığından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bizlerin sesini duyduğu için çok teşekkür ediyoruz iyi ki varlar. Bu çalışmalardan sonra yağmur suyu problemimiz kalmayacak, araçlarımız yollarda kalmayacak, mahallelimiz, komşularımız bu çalışmalardan çok mutlu olacak” diye konuştu.


BAŞKAN BÖCEK’E TEŞEKKÜR
Toros Mahalle Muhtarı Sami Eke de yağmur yağdığında su birikintileri oluştuğunu belirterek, “Böyle durumlarda araç geçtiği zaman yürüyen yayaların üzerine su atıyor. Büyükşehir Belediyemizin iyi bir çalışması oldu. Daha önce mahallemizin bir bölümünde drenaj çalışması yapmış rahatlamıştık. Devam eden bu çalışmalardan çok memnunuz. Tekrar seçilen Muhittin Böcek Başkanımıza çok teşekkür ederim. Destekleri ve yanımızda oldukları için memnunuz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.