Konyaaltı’ndaki orman talanını sordu

GÜNDEM 18.07.2021 - 16:50, Güncelleme: 18.07.2021 - 16:50
 

Konyaaltı’ndaki orman talanını sordu

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, bakanlar Murat Kurum ile Bekir Pakdemirli’ye Antalya Konyaaltı’nda hazine ve orman arazilerindeki işgallerin arkasında hangi siyasi bağlantıların olduğunu sordu.

haberimizvar.net- İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye Antalya’da hazine ve orman arazilerindeki işgalleri sordu. Antalya’nın Konyaaltı ilçesinin Hisançandır ve Yarbaşçandır mahallelerinde, nereden geldikleri bilinmeyen kişilerin, arazi açmak için hazine ve orman arazilerini talan ettiklerini belirten Subaşı, konuyu Meclise taşıdı ve iki bakana işgalcileri hangi siyasetçilerin koruduğu sorusunu yöneltti. ‘SİYASİ BAĞLANTI’ İDDİASI Hisarçandır ve Yarbaşçandır’da bazı kişilerin kepçelerle 150 yıllık ağaçları ve ormanlık alanı talan ettiğini dile getiren Hasan Subaşı, şunları söyledi: “Öyle ki, ağaçları kepçelerle yıkıp arazi olarak kullanmak üzere yer açtıkları iddia edilen kişilerin bazı siyasetçilerin adını kullanarak kendilerine nüfuz ve koruma sağlamaya çalıştıkları iddia edilmektedir. Bu durum son derece üzücüdür. Büyük kısmı vadi olan hazine arazisi ve ormanlık arazide mahalle halkı kadınlı erkekli kepçelere karşı nöbet tutmaktadır. 17 Temmuz 2021 Cumartesi günü, yöre halkından gelen haberler ve basına yansıyan haberlere göre ağaçları kesen, hazine arazilerini sahiplenmeye çalışan bu kişiler ağaçlara ve araziye sahip çıkmaya çalışan köylüleri darp edip ve tehdit etmiş, Yarbaşçandır’da 5 kişiye silah ve sopalarla saldırmışlardır”. İKİ BAKANA SORU ÖNERGESİ Aynı durumun Antalya’nın diğer köylerinde de aylardır devam ettiğini, hatta hazine ve orman alanlarını inşaata hazır hale getirdikten sonra, üçüncü şahıslara sattıklarını söyleyen Hasan Subaşı, bakanlar Murat Kurum ve Bekir Pakdemirli’nin cevaplandırması istemi ile TBMM Başkanlığına yazılı birer soru önergesi verdi. Subaşı önergesinde, her iki bakanlığın da acilen soruşturma başlatıp, sorumluları tespit ederek işlem yapılması gereğini dile getirdi. ANTALYA’DA ORMAN TALANI Subaşı önergesinde şu soruları sordu: “Hisarçandır ve Yarbaşçandır mahallelerinde yaşanan hazine arazilerini sahiplenme ve orman katliamına karşı Bakanlığınıza yapılan şikâyet var mıdır? Bu kapsamda şikâyet üzerine ya da resen soruşturma, inceleme ve araştırma başlatılmış mıdır? Anayasa madde 169 uyarınca ‘Devlet, ormanların korunması ve sahalarının genişletilmesi için gerekli kanunları koyar ve tedbirleri alır’. Bu kapsamda, Hisarçandır ve Yarbaşçandır mahallelerinde gerçekleşen ağaç ve orman katliamına karşı Bakanlığınız nezdinde aldığınız tedbirler var mıdır? Aylardır ormanlık alana zarar veren bu kişilere, herhangi bir hak, imtiyaz ve tahsis tanındı mı? Bakanlığınıza yapılan başvuru ve şikayetlere ya da resen yürüttüğünüz araştırmalara göre birtakım siyasilerin adını kullanan bu kişiler kim olabilir?”  
İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, bakanlar Murat Kurum ile Bekir Pakdemirli’ye Antalya Konyaaltı’nda hazine ve orman arazilerindeki işgallerin arkasında hangi siyasi bağlantıların olduğunu sordu.

haberimizvar.net-  İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye Antalya’da hazine ve orman arazilerindeki işgalleri sordu. Antalya’nın Konyaaltı ilçesinin Hisançandır ve Yarbaşçandır mahallelerinde, nereden geldikleri bilinmeyen kişilerin, arazi açmak için hazine ve orman arazilerini talan ettiklerini belirten Subaşı, konuyu Meclise taşıdı ve iki bakana işgalcileri hangi siyasetçilerin koruduğu sorusunu yöneltti.

‘SİYASİ BAĞLANTI’ İDDİASI

Hisarçandır ve Yarbaşçandır’da bazı kişilerin kepçelerle 150 yıllık ağaçları ve ormanlık alanı talan ettiğini dile getiren Hasan Subaşı, şunları söyledi: “Öyle ki, ağaçları kepçelerle yıkıp arazi olarak kullanmak üzere yer açtıkları iddia edilen kişilerin bazı siyasetçilerin adını kullanarak kendilerine nüfuz ve koruma sağlamaya çalıştıkları iddia edilmektedir. Bu durum son derece üzücüdür. Büyük kısmı vadi olan hazine arazisi ve ormanlık arazide mahalle halkı kadınlı erkekli kepçelere karşı nöbet tutmaktadır. 17 Temmuz 2021 Cumartesi günü, yöre halkından gelen haberler ve basına yansıyan haberlere göre ağaçları kesen, hazine arazilerini sahiplenmeye çalışan bu kişiler ağaçlara ve araziye sahip çıkmaya çalışan köylüleri darp edip ve tehdit etmiş, Yarbaşçandır’da 5 kişiye silah ve sopalarla saldırmışlardır”.

İKİ BAKANA SORU ÖNERGESİ

Aynı durumun Antalya’nın diğer köylerinde de aylardır devam ettiğini, hatta hazine ve orman alanlarını inşaata hazır hale getirdikten sonra, üçüncü şahıslara sattıklarını söyleyen Hasan Subaşı, bakanlar Murat Kurum ve Bekir Pakdemirli’nin cevaplandırması istemi ile TBMM Başkanlığına yazılı birer soru önergesi verdi. Subaşı önergesinde, her iki bakanlığın da acilen soruşturma başlatıp, sorumluları tespit ederek işlem yapılması gereğini dile getirdi.

ANTALYA’DA ORMAN TALANI

Subaşı önergesinde şu soruları sordu: “Hisarçandır ve Yarbaşçandır mahallelerinde yaşanan hazine arazilerini sahiplenme ve orman katliamına karşı Bakanlığınıza yapılan şikâyet var mıdır? Bu kapsamda şikâyet üzerine ya da resen soruşturma, inceleme ve araştırma başlatılmış mıdır? Anayasa madde 169 uyarınca ‘Devlet, ormanların korunması ve sahalarının genişletilmesi için gerekli kanunları koyar ve tedbirleri alır’. Bu kapsamda, Hisarçandır ve Yarbaşçandır mahallelerinde gerçekleşen ağaç ve orman katliamına karşı Bakanlığınız nezdinde aldığınız tedbirler var mıdır? Aylardır ormanlık alana zarar veren bu kişilere, herhangi bir hak, imtiyaz ve tahsis tanındı mı? Bakanlığınıza yapılan başvuru ve şikayetlere ya da resen yürüttüğünüz araştırmalara göre birtakım siyasilerin adını kullanan bu kişiler kim olabilir?”  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.