Konyaaltı'ndan kadın çiftçilere dayanışma

YEREL 16.10.2023 - 12:37, Güncelleme: 16.10.2023 - 12:37
 

Konyaaltı'ndan kadın çiftçilere dayanışma

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konyaaltı İlçe Başkanı Demet Gündüz ve ilçe yöneticileri “Dünya Kadın Çiftçiler Günü” dolayısıyla, Konyaaltı’nın kırsal mahallelerindeki kadın çiftçileri ziyaret ederek, kutladılar.

haberimizvar.net- Demet Gündüz ve ilçe yöneticileri 15 Ekim Pazar günü Doyran Gölcük yaylası Düzmeşe mevkiinde, Arife Güven ve ailesini çalıştıkları tarlada ziyaret ettiler. Demet Gündüz ve ilçe yönetiminde yer alan CHP’li kadınlar, çiftçi kadınlarla birlikte tarladan ürün topladılar. Demet Gündüz, kadın çiftçilerle sohbet ederek, sorunlarını dinledi.  Demet Gündüz ve ilçe yöneticileri daha sonra Şahsene Öztürk’ü tarlasında ziyaret ederek, Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü kutladılar. CHP İlçe Başkanı Demet Gündüz ve beraberindekiler keçi yetiştiriciliği yapan Tuğba Dal’ı da ziyaret ettiler. CHP heyeti son olarak Akdamlar’da kurulan sosyete pazarına giderek, kendi tarla ve bahçelerinde yetiştirdikleri ürünleri satan kadın çiftçileri selamladılar. CHP İlçe Başkanı Demet Gündüz,  Türkiye’de kendisi ya da ailesine ait tarım topraklarında milyonlarca kadının çiftçilik yapmasına rağmen, Çiftçi Kayıt Sistemi’nde kayıtlı kadın çiftçi sayısının 300 bin bile olmadığına işaret ederek, kadın çiftçilerin emeğinin bu alanda da yok sayıldığını söyledi. Demet Gündüz, “Çok yoğun emek harcayarak tarlasında, bağında, bahçesinde gece gündüz demeden çalışan ve gıda üretimine katkı koyan, toprağa bereket katan kadın çiftçilerin 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü kutluyorum” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konyaaltı İlçe Başkanı Demet Gündüz ve ilçe yöneticileri “Dünya Kadın Çiftçiler Günü” dolayısıyla, Konyaaltı’nın kırsal mahallelerindeki kadın çiftçileri ziyaret ederek, kutladılar.

haberimizvar.net- Demet Gündüz ve ilçe yöneticileri 15 Ekim Pazar günü Doyran Gölcük yaylası Düzmeşe mevkiinde, Arife Güven ve ailesini çalıştıkları tarlada ziyaret ettiler. Demet Gündüz ve ilçe yönetiminde yer alan CHP’li kadınlar, çiftçi kadınlarla birlikte tarladan ürün topladılar. Demet Gündüz, kadın çiftçilerle sohbet ederek, sorunlarını dinledi. 
Demet Gündüz ve ilçe yöneticileri daha sonra Şahsene Öztürk’ü tarlasında ziyaret ederek, Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü kutladılar.
CHP İlçe Başkanı Demet Gündüz ve beraberindekiler keçi yetiştiriciliği yapan Tuğba Dal’ı da ziyaret ettiler. CHP heyeti son olarak Akdamlar’da kurulan sosyete pazarına giderek, kendi tarla ve bahçelerinde yetiştirdikleri ürünleri satan kadın çiftçileri selamladılar.

CHP İlçe Başkanı Demet Gündüz,  Türkiye’de kendisi ya da ailesine ait tarım topraklarında milyonlarca kadının çiftçilik yapmasına rağmen, Çiftçi Kayıt Sistemi’nde kayıtlı kadın çiftçi sayısının 300 bin bile olmadığına işaret ederek, kadın çiftçilerin emeğinin bu alanda da yok sayıldığını söyledi.
Demet Gündüz, “Çok yoğun emek harcayarak tarlasında, bağında, bahçesinde gece gündüz demeden çalışan ve gıda üretimine katkı koyan, toprağa bereket katan kadın çiftçilerin 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.