Konyaaltı'nın hayali gerçek oluyor

YEREL 11.03.2024 - 13:26, Güncelleme: 11.03.2024 - 13:26
 

Konyaaltı'nın hayali gerçek oluyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent trafiğini ve toplu ulaşımı rahatlatacak olan Konyaaltı-Varsak 4'üncü Etap Raylı Sistem Hattı Projesi için ihaleyi çıktı. 14.3 kilometre ana hattı bulunan proje kapsamında 6 battı çıktı kavşak, 14 adet yaya üst geçidi, 20 durak ve 5.5 kilometre uzunluğunda yeraltı raylı sistem hattı bulunuyor.

haberimizvar.net- Antalyanın Gündemi Gazetesi'nin haberine göre Antalya kent trafiğini ve toplu taşımayı rahatlatacak olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Konyaaltı-Varsak arasında yapılacak 4’üncü Etap Raylı Sistem Hattı ihaleye çıktı. İhale Antalya 4. Aşama Konyaaltı-Varsak Raylı Sistem Hattının, yaklaşık 14,3 km ana hat ve 825 m uzunlukta 3. Aşama bağlantı hattı yapımı ve 17 adet tramvay aracı kapsıyor. İhale Yüksekalan Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı No: 20 07310 – Muratpaşa adresindeki Antalya Büyükşehir Belediyesi 4.Kat İhale Salonu’nda 17 Nisan 2024 günü saat 14.30’da gerçekleşecek. 4’üncü Etap Raylı Sistem Hattı, Konyaaltı ilçesindeki Kadınlar Plajı’ndan başlayacak. Akdeniz Bulvarı üzerinden Atatürk Bulvarı’nı takip edecek yeni raylı hattı, Antalyaspor Kavşağı’ndan sonra Meltem’e dönecek. Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi önünden Güllük Caddesi’ni kesecek bu hat, Muratpaşa Camisi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi önünden geçtikten sonra Kızılırmak Caddesi üzerinden Kepez Belediyesi önünden Sakarya Bulvarı Kavşağı’nda 3’üncü Etap Raylı Sistem Hattı’na bağlanarak son bulacak. ALTI BATTI ÇIKTI OLACAK Proje kapsamında 6 battı çıktı kavşak, 14 adet yaya üstgeçidi, 20 durak ve 5.5 kilometre uzunluğunda yeraltı raylı sistem geçişi de var. Battı çıktıların 5’i Konyaaltı ilçesindeki Atatürk Bulvarı üzerinde, biri ise Kepez ilçesi sınırlarında planlanıyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından, bu kavşakların projelerinin hazır olduğu bildirildi. Yapılması planlanan 6 battı çıktı şöyle: ATM Kavşağı, Gürsu Kavşağı, Altınkum Kavşağı, Carfoursa Kavşağı, İl Sağlık Müdürlüğü Kavşağı, Karacaoğlan Kavşağı. Antalyaspor Kavşağı ile Kızılırmak-Karacaoğlan Kavşağı arasında kalan yaklaşık 5.5 kilometresi yerin 30 metre altında yapılacak tünel ile geçilecek. Bu alandaki istasyonlar yeraltında bulunacak. Proje kapsamında Antalyaspor Kavşağı ile Falez Katlı Kavşağı arasında kalan yaklaşık 1 kilometrelik karayolu da yeraltına alınacak. Bu projeyle Antalya Stadyumu, Antalya Spor Salonu ve Cam Piramit arasında bir yaşam alanı yaratılması planlanıyor. Yeşil bir alan olarak değerlendirilecek üst alanda sadece yan yollar bulunacak.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent trafiğini ve toplu ulaşımı rahatlatacak olan Konyaaltı-Varsak 4'üncü Etap Raylı Sistem Hattı Projesi için ihaleyi çıktı. 14.3 kilometre ana hattı bulunan proje kapsamında 6 battı çıktı kavşak, 14 adet yaya üst geçidi, 20 durak ve 5.5 kilometre uzunluğunda yeraltı raylı sistem hattı bulunuyor.

haberimizvar.net- Antalyanın Gündemi Gazetesi'nin haberine göre Antalya kent trafiğini ve toplu taşımayı rahatlatacak olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Konyaaltı-Varsak arasında yapılacak 4’üncü Etap Raylı Sistem Hattı ihaleye çıktı.

İhale Antalya 4. Aşama Konyaaltı-Varsak Raylı Sistem Hattının, yaklaşık 14,3 km ana hat ve 825 m uzunlukta 3. Aşama bağlantı hattı yapımı ve 17 adet tramvay aracı kapsıyor. İhale Yüksekalan Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı No: 20 07310 – Muratpaşa adresindeki Antalya Büyükşehir Belediyesi 4.Kat İhale Salonu’nda 17 Nisan 2024 günü saat 14.30’da gerçekleşecek.

4’üncü Etap Raylı Sistem Hattı, Konyaaltı ilçesindeki Kadınlar Plajı’ndan başlayacak. Akdeniz Bulvarı üzerinden Atatürk Bulvarı’nı takip edecek yeni raylı hattı, Antalyaspor Kavşağı’ndan sonra Meltem’e dönecek. Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi önünden Güllük Caddesi’ni kesecek bu hat, Muratpaşa Camisi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi önünden geçtikten sonra Kızılırmak Caddesi üzerinden Kepez Belediyesi önünden Sakarya Bulvarı Kavşağı’nda 3’üncü Etap Raylı Sistem Hattı’na bağlanarak son bulacak.

ALTI BATTI ÇIKTI OLACAK
Proje kapsamında 6 battı çıktı kavşak, 14 adet yaya üstgeçidi, 20 durak ve 5.5 kilometre uzunluğunda yeraltı raylı sistem geçişi de var. Battı çıktıların 5’i Konyaaltı ilçesindeki Atatürk Bulvarı üzerinde, biri ise Kepez ilçesi sınırlarında planlanıyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından, bu kavşakların projelerinin hazır olduğu bildirildi. Yapılması planlanan 6 battı çıktı şöyle: ATM Kavşağı, Gürsu Kavşağı, Altınkum Kavşağı, Carfoursa Kavşağı, İl Sağlık Müdürlüğü Kavşağı, Karacaoğlan Kavşağı.

Antalyaspor Kavşağı ile Kızılırmak-Karacaoğlan Kavşağı arasında kalan yaklaşık 5.5 kilometresi yerin 30 metre altında yapılacak tünel ile geçilecek. Bu alandaki istasyonlar yeraltında bulunacak. Proje kapsamında Antalyaspor Kavşağı ile Falez Katlı Kavşağı arasında kalan yaklaşık 1 kilometrelik karayolu da yeraltına alınacak. Bu projeyle Antalya Stadyumu, Antalya Spor Salonu ve Cam Piramit arasında bir yaşam alanı yaratılması planlanıyor. Yeşil bir alan olarak değerlendirilecek üst alanda sadece yan yollar bulunacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.