Köpek ölümleri için suç duyurusu

GÜNDEM 10.12.2019 - 17:53, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Köpek ölümleri için suç duyurusu

Antalya Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşanan köpek ölümleriyle ilgili Antalya Barosu suç duyurusunda bulunuyor.

haberimizvar.net-Hürriyet'ten Ceren Deniz'e konuşan Antalya Barosu Hayvan Hakları Kurulu Başkanı Av. Alev Ersan, " Köpeklerin kulübelere kapatılmış şekilde can verdiğini tespit ettik. Barınaktaki hayvanlara ait kulübelerde mama, su yoktu. Kedi bölümündeki hayvanlar da perişan haldeydi. Kediler ısıtıcıları çalışmadığı için kendilerini ısıtabilmek için talaş dolu dışkı kaplarına sığınmıştı. Bu korkunç olaydan barınakta çalışan herkes sorumlu.Antalya Barosu Hayvan Hakları Kurulu olarak savcılığa suç duyurusunda bulunacağız” dedi. VETERİNER MÜDÜRÜNÜ SUÇLADI  “Konyaaltı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mutlu K.’nın hayvanlarla ilgili çok sayıda suç işlediğinin tespit edildiğini savunan Ersan, şöyle devam etti: “Mutlu K., daha önce 10 yaşındaki Benek adındaki köpeğimizin boynunun kırılmasına neden olduğu anlaşılınca görevden uzaklaştırılmıştı. Fakat mahkeme kararı ile göreve iade edildi. Barınakta 25 köpeğin ölüsü bulunduktan sonra Mutlu K. görevden alındı.” PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ Hayvan Hakları Yasama İzleme Delegasyonu Üyesi Erka Zor, barınağın fiziki durumu ile ilgili şu bilgileri verdi: “Hayvanseverler olarak anlık bir kararla hayvanların eksiklerini kontrol etmek için barınağa gittik. Kafeslerden birinde köpeğin öldüğünü fark ettim. Aynı anda diğer kafesleri gezen üyelerimizden de çığlıklar yükseldi. Tüm kafeslerde ölü köpeklerin olduğunu anlayınca dehşete kapıldık. 25 köpek sadece bizim tesadüfen öğrendiğimiz kayıplar. Gizli olarak yok edilen hayvanların da olduğunu düşünüyoruz. Bu olayın peşini bırakmayacağız.”  (Dayanışma Ağı)  
Antalya Konyaaltı Belediyesi Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşanan köpek ölümleriyle ilgili Antalya Barosu suç duyurusunda bulunuyor.

haberimizvar.net-Hürriyet'ten Ceren Deniz'e konuşan Antalya Barosu Hayvan Hakları Kurulu Başkanı Av. Alev Ersan, " Köpeklerin kulübelere kapatılmış şekilde can verdiğini tespit ettik. Barınaktaki hayvanlara ait kulübelerde mama, su yoktu. Kedi bölümündeki hayvanlar da perişan haldeydi. Kediler ısıtıcıları çalışmadığı için kendilerini ısıtabilmek için talaş dolu dışkı kaplarına sığınmıştı. Bu korkunç olaydan barınakta çalışan herkes sorumlu.Antalya Barosu Hayvan Hakları Kurulu olarak savcılığa suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

VETERİNER MÜDÜRÜNÜ SUÇLADI

 “Konyaaltı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mutlu K.’nın hayvanlarla ilgili çok sayıda suç işlediğinin tespit edildiğini savunan Ersan, şöyle devam etti: “Mutlu K., daha önce 10 yaşındaki Benek adındaki köpeğimizin boynunun kırılmasına neden olduğu anlaşılınca görevden uzaklaştırılmıştı. Fakat mahkeme kararı ile göreve iade edildi. Barınakta 25 köpeğin ölüsü bulunduktan sonra Mutlu K. görevden alındı.”

PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

Hayvan Hakları Yasama İzleme Delegasyonu Üyesi Erka Zor, barınağın fiziki durumu ile ilgili şu bilgileri verdi: “Hayvanseverler olarak anlık bir kararla hayvanların eksiklerini kontrol etmek için barınağa gittik. Kafeslerden birinde köpeğin öldüğünü fark ettim. Aynı anda diğer kafesleri gezen üyelerimizden de çığlıklar yükseldi. Tüm kafeslerde ölü köpeklerin olduğunu anlayınca dehşete kapıldık. 25 köpek sadece bizim tesadüfen öğrendiğimiz kayıplar. Gizli olarak yok edilen hayvanların da olduğunu düşünüyoruz. Bu olayın peşini bırakmayacağız.”  (Dayanışma Ağı)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.