Köprüçay ırmağına dokunmayın

GÜNDEM 21.10.2021 - 15:39, Güncelleme: 21.10.2021 - 15:39
 

Köprüçay ırmağına dokunmayın

CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, Antalya’nın Manavgat İlçesi Köprüçay Irmağı üzerinde yöre halkının tepkisini çeken turizm amaçlı jet bot turu faaliyeti yapılmasını TBMM gündemine taşıdı.

haberimizvar.net- Köprüçay ırmağında sürat tekneleri ile yapılan ve adrenalin derecesi yüksek olan jet bot turunda, sürat botlarının hızları, manevraları ve gürültüleri nedeniyle yöre halkının tepkisini çektiğini vurgulayan CHP Antalya Milletvekili Zeybek, “Köprüçay Irmağı’nda jet botların ırmağın doğası ile birlikte yöre halkını da tehlikeye sokmaktadır. Irmaktaki balıklar ve canlılara verilen zararlar, bilim insanları tarafında raporlarda belirtilmesine rağmen, bu aktivitenin devam etmesi kabul edilemez. Yöre halkı ırmak kenarında aileleri ile birlikte vakit geçirdiklerinde jet botlar nedeniyle tedirginlik yaşamaktadır. Yöre halkının birçok kez yaptığı başvuru ve eylemler sonuç vermiyor, Manavgat’lılar “Irmağıma Dokunma” diyor ancak, rant için doğa harikası bir coğrafya feda ediliyor. Ayrıca yasal izin zamanı dışında dahi firmanın jet bot faaliyetine izin verdiği iddiası mevcuttur, bu durumda balıkların üreme dönemleri için tehlikelidir. Bakanlık bu duruma karşı sessiz kalıyor ama halk sesini her yerde duyurmaya devam edecektir.” dedi.    CHP’li Zeybek verdiği soru önergesi ile Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’a şu soruları yöneltti: -Köprüçay Irmağı üzerinde turizm amaçlı jet bot turu faaliyeti yapan kaç firma vardır? Bu firmalar hangileridir? -Köprüçay Irmağı üzerinde turizm amaçlı jet bot turu faaliyetinde bulunan firmanın çevre ve insan güvenliğine dair önlemler denetlenmekte midir? -Bu denetimlerin sonuçları kamuoyu ile paylaşılacak mıdır? -Köprüçay Irmağı üzerinde turizm amaçlı jet bot turu faaliyetinin belirtilen 01 Haziran- 30 Eylül tarihleri arası dışında da devam ettirildiği iddiaları doğru mudur? -Bu iddialara karşı ilgili firmaya herhangi bir yaptırımda bulunulmuş mudur?  -Antalya’nın Manavgat ilçesi Köprüçay Irmağı üzerinde turizm amaçlı jet bot turu faaliyetine karşı vatandaşların şikayet ve taleplerine dair bakanlığınız hangi işlemlerde bulunmuştur?  
CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, Antalya’nın Manavgat İlçesi Köprüçay Irmağı üzerinde yöre halkının tepkisini çeken turizm amaçlı jet bot turu faaliyeti yapılmasını TBMM gündemine taşıdı.

haberimizvar.net- Köprüçay ırmağında sürat tekneleri ile yapılan ve adrenalin derecesi yüksek olan jet bot turunda, sürat botlarının hızları, manevraları ve gürültüleri nedeniyle yöre halkının tepkisini çektiğini vurgulayan CHP Antalya Milletvekili Zeybek, “Köprüçay Irmağı’nda jet botların ırmağın doğası ile birlikte yöre halkını da tehlikeye sokmaktadır. Irmaktaki balıklar ve canlılara verilen zararlar, bilim insanları tarafında raporlarda belirtilmesine rağmen, bu aktivitenin devam etmesi kabul edilemez. Yöre halkı ırmak kenarında aileleri ile birlikte vakit geçirdiklerinde jet botlar nedeniyle tedirginlik yaşamaktadır. Yöre halkının birçok kez yaptığı başvuru ve eylemler sonuç vermiyor, Manavgat’lılar “Irmağıma Dokunma” diyor ancak, rant için doğa harikası bir coğrafya feda ediliyor. Ayrıca yasal izin zamanı dışında dahi firmanın jet bot faaliyetine izin verdiği iddiası mevcuttur, bu durumda balıkların üreme dönemleri için tehlikelidir. Bakanlık bu duruma karşı sessiz kalıyor ama halk sesini her yerde duyurmaya devam edecektir.” dedi.
  
CHP’li Zeybek verdiği soru önergesi ile Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’a şu soruları yöneltti:
-Köprüçay Irmağı üzerinde turizm amaçlı jet bot turu faaliyeti yapan kaç firma vardır? Bu firmalar hangileridir?
-Köprüçay Irmağı üzerinde turizm amaçlı jet bot turu faaliyetinde bulunan firmanın çevre ve insan güvenliğine dair önlemler denetlenmekte midir?

-Bu denetimlerin sonuçları kamuoyu ile paylaşılacak mıdır?
-Köprüçay Irmağı üzerinde turizm amaçlı jet bot turu faaliyetinin belirtilen 01 Haziran- 30 Eylül tarihleri arası dışında da devam ettirildiği iddiaları doğru mudur?

-Bu iddialara karşı ilgili firmaya herhangi bir yaptırımda bulunulmuş mudur? 
-Antalya’nın Manavgat ilçesi Köprüçay Irmağı üzerinde turizm amaçlı jet bot turu faaliyetine karşı vatandaşların şikayet ve taleplerine dair bakanlığınız hangi işlemlerde bulunmuştur?

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.