Korkuteli karıştı

GÜNDEM 01.02.2022 - 12:13, Güncelleme: 01.02.2022 - 12:13
 

Korkuteli karıştı

MHP Büyükşehir ve Korkuteli Meclis Üyesi Süleyman Uğurlu partisinden istifa etti. Bu istifa ile Korkuteli Meclisi’nin aritmetiği allak bullak oldu. Buna göre Cumhur İttifakı’nın başkan Ömer İşlek dahil 11 oyu, Milet İttifakı’nın 7, Saadet Partisi’nin 6 oyu bulunuyor. Son istifa ile bağımsız meclis üyesi sayısı ise 3’e yükseldi.

haberimizvar.net- MHP’den Korkuteli ve Büyükşehir belediye meclis üyeliği yapan Süleyman Uğurlu, başkan Ömer İşlek’in politikalarına kızarak partisinden istifa etti. Körfez gazetesinden Engin Korkmaz’ın haberine göre geçtiğimiz hafta, Korkuteli'nde yapılması planlanan pazar yeri ile ilgili olarak Ömer İşlek ile anlaşmazlığa düşen ve "içime sinmiyor" diyen Süleyman Uğurlu, yaptığı basın açıklaması ile MHP’den istifa ettiğini duyurdu. SUDAN SEBEPLER  Süleyman Uğurlu, istifa metninde, "Geçtiğimiz günlerde Milliyetçi Hareket Partisi Antalya İl Başkanlığı tarafından şahsıma tebliğ edilen yazıda “Kesin Çıkarma (ihraç) Cezası” istemiyle disipline sevk edildiğim bildirilmiştir. Tarafımca Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı’na delilli ispatlı şekilde yanlış faaliyetlerin tümü iletilmiş olmasına rağmen partimizi şahsi emellere alet edenlerin sudan sebeplerle disipline sevkim dikkate alarak şahsımdan savunma istenmesi kabul edebileceğim bir durum değildir" sözlerine yer verdi.  SİZE VEDA ETMİYORUM Uğurlu açıklamasında şunları söyledi: “Süleyman Uğurlu olarak, belediyenin koltuğunu Korkuteli halkına hizmet etmek için meşgul ettim ve bu uğurda meşgul edeceğim. Halkın talep ve şikayetlerine çözüm üretebilmek için siyaset yaptım ve yapmaya devam edeceğim. Bu yola baş koyduğumda kimsenin dalkavuğu olmayacağımı bilen Korkuteli halkı beni bu göreve kabul ettiler. Onların güvenini boşa çıkarmayacağıma emin olabilirler. Partiye gönülden bağlı ve yaşananlardan derin üzüntü duyan tüm hemşerilerime açıkça mesajım şudur; size elveda demiyor; görüşmek üzere diyorum. MHP’den istifa ediyorum. Bana güvenenlere sonsuz şükran ve minnetle, saygı ve selamlarımla”  MECLİS ARİTMEDİĞİ DEĞİŞTİ Bu istifa ile Korkuteli Belediye Meclis’indeki koltuk dağılımı da değişti. Son istifanın ardından Ömer İşlek’le birlikte MHP’nin 7, AKP’nin 4, Saadet Partisi’nin 6, CHP’nin 4, İyi Parti’nin 3 oyu var. Süleyman Uğurlu ile birlikte 3 de bağımsız üye bulunuyor. Bu aritmetiğe göre Cumhur İttifakı’nın 11, Millet İttifakı’nın ise 7 oyu bulunuyor. Fakat kilit parti durumundaki Saadet Partisi ile 3 bağımsız üyenin de çoğunlukla Millet İttifakı’na destek verdiği düşünüldüğünde Meclisi muhalefetin ele geçirdiği görülüyor.
MHP Büyükşehir ve Korkuteli Meclis Üyesi Süleyman Uğurlu partisinden istifa etti. Bu istifa ile Korkuteli Meclisi’nin aritmetiği allak bullak oldu. Buna göre Cumhur İttifakı’nın başkan Ömer İşlek dahil 11 oyu, Milet İttifakı’nın 7, Saadet Partisi’nin 6 oyu bulunuyor. Son istifa ile bağımsız meclis üyesi sayısı ise 3’e yükseldi.

haberimizvar.net- MHP’den Korkuteli ve Büyükşehir belediye meclis üyeliği yapan Süleyman Uğurlu, başkan Ömer İşlek’in politikalarına kızarak partisinden istifa etti. Körfez gazetesinden Engin Korkmaz’ın haberine göre geçtiğimiz hafta, Korkuteli'nde yapılması planlanan pazar yeri ile ilgili olarak Ömer İşlek ile anlaşmazlığa düşen ve "içime sinmiyor" diyen Süleyman Uğurlu, yaptığı basın açıklaması ile MHP’den istifa ettiğini duyurdu.

SUDAN SEBEPLER 
Süleyman Uğurlu, istifa metninde, "Geçtiğimiz günlerde Milliyetçi Hareket Partisi Antalya İl Başkanlığı tarafından şahsıma tebliğ edilen yazıda “Kesin Çıkarma (ihraç) Cezası” istemiyle disipline sevk edildiğim bildirilmiştir. Tarafımca Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı’na delilli ispatlı şekilde yanlış faaliyetlerin tümü iletilmiş olmasına rağmen partimizi şahsi emellere alet edenlerin sudan sebeplerle disipline sevkim dikkate alarak şahsımdan savunma istenmesi kabul edebileceğim bir durum değildir" sözlerine yer verdi. 
SİZE VEDA ETMİYORUM
Uğurlu açıklamasında şunları söyledi: “Süleyman Uğurlu olarak, belediyenin koltuğunu Korkuteli halkına hizmet etmek için meşgul ettim ve bu uğurda meşgul edeceğim. Halkın talep ve şikayetlerine çözüm üretebilmek için siyaset yaptım ve yapmaya devam edeceğim. Bu yola baş koyduğumda kimsenin dalkavuğu olmayacağımı bilen Korkuteli halkı beni bu göreve kabul ettiler. Onların güvenini boşa çıkarmayacağıma emin olabilirler. Partiye gönülden bağlı ve yaşananlardan derin üzüntü duyan tüm hemşerilerime açıkça mesajım şudur; size elveda demiyor; görüşmek üzere diyorum. MHP’den istifa ediyorum. Bana güvenenlere sonsuz şükran ve minnetle, saygı ve selamlarımla” 
MECLİS ARİTMEDİĞİ DEĞİŞTİ
Bu istifa ile Korkuteli Belediye Meclis’indeki koltuk dağılımı da değişti. Son istifanın ardından Ömer İşlek’le birlikte MHP’nin 7, AKP’nin 4, Saadet Partisi’nin 6, CHP’nin 4, İyi Parti’nin 3 oyu var. Süleyman Uğurlu ile birlikte 3 de bağımsız üye bulunuyor. Bu aritmetiğe göre Cumhur İttifakı’nın 11, Millet İttifakı’nın ise 7 oyu bulunuyor. Fakat kilit parti durumundaki Saadet Partisi ile 3 bağımsız üyenin de çoğunlukla Millet İttifakı’na destek verdiği düşünüldüğünde Meclisi muhalefetin ele geçirdiği görülüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.