Korkuteli’nde mermer ocağına karşı köylüler kazandı

GÜNDEM 16.08.2022 - 13:31, Güncelleme: 16.08.2022 - 13:31
 

Korkuteli’nde mermer ocağına karşı köylüler kazandı

Antalya’nın Korkuteli İlçesi’nin Yazır ve Güzle mahalleleri içinde açılmak istenen mermer ocağı için verilen 'ÇED gerekli değildir' kararının iptaline ilişkin hüküm, Danıştay tarafından onandı.

haberimizvar.net- Antalya’nın Korkuteli İlçesi’nde iki mahalleyi kapsayan alanda mermer ocağı arama ruhsatı ile ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından ‘ÇED gerekli değildir' kararı verildi. Bunun üzerine köylüler Avukat Tuncay Koç’la birlikte kararın iptali ile ilgili karşı dava açtı. Çevre şartları, tarım arazisinin durumu göz önünde bulunularak yapılan iptal davası için bilirkişi raporu hazırlandı. KARAR SEVİNCİ Mahkeme rapor doğrultusunda, 'ÇED gerekli değildir' kararının iptaline karar verdi. Antalya Valiliği, iptal kararına itiraz etti. Danıştay 6'ncı Dairesi itirazı reddederek mahkemenin iptal kararını onadı. Bu duruma göre; 22,16 hektarlık alanda arama yapmak isteyen firma, ÇED raporu almadan ruhsat başvurusu yapamayacak. Davayı kazanan köylüler, maden arama yapılacak alanda 8 bin dönüm tarım arazisi içinde 3 kuyu, 6 çeşmenin olduğu, tarım arazilerinde ocak çalışması sırasında toz nedeniyle verimin düşeceğini, doğanın dengesinin bozulmaması gerektiğini vurguladı.    
Antalya’nın Korkuteli İlçesi’nin Yazır ve Güzle mahalleleri içinde açılmak istenen mermer ocağı için verilen 'ÇED gerekli değildir' kararının iptaline ilişkin hüküm, Danıştay tarafından onandı.

haberimizvar.net- Antalya’nın Korkuteli İlçesi’nde iki mahalleyi kapsayan alanda mermer ocağı arama ruhsatı ile ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından ‘ÇED gerekli değildir' kararı verildi. Bunun üzerine köylüler Avukat Tuncay Koç’la birlikte kararın iptali ile ilgili karşı dava açtı. Çevre şartları, tarım arazisinin durumu göz önünde bulunularak yapılan iptal davası için bilirkişi raporu hazırlandı.

KARAR SEVİNCİ

Mahkeme rapor doğrultusunda, 'ÇED gerekli değildir' kararının iptaline karar verdi. Antalya Valiliği, iptal kararına itiraz etti. Danıştay 6'ncı Dairesi itirazı reddederek mahkemenin iptal kararını onadı. Bu duruma göre; 22,16 hektarlık alanda arama yapmak isteyen firma, ÇED raporu almadan ruhsat başvurusu yapamayacak. Davayı kazanan köylüler, maden arama yapılacak alanda 8 bin dönüm tarım arazisi içinde 3 kuyu, 6 çeşmenin olduğu, tarım arazilerinde ocak çalışması sırasında toz nedeniyle verimin düşeceğini, doğanın dengesinin bozulmaması gerektiğini vurguladı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.