Korkuteli'nin ilk kadın başkanı

SİYASET (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 05.04.2024 - 11:22, Güncelleme: 05.04.2024 - 11:22
 

Korkuteli'nin ilk kadın başkanı

31 Mart yerel seçimlerini Korkuteli'nin ilk kadın belediye başkanı olarak kazanan CHP'li Saniye Caran, mazbatasını aldı, göreve başladı. "50 yıl sonra Korkuteli Belediyesi'ne Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını astık" diyen Saniye Caran, Korkuteli tarihinde ilk kadın belediye başkanı unvanını aldığını söyledi.

haberimizvar.net- 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Korkuteli Belediye Başkanı seçilen CHP'li Saniye Caran, meclis üyeleriyle birlikte Korkuteli Adliyesi'nde düzenlenen törende mazbatasını aldı. Mazbata törenine CHP İlçe Başkanı İsmail Karadeli, CHP ilçe yöneticileri, partililer başta olmak üzere çok sayıda kişi katıldı. Törende Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran mazbatasını İlçe Seçim Kurulu Başkanı hakim Dilek Akyüz'ün elinden aldı. Törende Saniye Caran'ı eşi Hasan Can Caran, ailesi ve yakın dostları ile sevenleri de yalnız bırakmadı. Mazbata töreninin ardından Saniye Caran, CHP Seçim Koordinasyon Merkezi'ne gelerek Mehter Takımı eşliğinde çarşı turu yaptı, konvoy eşliğinde de Korkuteli Belediyesi'ne geçti. Korkuteli Belediyesi önünde bekleyen vatandaşları selamlayan Saniye Caran, yaptığı konuşmada, "50 yıl sonra Korkuteli Belediyesi'ne Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını astık. Ayrıca Korkuteli tarihinde 50 yıl sonra ilk kadın belediye başkanı oldum. İlçe Seçim Kurulu ve üyelerine seçimi güvenli ve huzurlu bir şekilde geçirdikleri için teşekkür ederim. Korkuteli'nde Türkiye'nin demokrasisine yakışır bir seçim süreci geçirdik. Meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte mazbataları aldık. Onlar da 5 yıl boyunca bizlerle görevli olacak. Korkuteli halkımızın yanında olacağız. 5 yıl boyunca hizmet edeceğiz. Korkuteli her zaman söylediğimiz gibi huzurlu bir ilçe. Korkuteli'nin huzuruna huzur mutluluğuna mutluluk katmaya geliyoruz. Bunları hep birlikte yapacağız" dedi. Mazbata töreni sonrasında Saniye Caran ve meclis üyeleri toplu fotoğraf çektirdi. Daha sonra Belediye Başkanı Saniye Caran makamda, Başkan Vekili Muharrem Akten'den görevi devraldı.
31 Mart yerel seçimlerini Korkuteli'nin ilk kadın belediye başkanı olarak kazanan CHP'li Saniye Caran, mazbatasını aldı, göreve başladı. "50 yıl sonra Korkuteli Belediyesi'ne Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını astık" diyen Saniye Caran, Korkuteli tarihinde ilk kadın belediye başkanı unvanını aldığını söyledi.

haberimizvar.net- 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Korkuteli Belediye Başkanı seçilen CHP'li Saniye Caran, meclis üyeleriyle birlikte Korkuteli Adliyesi'nde düzenlenen törende mazbatasını aldı. Mazbata törenine CHP İlçe Başkanı İsmail Karadeli, CHP ilçe yöneticileri, partililer başta olmak üzere çok sayıda kişi katıldı. Törende Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran mazbatasını İlçe Seçim Kurulu Başkanı hakim Dilek Akyüz'ün elinden aldı. Törende Saniye Caran'ı eşi Hasan Can Caran, ailesi ve yakın dostları ile sevenleri de yalnız bırakmadı. Mazbata töreninin ardından Saniye Caran, CHP Seçim Koordinasyon Merkezi'ne gelerek Mehter Takımı eşliğinde çarşı turu yaptı, konvoy eşliğinde de Korkuteli Belediyesi'ne geçti.

Korkuteli Belediyesi önünde bekleyen vatandaşları selamlayan Saniye Caran, yaptığı konuşmada, "50 yıl sonra Korkuteli Belediyesi'ne Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını astık. Ayrıca Korkuteli tarihinde 50 yıl sonra ilk kadın belediye başkanı oldum. İlçe Seçim Kurulu ve üyelerine seçimi güvenli ve huzurlu bir şekilde geçirdikleri için teşekkür ederim. Korkuteli'nde Türkiye'nin demokrasisine yakışır bir seçim süreci geçirdik. Meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte mazbataları aldık. Onlar da 5 yıl boyunca bizlerle görevli olacak. Korkuteli halkımızın yanında olacağız. 5 yıl boyunca hizmet edeceğiz. Korkuteli her zaman söylediğimiz gibi huzurlu bir ilçe. Korkuteli'nin huzuruna huzur mutluluğuna mutluluk katmaya geliyoruz. Bunları hep birlikte yapacağız" dedi.

Mazbata töreni sonrasında Saniye Caran ve meclis üyeleri toplu fotoğraf çektirdi. Daha sonra Belediye Başkanı Saniye Caran makamda, Başkan Vekili Muharrem Akten'den görevi devraldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.