Korona, Antalya’daki iki büyük etkinliği iptal ettirdi

GÜNDEM 06.03.2020 - 12:03, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Korona, Antalya’daki iki büyük etkinliği iptal ettirdi

Dünyanın bir numaralı gündem maddesi olan korona virüsü, Antalya’yı etkilemeye başladı. Dışişleri Bakanlığı’nın Antalya’da düzenleyeceği Antalya Diplomasi Forumu ile TBMM’nin ev sahipliğinde yine Antalya’da planlanan Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi, korona virüsu salgını nedeniyle iptal edildi.

haberimizvar.net-Dışişleri Bakanlığı, 27-29 Mart 2020 tarihlerinde düzenlenmesi planlanan 'Antalya Diplomasi Forumu'nun koronavirüs salgını nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü ve ilgili makamların tavsiyeleri doğrultusunda, ertelendiğini duyurdu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Bilindiği üzere, 'Antalya Diplomasi Forumu'nun (ADF) Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde ve bakanlığımızın ev sahipliğinde 27-29 Mart 2020 tarihlerinde düzenlenmesi öngörülmüştü. Devlet ve hükümet başkanlarının, dışişleri bakanlarının, uluslararası kuruluş temsilcilerinin yanı sıra, akademisyenler, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının da yoğun ilgi gösterdiği forumun hazırlıklarında ileri bir safhaya gelinmiş ve katılım konusunda yüksek seviyeli teyitler alınmıştır" denildi. DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ TAVSİYESİ Dünya Sağlık Örgütü'nün yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ile ilgili derecelendirmesini 'çok yüksek' seviyeye çıkardığı ve Avrupa Birliği'nin (AB) de risk seviyesini yükselttiğine dikkat çekilerek, "Bu durum karşısında başta Birleşmiş Milletler ve AB’nin düzenleyeceği uluslararası toplantılarla birlikte, geniş katılımlı kültürel, sportif ve ekonomik etkinlikler de iptal edilmekte veya ertelenmektedir. Bu hususlar ışığında ülkemizde bir vakaya rastlanmamış olmakla birlikte, önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek etkinlikler bağlamında Dünya Sağlık Örgütü ve ilgili diğer makamların tavsiyeleri göz önünde bulundurularak, 'Antalya Diplomasi Forumu'nun ileri bir tarihe ertelenmesi uygun bulunmuştur" ifadeleri kullanıldı. TBMM DE İPTAL ETTİ Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop ise bu hafta sonu Antalya'da yapılması planlanan Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi (AİBPA) Genel Kurul toplantısının koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle iptal edilmesiyle ilgili, "Virüsle ilgili bütün dünyada ciddi bir sıkıntı var. Yurt dışından gelecek birçok kişinin temas edeceği bir ortamdı. Türkiye'ye girişleriyle ilgili problem olabilir, virüsle ilgili tablo değiştikten sonra yapacağız" dedi. 
Dünyanın bir numaralı gündem maddesi olan korona virüsü, Antalya’yı etkilemeye başladı. Dışişleri Bakanlığı’nın Antalya’da düzenleyeceği Antalya Diplomasi Forumu ile TBMM’nin ev sahipliğinde yine Antalya’da planlanan Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi, korona virüsu salgını nedeniyle iptal edildi.

haberimizvar.net-Dışişleri Bakanlığı, 27-29 Mart 2020 tarihlerinde düzenlenmesi planlanan 'Antalya Diplomasi Forumu'nun koronavirüs salgını nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü ve ilgili makamların tavsiyeleri doğrultusunda, ertelendiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Bilindiği üzere, 'Antalya Diplomasi Forumu'nun (ADF) Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde ve bakanlığımızın ev sahipliğinde 27-29 Mart 2020 tarihlerinde düzenlenmesi öngörülmüştü. Devlet ve hükümet başkanlarının, dışişleri bakanlarının, uluslararası kuruluş temsilcilerinin yanı sıra, akademisyenler, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının da yoğun ilgi gösterdiği forumun hazırlıklarında ileri bir safhaya gelinmiş ve katılım konusunda yüksek seviyeli teyitler alınmıştır" denildi.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ TAVSİYESİ

Dünya Sağlık Örgütü'nün yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ile ilgili derecelendirmesini 'çok yüksek' seviyeye çıkardığı ve Avrupa Birliği'nin (AB) de risk seviyesini yükselttiğine dikkat çekilerek, "Bu durum karşısında başta Birleşmiş Milletler ve AB’nin düzenleyeceği uluslararası toplantılarla birlikte, geniş katılımlı kültürel, sportif ve ekonomik etkinlikler de iptal edilmekte veya ertelenmektedir. Bu hususlar ışığında ülkemizde bir vakaya rastlanmamış olmakla birlikte, önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek etkinlikler bağlamında Dünya Sağlık Örgütü ve ilgili diğer makamların tavsiyeleri göz önünde bulundurularak, 'Antalya Diplomasi Forumu'nun ileri bir tarihe ertelenmesi uygun bulunmuştur" ifadeleri kullanıldı.

TBMM DE İPTAL ETTİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop ise bu hafta sonu Antalya'da yapılması planlanan Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi (AİBPA) Genel Kurul toplantısının koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle iptal edilmesiyle ilgili, "Virüsle ilgili bütün dünyada ciddi bir sıkıntı var. Yurt dışından gelecek birçok kişinin temas edeceği bir ortamdı. Türkiye'ye girişleriyle ilgili problem olabilir, virüsle ilgili tablo değiştikten sonra yapacağız" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.