Korona testi 15 dakikada çıkacak

SAĞLIK 21.03.2020 - 18:38, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

Korona testi 15 dakikada çıkacak

Korona virüsü testi yapılan laboratuvar sayısı arttırılırken 15 dakika sonuç alınabilecek tanı kitleri de kullanılmaya başlandı.

HABERİMİZ VAR – Sağlık Bakanlığı korona virüsün yayılımını önlemek amacıyla Bilim Kurulu’nun önerisiyle test sayısını artırdı. Test yapılabilen laboratuvar sayısı yükseltilirken 15 dakika sonuç alınabilecek tanı kitleri de kullanılmaya başlandı. Bundan sonra 60-90 dakika içinde kapsamlı sonuç alınmasına olanak tanıyan yerli tanı kitinin yanı sıra 15 dakikada sonuç verebilen hızlı tanı kiti de kullanılacak. Yeni tanı kiti Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Viroloji Laboratuvarı’nda tanıtıldı.   YAYGIN BİR ŞEKİLDE KULLANILACAK   Hızlı tanı kitiyle ilgili bilgi veren Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Yasemin Coşkun, daha fazla kişiye test yapılarak izolasyonun sağlanabilmesi için hızlı tanı kitinde, yerli tanı kitinde olduğu gibi ağız ya da burun mukozasından alınan sürüntü örneğinin incelendiğini belirtti. Başta acil servisler olmak üzere kolay ve hızlı bir kullanımı olan testin yaygın bir şekilde uygulanabileceğini söyleyen Coşkun güvenirliğinin de yüksek olduğuna dikkat çekti. Coşkun daha sonra hızlı tanı kitininin nasıl kullanıldığını uygulamalı olarak anlattı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Meclis’te yaptığı bilgilendirmede, “Günlük en az 10-15 bin test yapabilir hale gelmek istiyoruz. Önümüzdeki 1-2 gün içerisinde hızlı tanı kiti devreye girecek” demişti. (Haber Merkezi)
Korona virüsü testi yapılan laboratuvar sayısı arttırılırken 15 dakika sonuç alınabilecek tanı kitleri de kullanılmaya başlandı.

HABERİMİZ VAR – Sağlık Bakanlığı korona virüsün yayılımını önlemek amacıyla Bilim Kurulu’nun önerisiyle test sayısını artırdı. Test yapılabilen laboratuvar sayısı yükseltilirken 15 dakika sonuç alınabilecek tanı kitleri de kullanılmaya başlandı. Bundan sonra 60-90 dakika içinde kapsamlı sonuç alınmasına olanak tanıyan yerli tanı kitinin yanı sıra 15 dakikada sonuç verebilen hızlı tanı kiti de kullanılacak. Yeni tanı kiti Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Viroloji Laboratuvarı’nda tanıtıldı.

 

YAYGIN BİR ŞEKİLDE KULLANILACAK

 

Hızlı tanı kitiyle ilgili bilgi veren Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Yasemin Coşkun, daha fazla kişiye test yapılarak izolasyonun sağlanabilmesi için hızlı tanı kitinde, yerli tanı kitinde olduğu gibi ağız ya da burun mukozasından alınan sürüntü örneğinin incelendiğini belirtti. Başta acil servisler olmak üzere kolay ve hızlı bir kullanımı olan testin yaygın bir şekilde uygulanabileceğini söyleyen Coşkun güvenirliğinin de yüksek olduğuna dikkat çekti. Coşkun daha sonra hızlı tanı kitininin nasıl kullanıldığını uygulamalı olarak anlattı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Meclis’te yaptığı bilgilendirmede, “Günlük en az 10-15 bin test yapabilir hale gelmek istiyoruz. Önümüzdeki 1-2 gün içerisinde hızlı tanı kiti devreye girecek” demişti. (Haber Merkezi)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.