KORONALI GENÇLERE ÜCRETLİ OTEL!

EKONOMİ 12.09.2021 - 17:06, Güncelleme: 12.09.2021 - 17:06
 

KORONALI GENÇLERE ÜCRETLİ OTEL!

Akdeniz Üniversitesi’ni kazanan ve yurda yerleşmek isteyen iki gence KYK yetkilileri tarafından PCR testi yaptırmaları istendi. Test sonucu pozitif çıkan genç ve temaslı olan arkadaşı KYK yurduna alınmadı. Geceyi sokakta geçiren gençleri otele yerleştirmek isteyen İl Sağlık Müdürlüğü, kişi başı 7 bin lira ödeneceğini söyledi

haberimizvar.net- Akdeniz Üniversitesini kazanan Malatyalı M.P. ve H.P. yüz yüze eğitim için Antalya’ya geldi. Kalacak yerleri olmayan iki genç, Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesi içindeki Kredi Yurtlar Kurumu Yurdu’na kayıt yaptırmak istedi. Yurt yetkilileri tarafından PCR testi istenen iki gençten birinin sonucu pozitif çıkınca, yanındaki arkadaşı da temaslı sayılarak yurda alınmadılar. İddiaya göre gece geç saatlerde Malatya’dan AKP yöneticilerini arayan gençlerin girişimlerin sonuçsuz kaldı.    GECEYİ SOKAKTA GEÇİRDİLER   Kimseye ulaşamayan M.P. ve H.P geceyi Akdeniz Üniversitesi’ne yakın bir alışveriş merkezinin bahçesinde geçirdi. Sabahın ilk ışıklarında oradan ayrılıp Bayındır Mahallesi’nde bir sitenin bahçesindeki çardağa oturan gençleri site yöneticisi ve CHP Muratpaşa mahalle temsilcisi fark etti. Gençlerin durumunu öğrenen mahalle temsilcisi Muratpaşa Belediyesi Turunç Masa’yı arayarak bilgi verdi.    OTEL PARASI İSTENDİ  Turunç Masa, karantinada olması gerekirken sokakta kalan gençler için belediyenin misafirhanesini hazırlandı.  Bu sırada görüşme yapılan İl Sağlık Müdürlüğü’nden bu tür durumlar için otel ayarlandığı, öğrencilerin orada ikamet edeceği fakat 14 günlük istirahat bedeli olan 7 bin liranın öğrencilerden tahsil edileceği söylendi. Turunç Masa yetkilileri ile İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonucunda gençlerin anlaşmalı otelde kalmasına ve ücretinin belediye tarafından karşılanmasına karar verildi.  21 ve 22 yaşındaki M.P. ile H.P. Muratpaşa Belediyesi sağlık ekipleri aracıyla alınıp anlaşmalı otele yerleştirildi.    BU AKP’NİN ÇÖKÜŞÜDÜR  Konu hakkında açıklama yapan CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, “Gençlerimiz, Muratpaşa Belediyemiz sayesinde karantina dönemini tamamlayıp yeniden üniversiteye dönebilecek.  Bu yaşananlar, 19 yıldır ülkemizi yöneten AKP’nin çöküşünün, 84 milyon insanımızın alın terinin beşli çeteye peşkeşinin hali pür mealidir. İki gencimizin yaşadığı, sizlerin, bizlerin hepimizin hikâyesidir.  İki gencimizin yaşadığı, çaresizlik karşısında Muratpaşa Belediyemizin nasıl umuda dönüştüğünün tablosudur. AKP tipi siyaseti, bir yanda iki pırıl pırıl iki genci sokakta bırakırken diğer yanda lüks otomobilde uyuşturucu kullanan Kürşat Ayvatoğlu gibileri yaratandır.  AKP tipi siyaset çoktan hapı yuttu, can çekişiyor ama kibirlerinden bunu bile göremiyorlar” dedi.  
Akdeniz Üniversitesi’ni kazanan ve yurda yerleşmek isteyen iki gence KYK yetkilileri tarafından PCR testi yaptırmaları istendi. Test sonucu pozitif çıkan genç ve temaslı olan arkadaşı KYK yurduna alınmadı. Geceyi sokakta geçiren gençleri otele yerleştirmek isteyen İl Sağlık Müdürlüğü, kişi başı 7 bin lira ödeneceğini söyledi

haberimizvar.net- Akdeniz Üniversitesini kazanan Malatyalı M.P. ve H.P. yüz yüze eğitim için Antalya’ya geldi. Kalacak yerleri olmayan iki genç, Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesi içindeki Kredi Yurtlar Kurumu Yurdu’na kayıt yaptırmak istedi. Yurt yetkilileri tarafından PCR testi istenen iki gençten birinin sonucu pozitif çıkınca, yanındaki arkadaşı da temaslı sayılarak yurda alınmadılar. İddiaya göre gece geç saatlerde Malatya’dan AKP yöneticilerini arayan gençlerin girişimlerin sonuçsuz kaldı. 

 

GECEYİ SOKAKTA GEÇİRDİLER

 

Kimseye ulaşamayan M.P. ve H.P geceyi Akdeniz Üniversitesi’ne yakın bir alışveriş merkezinin bahçesinde geçirdi. Sabahın ilk ışıklarında oradan ayrılıp Bayındır Mahallesi’nde bir sitenin bahçesindeki çardağa oturan gençleri site yöneticisi ve CHP Muratpaşa mahalle temsilcisi fark etti. Gençlerin durumunu öğrenen mahalle temsilcisi Muratpaşa Belediyesi Turunç Masa’yı arayarak bilgi verdi. 

 

OTEL PARASI İSTENDİ 

Turunç Masa, karantinada olması gerekirken sokakta kalan gençler için belediyenin misafirhanesini hazırlandı.  Bu sırada görüşme yapılan İl Sağlık Müdürlüğü’nden bu tür durumlar için otel ayarlandığı, öğrencilerin orada ikamet edeceği fakat 14 günlük istirahat bedeli olan 7 bin liranın öğrencilerden tahsil edileceği söylendi. Turunç Masa yetkilileri ile İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonucunda gençlerin anlaşmalı otelde kalmasına ve ücretinin belediye tarafından karşılanmasına karar verildi.  21 ve 22 yaşındaki M.P. ile H.P. Muratpaşa Belediyesi sağlık ekipleri aracıyla alınıp anlaşmalı otele yerleştirildi. 

 

BU AKP’NİN ÇÖKÜŞÜDÜR 

Konu hakkında açıklama yapan CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, “Gençlerimiz, Muratpaşa Belediyemiz sayesinde karantina dönemini tamamlayıp yeniden üniversiteye dönebilecek.  Bu yaşananlar, 19 yıldır ülkemizi yöneten AKP’nin çöküşünün, 84 milyon insanımızın alın terinin beşli çeteye peşkeşinin hali pür mealidir. İki gencimizin yaşadığı, sizlerin, bizlerin hepimizin hikâyesidir.  İki gencimizin yaşadığı, çaresizlik karşısında Muratpaşa Belediyemizin nasıl umuda dönüştüğünün tablosudur. AKP tipi siyaseti, bir yanda iki pırıl pırıl iki genci sokakta bırakırken diğer yanda lüks otomobilde uyuşturucu kullanan Kürşat Ayvatoğlu gibileri yaratandır.  AKP tipi siyaset çoktan hapı yuttu, can çekişiyor ama kibirlerinden bunu bile göremiyorlar” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.