Koronavirüs ile mücadelede sıra

GÜNDEM 02.12.2020 - 15:26, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Koronavirüs ile mücadelede sıra

Evlerde mevlit, gün, taziye, yılbaşı kutlaması gibi kalabalık buluşmaların apartman sakinleri tarafından ihbar edilmesi uygulaması geliyor.

haberimizvar.net- Cumhurbaşkanı Kabinesinin kararlaştırdığı yeni koronavirüs kısıtlamalarıyla evlerde gün, mevlit, taziye ve yılbaşı kutlamaları yasaklanırken, bu yasakların uygulanmasının ihbara dayanacağı ortaya çıktı. Bina yöneticileri veya apartman sakinleri, bir dairedeki bu tarz kalabalık buluşmayı ihbar edebilecek. Milliyet'in haberine göre, Kolluk kuvvetleri bu durumda hem misafire hem de ev sahibine, ayrı ayrı 3 bin 150 lira ceza kesecek. Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına daha önce getirilen "İhbar" özelliği ile işletmelere yönelik buradan şikayetler oluşturulabiliyor. Ev içi toplantılarla ilgili tedbirlerin denetimi açısından da bu uygulamanın kullanılabileceği düşünülüyor. İLK İHBAR ÇAĞRISI KASTAMONU PINARBAŞI'DAN Ev içi toplantılara yönelik yeni tedbire ilişkin uygulamaya geçen ilk yerlerden biri Kastamonu Pınarbaşı ilçe kaymakamlığı oldu. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, "Aldığımız karar doğrultusunda 1 Aralık'tan itibaren ilçe genelinde aile, akraba ve hane ziyaretlerini yasaklıyoruz. Muhtarlarımız ve kolluk görevlilerimizin tespiti ile duyarlı vatandaşlarımızın ihbarları sonucu tedbir kararına aykırılık saptandığında hem misafire hem de ev sahibine ayrı ayrı 3 bin 150 lira idari para cezası uygulanacağını şimdiden duyurmak istiyoruz" denildi. Öte yandan İçileri Bakanlığının "Yeni Kısıtlama ve Tedbirler" genelgesinin bir diğer maddesine göre ise, il/ilçe Hıfzıssıha Kurulları'nca, gerek görülmesi durumunda kalabalık cadde ve meydanlara aynı anda bulunabilecek kişi sayısı açısından "kota" konulabilecek. Bu kararının nasıl uygulanacağı ve İstanbul'da Taksim, Ankara'da Kızılay gibi meydanlara nasıl yansıyacağı merak konusu.   Toplum bağışıklığı için nüfusun aşılanma oranı ne olmalı? (resme tıklayın)
Evlerde mevlit, gün, taziye, yılbaşı kutlaması gibi kalabalık buluşmaların apartman sakinleri tarafından ihbar edilmesi uygulaması geliyor.

haberimizvar.net- Cumhurbaşkanı Kabinesinin kararlaştırdığı yeni koronavirüs kısıtlamalarıyla evlerde gün, mevlit, taziye ve yılbaşı kutlamaları yasaklanırken, bu yasakların uygulanmasının ihbara dayanacağı ortaya çıktı. Bina yöneticileri veya apartman sakinleri, bir dairedeki bu tarz kalabalık buluşmayı ihbar edebilecek.

Milliyet'in haberine göre, Kolluk kuvvetleri bu durumda hem misafire hem de ev sahibine, ayrı ayrı 3 bin 150 lira ceza kesecek.

Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına daha önce getirilen "İhbar" özelliği ile işletmelere yönelik buradan şikayetler oluşturulabiliyor. Ev içi toplantılarla ilgili tedbirlerin denetimi açısından da bu uygulamanın kullanılabileceği düşünülüyor.

İLK İHBAR ÇAĞRISI KASTAMONU PINARBAŞI'DAN

Ev içi toplantılara yönelik yeni tedbire ilişkin uygulamaya geçen ilk yerlerden biri Kastamonu Pınarbaşı ilçe kaymakamlığı oldu. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, "Aldığımız karar doğrultusunda 1 Aralık'tan itibaren ilçe genelinde aile, akraba ve hane ziyaretlerini yasaklıyoruz. Muhtarlarımız ve kolluk görevlilerimizin tespiti ile duyarlı vatandaşlarımızın ihbarları sonucu tedbir kararına aykırılık saptandığında hem misafire hem de ev sahibine ayrı ayrı 3 bin 150 lira idari para cezası uygulanacağını şimdiden duyurmak istiyoruz" denildi.

Öte yandan İçileri Bakanlığının "Yeni Kısıtlama ve Tedbirler" genelgesinin bir diğer maddesine göre ise, il/ilçe Hıfzıssıha Kurulları'nca, gerek görülmesi durumunda kalabalık cadde ve meydanlara aynı anda bulunabilecek kişi sayısı açısından "kota" konulabilecek. Bu kararının nasıl uygulanacağı ve İstanbul'da Taksim, Ankara'da Kızılay gibi meydanlara nasıl yansıyacağı merak konusu.

 

Toplum bağışıklığı için nüfusun aşılanma oranı ne olmalı? (resme tıklayın)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.