KOSGEB'den Antalya'ya 29 milyonluk destek

EKONOMİ 20.02.2020 - 14:02, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

KOSGEB'den Antalya'ya 29 milyonluk destek

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Antalya İl Müdürü Sinan Kibar, İl Müdürlüğü olarak 2019 yılında 1531 işletmenin desteklendiğini, toplam 29 milyon 251 bin 920 liralık destek verildiğini açıkladı.

haberimizvar.net-KOSGEB Antalya İl Müdürü Sinan Kibar, 60 bine yakın KOBİ'nin kayıtlı olduğunu söyledi. Her yıl yükselen performansla ülke ekonomisine daha fazla katma değer sağlayan devlet kuruluşu olduğunu anlatan Kibar, teknoloji ve ihracat düzeyi daha yüksek olan ürünlerin üretilmesi için bu ürünleri üreten KOBİ'leri öncelikli olarak desteklediklerini vurguladı. KOSGEB Antalya İl Müdürlüğü olarak 2019 yılında 1531 işletmeyi desteklediklerini belirten Sinan Kibar, desteklenen tutarın 29 milyon 251 bin 920 TL olduğunu aktardı.  ULUSLARARASI PROJELER KOSGEB'DE  KOSGEB Başkanlığı'nın ulusal koordinatörlüğünü yürüttüğü projeler hakkında bilgi veren Sinan Kibar, “COSME- Avrupa İşletmeler Ağı'nın, 11 konsorsiyumundan birisi olan, WESTMED Konsorsiyumunun koordinatörlüğü müdürlüğümüzce yürütülmekte olup, Antalya, Burdur, Isparta ve Muğla illerini kapsayan konsorsiyumun diğer ortakları Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ve Antalya Teknokent'tir. 2019 yılı içerisinde Antalya'da AB Pazarına Yönelik Dış Ticaret Eğitimi, AİA Ulusal Toplantı Organizasyonu, Burdur'da ise dış ticaret eğitimi düzenlenmiş olup; COSME Açılış konferansı ve yıllık konferansa katılım sağlanmıştır. 2020 yılı içerisinde bu eğitimler devam edecektir" diye konuştu.  ÖZEL VE KAMU KURULUŞLARIYLA İŞBİRLİĞİ  Antalya'da bulunan meslek kuruluşları, üniversite, diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla aktif olarak işbirliği içinde olduklarını hatırlatan Sinan Kibar, destek ve hizmetlerin etkin tanıtımı için her cuma günü müdürlük binasında 'KOSGEB Destekleri Değerlendirme Toplantısı' düzenlediklerini söyledi.  Kibar, “Ülkemizin tarım ve turizm cenneti olan Antalya'da KOBİ'lere KOSGEB destek ve hizmetleri etkin ve verimli bir şekilde sağlamak için gerekli gayret ve hassasiyeti göstermeye devam edeceğiz" diye konuştu.
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Antalya İl Müdürü Sinan Kibar, İl Müdürlüğü olarak 2019 yılında 1531 işletmenin desteklendiğini, toplam 29 milyon 251 bin 920 liralık destek verildiğini açıkladı.

haberimizvar.net-KOSGEB Antalya İl Müdürü Sinan Kibar, 60 bine yakın KOBİ'nin kayıtlı olduğunu söyledi. Her yıl yükselen performansla ülke ekonomisine daha fazla katma değer sağlayan devlet kuruluşu olduğunu anlatan Kibar, teknoloji ve ihracat düzeyi daha yüksek olan ürünlerin üretilmesi için bu ürünleri üreten KOBİ'leri öncelikli olarak desteklediklerini vurguladı. KOSGEB Antalya İl Müdürlüğü olarak 2019 yılında 1531 işletmeyi desteklediklerini belirten Sinan Kibar, desteklenen tutarın 29 milyon 251 bin 920 TL olduğunu aktardı.

 ULUSLARARASI PROJELER KOSGEB'DE

 KOSGEB Başkanlığı'nın ulusal koordinatörlüğünü yürüttüğü projeler hakkında bilgi veren Sinan Kibar, “COSME- Avrupa İşletmeler Ağı'nın, 11 konsorsiyumundan birisi olan, WESTMED Konsorsiyumunun koordinatörlüğü müdürlüğümüzce yürütülmekte olup, Antalya, Burdur, Isparta ve Muğla illerini kapsayan konsorsiyumun diğer ortakları Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ve Antalya Teknokent'tir. 2019 yılı içerisinde Antalya'da AB Pazarına Yönelik Dış Ticaret Eğitimi, AİA Ulusal Toplantı Organizasyonu, Burdur'da ise dış ticaret eğitimi düzenlenmiş olup; COSME Açılış konferansı ve yıllık konferansa katılım sağlanmıştır. 2020 yılı içerisinde bu eğitimler devam edecektir" diye konuştu.

 ÖZEL VE KAMU KURULUŞLARIYLA İŞBİRLİĞİ

 Antalya'da bulunan meslek kuruluşları, üniversite, diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla aktif olarak işbirliği içinde olduklarını hatırlatan Sinan Kibar, destek ve hizmetlerin etkin tanıtımı için her cuma günü müdürlük binasında 'KOSGEB Destekleri Değerlendirme Toplantısı' düzenlediklerini söyledi.

 Kibar, “Ülkemizin tarım ve turizm cenneti olan Antalya'da KOBİ'lere KOSGEB destek ve hizmetleri etkin ve verimli bir şekilde sağlamak için gerekli gayret ve hassasiyeti göstermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.