'Kredi kartı düzenlemesi' vatandaşı üzecek…Bakan açıkladı

EKONOMİ 12.09.2023 - 12:37, Güncelleme: 12.09.2023 - 12:51
 

'Kredi kartı düzenlemesi' vatandaşı üzecek…Bakan açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kredi ve kartlara getirilecek düzenlemeye ilişkin katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu.

haberimizvar.net- NTV'ye konuşan Mehmet Şimşek, Orta Vadeli Program'a ilişkin değerlendirmesinde, "Kredi kartları, bireysel kredi, taşıt kredisi ve ikinci konut kredisinde sadece faizleri artırarak değil, bankalar üzerinden kredi verme iştahını keserek de kredi büyümesini düşüreceğiz. Başkasının parasıyla, krediyle, kartla zenginlik olmaz" dedi. YURTTAŞI ZOR GÜNLER BEKLİYOR Bakan Şimşek, kartlarına düzenleme getirileceğini işaret ederken Ekonomist Şenol Babuşcu da kredi kartı ile ilgili ne gibi düzenlemeler yapılabileceğini şöyle sıraladı: 1- Asgari ödeme oranının artırılması, 2- Limit azaltımı, 3- Faiz artırımı, 4- Taksit sayısını azaltma, 5- Nakit çekme oranını azaltma. KREDİ HACMİ NASIL ARTTI? Şenol Babuşçu, Mehmet Şimşek'in, "1 Eylül itibariyle, yıllık kredi kartı üzerinden kredi hacmi yüzde 140 civarında artmıştı. Enflasyonun iki katından fazla. Bu kadar yüksek seyreden bir kredi hacmiyle siz enflasyonu ve cari açığı kontrol altına alamazsınız" sözlerine ilişkin ise şunları kaydetti: "Buradaki artışın nedenini iyi analiz etmek gerekir: 1. Yılın ilk yarısında kredi kartından nakit çekim faiz oranı aylık % 1.36 iken mevduat faiz oranının aylık % 3-4 seviyelerinde olması nedeniyle kart sahiplerinin faiz farkından yararlanmak amacıyla nakit çekimleri( Bu aydan itibaren bu faiz farkı kalmamıştır) 2.Vatandaşların gelirlerinin giderlerini karşılamaması nedeniyle nakit ihtiyaçları nedeniyle kredi kartından nakit çekimleri."
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kredi ve kartlara getirilecek düzenlemeye ilişkin katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu.

haberimizvar.net- NTV'ye konuşan Mehmet Şimşek, Orta Vadeli Program'a ilişkin değerlendirmesinde, "Kredi kartları, bireysel kredi, taşıt kredisi ve ikinci konut kredisinde sadece faizleri artırarak değil, bankalar üzerinden kredi verme iştahını keserek de kredi büyümesini düşüreceğiz. Başkasının parasıyla, krediyle, kartla zenginlik olmaz" dedi.

YURTTAŞI ZOR GÜNLER BEKLİYOR

Bakan Şimşek, kartlarına düzenleme getirileceğini işaret ederken Ekonomist Şenol Babuşcu da kredi kartı ile ilgili ne gibi düzenlemeler yapılabileceğini şöyle sıraladı:

1- Asgari ödeme oranının artırılması,

2- Limit azaltımı,

3- Faiz artırımı,

4- Taksit sayısını azaltma,

5- Nakit çekme oranını azaltma.

KREDİ HACMİ NASIL ARTTI?

Şenol Babuşçu, Mehmet Şimşek'in, "1 Eylül itibariyle, yıllık kredi kartı üzerinden kredi hacmi yüzde 140 civarında artmıştı. Enflasyonun iki katından fazla. Bu kadar yüksek seyreden bir kredi hacmiyle siz enflasyonu ve cari açığı kontrol altına alamazsınız" sözlerine ilişkin ise şunları kaydetti:

"Buradaki artışın nedenini iyi analiz etmek gerekir:

1. Yılın ilk yarısında kredi kartından nakit çekim faiz oranı aylık % 1.36 iken mevduat faiz oranının aylık % 3-4 seviyelerinde olması nedeniyle kart sahiplerinin faiz farkından yararlanmak amacıyla nakit çekimleri( Bu aydan itibaren bu faiz farkı kalmamıştır)

2.Vatandaşların gelirlerinin giderlerini karşılamaması nedeniyle nakit ihtiyaçları nedeniyle kredi kartından nakit çekimleri."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.