Kredi kartlarına kısıtlama!

EKONOMİ 07.09.2023 - 11:58, Güncelleme: 07.09.2023 - 11:58
 

Kredi kartlarına kısıtlama!

OVP'nin ayrıntıları netleşmeye başlıyor. Programda açıklanan maddeler, enflasyonla mücadele için kredi kartına el atılacağını ortaya koydu.

haberimizvar.net- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye ekonomisinin 3 yıllık hedef ve politikalarının yer aldığı Orta Vadeli Programı (OVP) açıkladı. Programda, enflasyonla mücadele, sıkı para politikası ve dalgalı döviz kuru uygulamasının devam edeceğine dair hedefler ortaya koyuldu. OVP'de önümüzdeki dönemde hayatımızı etkileyecek birçok madde yer aldı. SINIRLANACAĞINA DAİR HEDEF KOYULDU Bunlardan ilki enflasyonla mücadele kapsamında tüketim talebini kısmak için kredi kartı kullanımının sınırlanacağına dair hedef oldu. Açıklanan Orta Vadeli Program'da "Kredi kartı kullanımı parasal istikrarı etkilemeyecek ve tüketim talebini dengeleyecek şekilde uluslararası standartlarda yeniden düzenlenecektir" denilerek bu alanda kullanımı sınırlayacak önlemler alınacağını ortaya koydu. Bilindiği üzere, önceki dönemlerde kart kullanımını azaltmak için kredi kartı asgari ödeme ve kullanım limitleri artırılmış ve taksit sayısı azaltılmıştı.
OVP'nin ayrıntıları netleşmeye başlıyor. Programda açıklanan maddeler, enflasyonla mücadele için kredi kartına el atılacağını ortaya koydu.

haberimizvar.net- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye ekonomisinin 3 yıllık hedef ve politikalarının yer aldığı Orta Vadeli Programı (OVP) açıkladı.

Programda, enflasyonla mücadele, sıkı para politikası ve dalgalı döviz kuru uygulamasının devam edeceğine dair hedefler ortaya koyuldu.

OVP'de önümüzdeki dönemde hayatımızı etkileyecek birçok madde yer aldı.

SINIRLANACAĞINA DAİR HEDEF KOYULDU

Bunlardan ilki enflasyonla mücadele kapsamında tüketim talebini kısmak için kredi kartı kullanımının sınırlanacağına dair hedef oldu.

Açıklanan Orta Vadeli Program'da " Kredi kartı kullanımı parasal istikrarı etkilemeyecek ve tüketim talebini dengeleyecek şekilde uluslararası standartlarda yeniden düzenlenecektir" denilerek bu alanda kullanımı sınırlayacak önlemler alınacağını ortaya koydu.

Bilindiği üzere, önceki dönemlerde kart kullanımını azaltmak için kredi kartı asgari ödeme ve kullanım limitleri artırılmış ve taksit sayısı azaltılmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.