Kripto para gaspçısı 3 kişi yakalandı

ASAYİŞ (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 23.10.2023 - 14:51, Güncelleme: 23.10.2023 - 14:51
 

Kripto para gaspçısı 3 kişi yakalandı

Alanya'da tatil için ilçeye gelen turist D.D.'den silah zoruyla 15 bin dolar kripto parayı gasbedip, karşılığında 'Bunu hatıra olarak alın' diyerek silah fişeği veren 3 kişi, operasyonla yakalandı. Yapılan aramalarda silah, sahte ikamet belgesi, uyuşturucu hap ile birlikte piyasa değeri 2,7 milyon lira olan 3 adet Bitcoin ele geçirildi.

haberimizvar.net- Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gelen yabancı uyruklu D.D., 15 bin dolar değerindeki kripto parasının yağma yöntemi ile alındığı ihbarında bulundu. Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı doğrultusunda Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, D.D.'nin ifadesine başvurdu. Tatil için Alanya'ya geldiğini ve kripto parayla uğraştığını anlatan turist, arkadaşlarıyla turistik amaçla gittikleri yerde, yabancı uyruklu 4 kişinin araçlarının yanına 2 araç ile geldiğini anlattı.  Önlerinin kesildiğini söyleyen turist, yol kesen gruptan birinin araçtan silah göstererek kendisini indirip araçlarına bindirdiğini ve Mahmutlar Mahallesi'ne götürüldüğünü anlattı. Silahlı kişilerin kendisinden, 'Birilerinin işini engellediği' bahanesiyle 30 bin dolar istediğini, korktuğu için kripto olarak 15 bin doları bu kişilerin hesabına aktardığını anlattı. D.D., silahlı grubun kendisine 1 adet silah fişeğini, "Bunu hatıra olarak alın" diyerek verdiğini anlattı. Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin araştırması sonucu, olayı gerçekleştiren şüphelilerin yabancı uyruklu R.N., Z.G. ve A.A. olduğu belirlendi. Alanya Polisi, şüphelilerin Mahmutlar Mahallesi'ndeki evine operasyon düzenledi. 3 şüpheli evde yakalanırken, yapılan aramada 2 adet silah ve silahlara ait fişekler, 10 adet kartuş, 3 adet bıçak, 1 adet hassas terazi, 1 adet sahte ikamet izin belgesi, 335 adet ayrı ayrı paketlenmiş sentetik ecza hap, piyasa değeri 2,7 milyon lira olan 3 adet Bitcoin, yüklü miktarda döviz ve Türk lirası ele geçirildi. Şüpheliler, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilip, çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.
Alanya'da tatil için ilçeye gelen turist D.D.'den silah zoruyla 15 bin dolar kripto parayı gasbedip, karşılığında 'Bunu hatıra olarak alın' diyerek silah fişeği veren 3 kişi, operasyonla yakalandı. Yapılan aramalarda silah, sahte ikamet belgesi, uyuşturucu hap ile birlikte piyasa değeri 2,7 milyon lira olan 3 adet Bitcoin ele geçirildi.

haberimizvar.net- Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gelen yabancı uyruklu D.D., 15 bin dolar değerindeki kripto parasının yağma yöntemi ile alındığı ihbarında bulundu. Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı doğrultusunda Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, D.D.'nin ifadesine başvurdu. Tatil için Alanya'ya geldiğini ve kripto parayla uğraştığını anlatan turist, arkadaşlarıyla turistik amaçla gittikleri yerde, yabancı uyruklu 4 kişinin araçlarının yanına 2 araç ile geldiğini anlattı. 

Önlerinin kesildiğini söyleyen turist, yol kesen gruptan birinin araçtan silah göstererek kendisini indirip araçlarına bindirdiğini ve Mahmutlar Mahallesi'ne götürüldüğünü anlattı. Silahlı kişilerin kendisinden, 'Birilerinin işini engellediği' bahanesiyle 30 bin dolar istediğini, korktuğu için kripto olarak 15 bin doları bu kişilerin hesabına aktardığını anlattı. D.D., silahlı grubun kendisine 1 adet silah fişeğini, "Bunu hatıra olarak alın" diyerek verdiğini anlattı.

Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin araştırması sonucu, olayı gerçekleştiren şüphelilerin yabancı uyruklu R.N., Z.G. ve A.A. olduğu belirlendi. Alanya Polisi, şüphelilerin Mahmutlar Mahallesi'ndeki evine operasyon düzenledi. 3 şüpheli evde yakalanırken, yapılan aramada 2 adet silah ve silahlara ait fişekler, 10 adet kartuş, 3 adet bıçak, 1 adet hassas terazi, 1 adet sahte ikamet izin belgesi, 335 adet ayrı ayrı paketlenmiş sentetik ecza hap, piyasa değeri 2,7 milyon lira olan 3 adet Bitcoin, yüklü miktarda döviz ve Türk lirası ele geçirildi. Şüpheliler, Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilip, çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.