Kriz çözümü için Akdoğan’ı Antalya’da nöbetçi bıraktı

SİYASET 21.02.2024 - 19:01, Güncelleme: 21.02.2024 - 19:01
 

Kriz çözümü için Akdoğan’ı Antalya’da nöbetçi bıraktı

CHP Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi aday listesinde isim değiştirilmesiyle başlayan kriz hala aşılamadı. Bugün Antalya’ya gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, krizin bir an önce çözülmesi için kendisiyle programa katılan Ankara Milletvekili Avukat Akdoğan’a görev verdi. Akdoğan, meclis üyesi listesi çözülene kadar Antalya’da kalacak.

haberimizvar.net- CHP Genel Merkezi kaşesini, genel sekreter ve 2 genel başkan yardımcısı imzası taşıyan Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi aday listesinin CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı tarafından değiştirilerek İlçe Seçim Kurulu’na teslim edilmesinin ardından CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin görevden alınmış yerine Can Okan Kıran atanmıştı. ANTALYA’DA KRİZ TOPLANTISI Kriz tam aşıldı denirken bugün Antalya’ya aday tanıtım programı için gelen CHP Lideri Özgür Özel, İl Başkanı Nail Kamacı ve ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantı da önemli kararlar aldı.   MURATPAŞA İLÇE YÖNETİMİ GÖREVDEN Mİ ALINIYOR? Siyasi kulislere göre; toplantıda konuşan Özel’in Hasan Şahin'in yerine İlçe Sekreteri Can Okan Kıran atanmasını doğru bulmadığını bu nedenle Kıran’ın ilçe başkanlığını onaylamayacağını, ilçe yönetiminin tamamını görevden alacağı iddia edildi. ÖZEL’DEN AKDOĞAN’A ÖZEL GÖREV Özel’in toplantı sonrası Muratpaşa Belediye Başkanı ve adayı Ümit Uysal’a yaşanan krizi ivedilikle çözmesi talimatı verdiği ve Antalya programına katılan Ankara Milletvekili  Avukat Umut Akdoğan’a kriz yönetimiyle ilgili görevlendirdiği öğrenildi. Akdoğan’ın kriz çözülene kadar Antalya’da kalacağı, isimleri Muratpaşa İlçe Başkanlığı tarafından meclis üyesi adayı olarak yazılan birinci sıradaki Erkan Çelik'in, 9. Sıradaki Murat Öztınar’ın ve 15. sıradaki Özcan Yılmaz’ın adaylıktan istifa etmeleri konusunda görüşeceği belirtildi. Akdoğan, ilçe seçim kuruluna verilen listelerin itiraz süreleri dolmadan Başkan Uysal’ın konuya müdahale etmesi konusunda görüşmeler de yapacağı gelen bilgiler arasında yer aldı.
CHP Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi aday listesinde isim değiştirilmesiyle başlayan kriz hala aşılamadı. Bugün Antalya’ya gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, krizin bir an önce çözülmesi için kendisiyle programa katılan Ankara Milletvekili Avukat Akdoğan’a görev verdi. Akdoğan, meclis üyesi listesi çözülene kadar Antalya’da kalacak.

haberimizvar.net- CHP Genel Merkezi kaşesini, genel sekreter ve 2 genel başkan yardımcısı imzası taşıyan Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi aday listesinin CHP Muratpaşa İlçe Başkanlığı tarafından değiştirilerek İlçe Seçim Kurulu’na teslim edilmesinin ardından CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin görevden alınmış yerine Can Okan Kıran atanmıştı.


ANTALYA’DA KRİZ TOPLANTISI
Kriz tam aşıldı denirken bugün Antalya’ya aday tanıtım programı için gelen CHP Lideri Özgür Özel, İl Başkanı Nail Kamacı ve ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantı da önemli kararlar aldı.  


MURATPAŞA İLÇE YÖNETİMİ GÖREVDEN Mİ ALINIYOR?
Siyasi kulislere göre; toplantıda konuşan Özel’in Hasan Şahin'in yerine İlçe Sekreteri Can Okan Kıran atanmasını doğru bulmadığını bu nedenle Kıran’ın ilçe başkanlığını onaylamayacağını, ilçe yönetiminin tamamını görevden alacağı iddia edildi.


ÖZEL’DEN AKDOĞAN’A ÖZEL GÖREV
Özel’in toplantı sonrası Muratpaşa Belediye Başkanı ve adayı Ümit Uysal’a yaşanan krizi ivedilikle çözmesi talimatı verdiği ve Antalya programına katılan Ankara Milletvekili  Avukat Umut Akdoğan’a kriz yönetimiyle ilgili görevlendirdiği öğrenildi. Akdoğan’ın kriz çözülene kadar Antalya’da kalacağı, isimleri Muratpaşa İlçe Başkanlığı tarafından meclis üyesi adayı olarak yazılan birinci sıradaki Erkan Çelik'in, 9. Sıradaki Murat Öztınar’ın ve 15. sıradaki Özcan Yılmaz’ın adaylıktan istifa etmeleri konusunda görüşeceği belirtildi. Akdoğan, ilçe seçim kuruluna verilen listelerin itiraz süreleri dolmadan Başkan Uysal’ın konuya müdahale etmesi konusunda görüşmeler de yapacağı gelen bilgiler arasında yer aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.