Küba boş durmuyor

SAĞLIK 06.12.2020 - 16:09, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:06
 

Küba boş durmuyor

Abadala'nın klinik denemelerine yakın zamanda başlanıyor. Küba'nın hali hazırda 4 aşı adayı bulunuyor: Soberana 01, Soberana 02, Abadala ve Mambisa.

haberimizvar.net-Küba, ülkenin doğusundaki Santiago de Cuba kentinde, Abdala (CIGB-66) adlı Covid-19'a karşı yeni aşı adayının klinik denemesine başladı. Abdala, bu daldaki ürünlerin araştırma, geliştirme, üretim ve dağıtımına adanmış bir kurum olan Küba Genetik Mühendisliği ve Biyoteknoloji Merkezi (CIGB) tarafından geliştirildi. Cuma günü CIGB, sürecin "klinik çalışmanın ilk aşamasında" olduğunu ve denemelerin 16 Şubat 2021'e kadar devam edeceğini belirterek denemenin başladığını duyurdu. Araştırmanın bu aşaması CIGB'in aktardığına göre "200 gönüllüden oluşuyor ve doktorlar, hemşireler ve laboratuvar çalışanları da dahil olmak üzere 40'tan fazla sağlık uzmanını içeriyor". Bilim kurumunun Öğretim ve Araştırma Bölümü başkanı Liudmila Risset Castro, yerel basına, sürecin önümüzdeki hafta başlayan dozların kas içi uygulamasını da içerdiğini söyledi. Denemeler, Abdala'nın (CIGB-66) etkililiğini, etkililiğini ve immünojenitesini test etmek amacıyla Santiago de Cuba'daki Saturnino Lora Hastanesi'nde merkezileşecek. Risset Castro, hazırlık sürecinin bir parçası olarak, sağlıklı veya kontrollü kronik hastalıkları olan tüm yetişkin deneklerin önceden titizlikle değerlendirildiğini söyledi. Abdala, Küba'nın başkentindeki CIGB'den araştırmacıların çalışmalarının sonucudur. Aday, bu aşama için İlaç, Ekipman ve Tıbbi Cihazların Devlet Kontrol Merkezi'nden (Cecmed) izin aldı. Şu anda sosyalist cumhuriyetin dört aşı adayı var: Soberana 01, Soberana 02, Abadala ve Mambisa. İlginizi çekebilir
Abadala'nın klinik denemelerine yakın zamanda başlanıyor. Küba'nın hali hazırda 4 aşı adayı bulunuyor: Soberana 01, Soberana 02, Abadala ve Mambisa.

haberimizvar.net-Küba, ülkenin doğusundaki Santiago de Cuba kentinde, Abdala (CIGB-66) adlı Covid-19'a karşı yeni aşı adayının klinik denemesine başladı. Abdala, bu daldaki ürünlerin araştırma, geliştirme, üretim ve dağıtımına adanmış bir kurum olan Küba Genetik Mühendisliği ve Biyoteknoloji Merkezi (CIGB) tarafından geliştirildi.

Cuma günü CIGB, sürecin "klinik çalışmanın ilk aşamasında" olduğunu ve denemelerin 16 Şubat 2021'e kadar devam edeceğini belirterek denemenin başladığını duyurdu. Araştırmanın bu aşaması CIGB'in aktardığına göre "200 gönüllüden oluşuyor ve doktorlar, hemşireler ve laboratuvar çalışanları da dahil olmak üzere 40'tan fazla sağlık uzmanını içeriyor".

Bilim kurumunun Öğretim ve Araştırma Bölümü başkanı Liudmila Risset Castro, yerel basına, sürecin önümüzdeki hafta başlayan dozların kas içi uygulamasını da içerdiğini söyledi. Denemeler, Abdala'nın (CIGB-66) etkililiğini, etkililiğini ve immünojenitesini test etmek amacıyla Santiago de Cuba'daki Saturnino Lora Hastanesi'nde merkezileşecek. Risset Castro, hazırlık sürecinin bir parçası olarak, sağlıklı veya kontrollü kronik hastalıkları olan tüm yetişkin deneklerin önceden titizlikle değerlendirildiğini söyledi.

Abdala, Küba'nın başkentindeki CIGB'den araştırmacıların çalışmalarının sonucudur. Aday, bu aşama için İlaç, Ekipman ve Tıbbi Cihazların Devlet Kontrol Merkezi'nden (Cecmed) izin aldı. Şu anda sosyalist cumhuriyetin dört aşı adayı var: Soberana 01, Soberana 02, Abadala ve Mambisa.

İlginizi çekebilir

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.