Kültür dünyasından Osman Kavala çağrısı

GÜNDEM 23.01.2020 - 12:23, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Kültür dünyasından Osman Kavala çağrısı

813 gündür tutuklu Osman Kavala için toplanan bir grup dayanışmacı, sanat kurumlarına, müzelere, galerilere ve inisiyatiflere 28 Ocak’ta kurumlarını kapatma ve Silivri Adliyesi’nde görülecek Gezi Davası’nda yargılanan Kavala’ya desteğe gelme çağrısı yaptı.

haberimizvar.net-813 gündür tutuklu bulunan ve 4 Aralık 2019 tarihinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından “derhal salıverilmesi ve suçun unsuruna ait delillerin mahkeme dosyasında bulunmaması” ile ilgili karar verilen Osman Kavala için toplanan bir grup dayanışmacı, sanat kurumlarına, müzelere, galerilere ve inisiyatiflere 28 Ocak Salı günü kurumlarını kapatma ve Silivri’ye Osman Kavala’yı desteğe gelmeye çağırıyor. GEZİ DAVASI’NIN 5. DURUŞMASI Grup tarafından yapılan açıklama şöyle: “Osman Kavala 813 gündür özgürlüğünden mahrum. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Kavala’nın ‘derhal salıverilmesi ve suçun unsuruna ait delillerin mahkeme dosyasında bulunmamasına’ ilişkin kararı 4 Aralık 2019 tarihli duruşmada hiçe sayıldı ve tutukluluğuna devam kararı verildi. Hepimizin temel hakkı olan özgürlüğü savunmak ve 35 yılı aşkın süredir kültür, sanat ve sivil toplum alanında birlikte düşündüğümüz, ürettiğimiz ve dayanışma biçimleri hayal ettiğimiz Kavala’nın hukuka aykırı tutukluluğuna karşı beraber durmak için tüm kültür ve sanat kurumlarını dayanışmaya çağırıyoruz. Bir sonraki duruşma 28 Ocak Salı günü. O gün kurumunuzu, müzenizi, galerinizi, inisiyatifinizi kapatın. Saat 10.00’da Silivri Adliyesi’nde Gezi Davası’nın 5. duruşmasında buluşalım”.  
813 gündür tutuklu Osman Kavala için toplanan bir grup dayanışmacı, sanat kurumlarına, müzelere, galerilere ve inisiyatiflere 28 Ocak’ta kurumlarını kapatma ve Silivri Adliyesi’nde görülecek Gezi Davası’nda yargılanan Kavala’ya desteğe gelme çağrısı yaptı.

haberimizvar.net-813 gündür tutuklu bulunan ve 4 Aralık 2019 tarihinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından “derhal salıverilmesi ve suçun unsuruna ait delillerin mahkeme dosyasında bulunmaması” ile ilgili karar verilen Osman Kavala için toplanan bir grup dayanışmacı, sanat kurumlarına, müzelere, galerilere ve inisiyatiflere 28 Ocak Salı günü kurumlarını kapatma ve Silivri’ye Osman Kavala’yı desteğe gelmeye çağırıyor.

GEZİ DAVASI’NIN 5. DURUŞMASI

Grup tarafından yapılan açıklama şöyle: “Osman Kavala 813 gündür özgürlüğünden mahrum. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Kavala’nın ‘derhal salıverilmesi ve suçun unsuruna ait delillerin mahkeme dosyasında bulunmamasına’ ilişkin kararı 4 Aralık 2019 tarihli duruşmada hiçe sayıldı ve tutukluluğuna devam kararı verildi. Hepimizin temel hakkı olan özgürlüğü savunmak ve 35 yılı aşkın süredir kültür, sanat ve sivil toplum alanında birlikte düşündüğümüz, ürettiğimiz ve dayanışma biçimleri hayal ettiğimiz Kavala’nın hukuka aykırı tutukluluğuna karşı beraber durmak için tüm kültür ve sanat kurumlarını dayanışmaya çağırıyoruz. Bir sonraki duruşma 28 Ocak Salı günü. O gün kurumunuzu, müzenizi, galerinizi, inisiyatifinizi kapatın. Saat 10.00’da Silivri Adliyesi’nde Gezi Davası’nın 5. duruşmasında buluşalım”.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.