Kumbul da Yeşildal’a itiraz etti şimdi ne olacak?

SİYASET 13.10.2023 - 16:27, Güncelleme: 13.10.2023 - 16:48
 

Kumbul da Yeşildal’a itiraz etti şimdi ne olacak?

CHP Antalya İl Kongresi’nde mavi listede kurultay delegesi seçilen Ahmet Kumbul’dan, itiraz sonucu delegeliğinin düşürülmesine itiraz var: “Partimizin kongreler yönetmeliğinin 27/7 maddesinde açık beyan edildiği gibi blok listelerde kotaya uyulmaması durumunda karşı listeden ve bireysel adaylardan tamamlanamaz ibaresi var.”

haberimizvar.net- haberimizvar.net- CHP’nin Pazar günü yapılan 38’inci Olağan İl Başkanlığı Kongresi’ni Nail Kamacı’nın mavi listesi kazandı ancak kongre sonrası başlayan itiraz ve tartışmalar devam ediyor. Şengül Yeşildal, Nail Kamacı’nın mavi ve Nuri Cengiz’in beyaz listelerinin dışında bireysel olarak kurultay delegeliğine aday oldu. Seçim sonrasında da yüzde 20 gençlik, yüzde 33 cinsiyet kotasını gerekçe göstererek itiraz eden Şengül Yeşildal’ın itirazı Muratpaşa İlçe Seçim Kurulu tarafından kabul edildi. Bu kararla Yeşildal, mavi listedeki adı çizilmesi nedeniyle en az oyu alan Ahmet Kumbul’un yerine kurultay delegesi seçildi. Kumbul’un delegeliği ise düşürüldü. YÖNETMELİKTE ÖNEMLİ BİR AYRINTI VAR www.cağdashaber.com’dan Veysi Sağlım’ın özel haberine göre; CHP Antalya İl eski Başkanı Ahmet Kumbul, kongre üyeliğinin düşürülmesine yönelik Seçim Kurulu’na itiraz etti. CHP Kongreler Yönetmeliği’nin 27. maddesinin 7. bendini gerekçe gösteren Ahmet Kumbul’un itirazında önemli bir nokta var. O da şu: “Blok listelerde kotaya uyulmaması durumunda karşı listeden ve bireysel adaylardan tamamlanamaz” ibaresi…  Konuyla Veysi Sağlam’a konuşan Kumbul, “08.10.2023 tarihinde yapılan partimizin il kongresinde il başkan adayı olan Nail Kamacı kurultay delege listesinde şahsımı değerlendirmiş ve seçimi Nail beyin listesi kazanmıştır. Seçimler delege tarafından oylanarak blok liste ile yapılmıştır. Partimizin kongreler yönetmeliğinin 27/7 maddesinde açık beyan edildiği gibi blok listelerde kotaya uyulmaması durumunda karşı listeden ve bireysel adaylardan tamamlanamaz ibaresi bulunmasına rağmen yapılan itiraz sonucu kurultay delegeliğimin düşürülmesi konusunda seçim kurulu bugün karar almıştır” dedi. ‘HER ŞEYİ BIRAKIP BU İŞLERE MESAİ HARCAYANLARI BİLİYORUZ’ Bu kararın çıkması için yoğun çaba harcayanlar olduğunu bildiklerini ifade eden Kumbul, şunları kaydetti: “Biz bu kararı dün sosyal medya paylaşımlarından gördük ve bugün seçim kuruluna giderek itirazımı gerçekleştirdim. Bende listelerin kotalara uygun olarak yapılmasını savunuyorum fakat ilçeleri temsilen ilçe başkanları ve belediye başkanlarının listelerde yer alması, eski il başkanı ve vekillerin değerlendirilmesi sebebiyle maalesef hiçbir aday hiçbir dönem delegasyonda kotalara uyamıyor, daha önce yapılan kongrelerde dahil kotaya uyulmadığı için zaman zaman itirazlar yapıldı fakat ilk defa bir delegenin bu sebeple düşmesi gündeme geldi. Bu kararın böyle çıkması için emek harcayanların olduğunu biliyoruz ama gerçekten ben daha öncede kurultay delegesi olmuş birisiyim, ben veya başka bir arkadaşım delege olabilir, burada önemli olan insanların her şeyi bırakıp bu işlere mesai harcıyor olmaları. Çıkacak sonucun, il kongremiz, yapılacak kurultayın ülkemize ve partimize hayırlı olmasını diliyorum.”
CHP Antalya İl Kongresi’nde mavi listede kurultay delegesi seçilen Ahmet Kumbul’dan, itiraz sonucu delegeliğinin düşürülmesine itiraz var: “Partimizin kongreler yönetmeliğinin 27/7 maddesinde açık beyan edildiği gibi blok listelerde kotaya uyulmaması durumunda karşı listeden ve bireysel adaylardan tamamlanamaz ibaresi var.”

haberimizvar.net- haberimizvar.net- CHP’nin Pazar günü yapılan 38’inci Olağan İl Başkanlığı Kongresi’ni Nail Kamacı’nın mavi listesi kazandı ancak kongre sonrası başlayan itiraz ve tartışmalar devam ediyor. Şengül Yeşildal, Nail Kamacı’nın mavi ve Nuri Cengiz’in beyaz listelerinin dışında bireysel olarak kurultay delegeliğine aday oldu. Seçim sonrasında da yüzde 20 gençlik, yüzde 33 cinsiyet kotasını gerekçe göstererek itiraz eden Şengül Yeşildal’ın itirazı Muratpaşa İlçe Seçim Kurulu tarafından kabul edildi. Bu kararla Yeşildal, mavi listedeki adı çizilmesi nedeniyle en az oyu alan Ahmet Kumbul’un yerine kurultay delegesi seçildi. Kumbul’un delegeliği ise düşürüldü.

YÖNETMELİKTE ÖNEMLİ BİR AYRINTI VAR
www.cağdashaber.com’dan Veysi Sağlım’ın özel haberine göre; CHP Antalya İl eski Başkanı Ahmet Kumbul, kongre üyeliğinin düşürülmesine yönelik Seçim Kurulu’na itiraz etti. CHP Kongreler Yönetmeliği’nin 27. maddesinin 7. bendini gerekçe gösteren Ahmet Kumbul’un itirazında önemli bir nokta var. O da şu: “Blok listelerde kotaya uyulmaması durumunda karşı listeden ve bireysel adaylardan tamamlanamaz” ibaresi… 
Konuyla Veysi Sağlam’a konuşan Kumbul, “08.10.2023 tarihinde yapılan partimizin il kongresinde il başkan adayı olan Nail Kamacı kurultay delege listesinde şahsımı değerlendirmiş ve seçimi Nail beyin listesi kazanmıştır. Seçimler delege tarafından oylanarak blok liste ile yapılmıştır. Partimizin kongreler yönetmeliğinin 27/7 maddesinde açık beyan edildiği gibi blok listelerde kotaya uyulmaması durumunda karşı listeden ve bireysel adaylardan tamamlanamaz ibaresi bulunmasına rağmen yapılan itiraz sonucu kurultay delegeliğimin düşürülmesi konusunda seçim kurulu bugün karar almıştır” dedi.

‘HER ŞEYİ BIRAKIP BU İŞLERE MESAİ HARCAYANLARI BİLİYORUZ’
Bu kararın çıkması için yoğun çaba harcayanlar olduğunu bildiklerini ifade eden Kumbul, şunları kaydetti: “Biz bu kararı dün sosyal medya paylaşımlarından gördük ve bugün seçim kuruluna giderek itirazımı gerçekleştirdim. Bende listelerin kotalara uygun olarak yapılmasını savunuyorum fakat ilçeleri temsilen ilçe başkanları ve belediye başkanlarının listelerde yer alması, eski il başkanı ve vekillerin değerlendirilmesi sebebiyle maalesef hiçbir aday hiçbir dönem delegasyonda kotalara uyamıyor, daha önce yapılan kongrelerde dahil kotaya uyulmadığı için zaman zaman itirazlar yapıldı fakat ilk defa bir delegenin bu sebeple düşmesi gündeme geldi. Bu kararın böyle çıkması için emek harcayanların olduğunu biliyoruz ama gerçekten ben daha öncede kurultay delegesi olmuş birisiyim, ben veya başka bir arkadaşım delege olabilir, burada önemli olan insanların her şeyi bırakıp bu işlere mesai harcıyor olmaları. Çıkacak sonucun, il kongremiz, yapılacak kurultayın ülkemize ve partimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.