Kumbul, kadınlara küfür eden şeyhe hesap sordu..!

GÜNDEM 04.10.2019 - 13:01, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Kumbul, kadınlara küfür eden şeyhe hesap sordu..!

CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, Antalya Valiliği, AÜ, İl Milli Eğitim, İl Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle Antalya’da söyleşiye katılacak olan Cerrahi dergahı şeyhi Ömer Tuğrul İnançer’e ateş püskürdü. Kumbul, kadınlara küfür eden şeyh için, “Eğitim ile ilgili söyleşi yapılacak, ilim irfan dağıtacak başka insan kalmadı mı dünyada” dedi

haberimizvar.net “Hamile kadınların sokakta gezmesi doğru değil”, “Çalışan kadın yuvasını dağıtıyor”, “Hem evlenmem, hem hamile kalırım diyenler var. Hürriyetmiş! O….luğun adının hürriyet olduğu dünyaya tükürürüm. Bunun adı o….luktur” sözleriyle tepki çeken Cerrahi dergahı şeyhi Ömer Tuğrul İnançer, bugün saat 20.30’da Kaleiçi Yivli Minare Camisi yanındaki Antalya Mevlevihanesi’nde ‘Maarif ve Eğitim’ konulu bir söyleşi yapacak olan. İnançer için hazırlanan için afişte Antalya Valiliği, Akdeniz Üniversitesi (AÜ), İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Antalya Mevlevihane Müzesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi’nin logoları yer alıyor. Adı geçen kurum ve kuruluşların desteğiyle söyleyişi gerçekleştirecek olan İnançer’e tepki yağıyor. CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul da İnançer’e hesap sorarken, destekleyenlere de tepki gösterdi. YAZILI AÇIKLAMA YAPTI Kumbul açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Hamileliği davul çalarak ilan etmek bizim terbiyemize aykırıdır. Böyle karınla sokakta gezilmez. 7-8 aydan sonra anne adayı biraz hava almak için beyinin otomobiline biner, biraz dolaşır", “Kadının ekonomik özgürlüğü aldatmaca, çalışan kadın yuvasını dağıtıyor” ve "Hem evlenmem hem hamile kalırım diyenler var. Hürriyetmiş! Or...luğun adının hürriyet olduğu dünyaya tükürürüm" gibi sözlerle gündeme gelen, harf devriminin köpekleştirme olduğunu söyleyen Ömer Tuğrul İnançer, Antalya’da bugün ‘Maarif ve Eğitim’ konulu bir söyleşi yapacak. ÇAĞDIŞI FİKİRLER Antalya Valiliği, Akdeniz Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü gibi kurumların desteğiyle yapılacak söyleşinin içeriğinin, İnançer’in yukarıdaki söylemleri ışığında ne şekilde olacağını tahmin etmek zor değil. İLİM İRFAN DAĞITACAK BAŞKA KİMSE YOK MU? Geldiğimiz noktada, böylesi çağdışı fikirlere sahip olan, Cumhuriyet devrimleriyle sorunu olan bir ismin, devletin kurumları tarafından ağırlanması, yetmezmiş gibi eğitim ile ilgili söyleşi yaptırılması trajikomiktir! Böyle bir insanın eğitim ile ilgili ne gibi düşünceleri olacak! Eğitim ile ilgili söyleşi yapılacak, ilim irfan dağıtacak başka insan kalmadı mı dünyada!” İlgili Linkler: http://haberimizvar.net/haber-antalya-kadinlara-o-diyen-seyhi-agirliyor-6749.html http://haberimizvar.net/haber-curuk-6765.html http://haberimizvar.net/haber-bugun-karsiniza-bir-yobaz-cikabilir-6778.html
CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, Antalya Valiliği, AÜ, İl Milli Eğitim, İl Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle Antalya’da söyleşiye katılacak olan Cerrahi dergahı şeyhi Ömer Tuğrul İnançer’e ateş püskürdü. Kumbul, kadınlara küfür eden şeyh için, “Eğitim ile ilgili söyleşi yapılacak, ilim irfan dağıtacak başka insan kalmadı mı dünyada” dedi

haberimizvar.net “Hamile kadınların sokakta gezmesi doğru değil”, “Çalışan kadın yuvasını dağıtıyor”, “Hem evlenmem, hem hamile kalırım diyenler var. Hürriyetmiş! O….luğun adının hürriyet olduğu dünyaya tükürürüm. Bunun adı o….luktur” sözleriyle tepki çeken Cerrahi dergahı şeyhi Ömer Tuğrul İnançer, bugün saat 20.30’da Kaleiçi Yivli Minare Camisi yanındaki Antalya Mevlevihanesi’nde ‘Maarif ve Eğitim’ konulu bir söyleşi yapacak olan. İnançer için hazırlanan için afişte Antalya Valiliği, Akdeniz Üniversitesi (AÜ), İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Antalya Mevlevihane Müzesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi’nin logoları yer alıyor. Adı geçen kurum ve kuruluşların desteğiyle söyleyişi gerçekleştirecek olan İnançer’e tepki yağıyor. CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul da İnançer’e hesap sorarken, destekleyenlere de tepki gösterdi.

YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Kumbul açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Hamileliği davul çalarak ilan etmek bizim terbiyemize aykırıdır. Böyle karınla sokakta gezilmez. 7-8 aydan sonra anne adayı biraz hava almak için beyinin otomobiline biner, biraz dolaşır", “Kadının ekonomik özgürlüğü aldatmaca, çalışan kadın yuvasını dağıtıyor” ve "Hem evlenmem hem hamile kalırım diyenler var. Hürriyetmiş! Or...luğun adının hürriyet olduğu dünyaya tükürürüm" gibi sözlerle gündeme gelen, harf devriminin köpekleştirme olduğunu söyleyen Ömer Tuğrul İnançer, Antalya’da bugün ‘Maarif ve Eğitim’ konulu bir söyleşi yapacak.

ÇAĞDIŞI FİKİRLER

Antalya Valiliği, Akdeniz Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü gibi kurumların desteğiyle yapılacak söyleşinin içeriğinin, İnançer’in yukarıdaki söylemleri ışığında ne şekilde olacağını tahmin etmek zor değil.

İLİM İRFAN DAĞITACAK BAŞKA KİMSE YOK MU?

Geldiğimiz noktada, böylesi çağdışı fikirlere sahip olan, Cumhuriyet devrimleriyle sorunu olan bir ismin, devletin kurumları tarafından ağırlanması, yetmezmiş gibi eğitim ile ilgili söyleşi yaptırılması trajikomiktir! Böyle bir insanın eğitim ile ilgili ne gibi düşünceleri olacak! Eğitim ile ilgili söyleşi yapılacak, ilim irfan dağıtacak başka insan kalmadı mı dünyada!”

İlgili Linkler: http://haberimizvar.net/haber-antalya-kadinlara-o-diyen-seyhi-agirliyor-6749.html

http://haberimizvar.net/haber-curuk-6765.html

http://haberimizvar.net/haber-bugun-karsiniza-bir-yobaz-cikabilir-6778.html

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.