Kumluca Devlet Hastanesi'nde dijital sisteme geçildi

YEREL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.11.2023 - 13:07, Güncelleme: 09.11.2023 - 13:07
 

Kumluca Devlet Hastanesi'nde dijital sisteme geçildi

Kumluca Devlet Hastanesi, Sağlık Bilgi ve Yönetim Sistemleri Topluluğu (HIMSS) tarafından yapılan değerlendirme sonucu, HIMSS 6 sertifikası almaya hak kazanıp, kentteki akredite olan 5. kamu sağlık tesisi oldu.

haberimizvar.net- HIMSS 6 sertifikası ile hekimler ve hemşireler hastalarına ait bilgilere zaman ve mekân kısıtlaması olmadan erişebiliyor. Bekleme ve yatış süreleri en aza iniyor ve hastalara ayrılan vakit artıyor. Kâğıt ve röntgen filmi kullanımının azalmasından dolayı hastanelerde film ve kırtasiye maliyetleri asgari seviyeye düşüyor. Ayrıca radyolojik görüntüler CD ve dijital ortamlar üzerinden verileceği için çevre de korunmuş oluyor. Kumluca Devlet Hastanesi’nin HIMSS 6 sertifikası almasıyla ilgili açıklamada bulunan Antalya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Oğuz Karahan, “Antalya İl Sağlık Müdürlüğü olarak, vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermek adına hastanelerimizin dijitalleşme süreçlerini destekliyoruz. Akseki Devlet Hastanemizden sonra ilimizdeki ikinci Seviye 6 EMRAM validasyonunu Kumluca Devlet Hastanesi ile başarıyla tamamlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Sağlık hizmetlerinin kalitesini arttıran HIMSS akreditasyonu ile teknolojiyi daha iyi kullanarak tıbbi hatalar en aza indirilirken, hastaların güvenliği en üst düzeye çıkartılmış oluyor. Hastanemizi başarısından dolayı tebrik ediyorum” dedi
Kumluca Devlet Hastanesi, Sağlık Bilgi ve Yönetim Sistemleri Topluluğu (HIMSS) tarafından yapılan değerlendirme sonucu, HIMSS 6 sertifikası almaya hak kazanıp, kentteki akredite olan 5. kamu sağlık tesisi oldu.

haberimizvar.net- HIMSS 6 sertifikası ile hekimler ve hemşireler hastalarına ait bilgilere zaman ve mekân kısıtlaması olmadan erişebiliyor. Bekleme ve yatış süreleri en aza iniyor ve hastalara ayrılan vakit artıyor. Kâğıt ve röntgen filmi kullanımının azalmasından dolayı hastanelerde film ve kırtasiye maliyetleri asgari seviyeye düşüyor. Ayrıca radyolojik görüntüler CD ve dijital ortamlar üzerinden verileceği için çevre de korunmuş oluyor.

Kumluca Devlet Hastanesi’nin HIMSS 6 sertifikası almasıyla ilgili açıklamada bulunan Antalya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Oğuz Karahan, “ Antalya İl Sağlık Müdürlüğü olarak, vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermek adına hastanelerimizin dijitalleşme süreçlerini destekliyoruz. Akseki Devlet Hastanemizden sonra ilimizdeki ikinci Seviye 6 EMRAM validasyonunu Kumluca Devlet Hastanesi ile başarıyla tamamlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Sağlık hizmetlerinin kalitesini arttıran HIMSS akreditasyonu ile teknolojiyi daha iyi kullanarak tıbbi hatalar en aza indirilirken, hastaların güvenliği en üst düzeye çıkartılmış oluyor. Hastanemizi başarısından dolayı tebrik ediyorum” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.