Kumluca'da 500 fidan dikildi

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 21.03.2024 - 15:23, Güncelleme: 21.03.2024 - 15:23
 

Kumluca'da 500 fidan dikildi

Antalya'nın Kumluca ilçesinde 21 Mart Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla fidan dikimi etkinliği gerçekleştirildi.

haberimizvar.net- Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ilçeye bağlı Beykonak Mahallesi'nde gerçekleştirilen etkinliğe Kaymakam Tekin Erdemir, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, STK temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikte 10 dönüm alana kara servi, defne ve fıstık çamından oluşan 500 fidan dikildi. Orman İşletme Müdürü Cengiz Okudan, "Bizler orman teşkilatı olarak görevlerimizi yaparken vatan savunması anlayışı ile ormanlarımızı koruyup kollamaktayız. Ormancılar kışın karda, yazın közde mücadele vermektedir. Küresel ısınmanın ve iklim değişikliğinin sonucu olarak yaz ayları artık daha sıcak geçmektedir. Buna en büyük örnek 2021 yılında çıkan Manavgat orman yangını Cumhuriyet tarihinin en büyük yangınıdır. Vatandaşlarımız da bu yüzden orman yangınlarına sebebiyet verecek en küçük davranışlardan uzak durmalıdır" dedi.
Antalya'nın Kumluca ilçesinde 21 Mart Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla fidan dikimi etkinliği gerçekleştirildi.

haberimizvar.net- Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ilçeye bağlı Beykonak Mahallesi'nde gerçekleştirilen etkinliğe Kaymakam Tekin Erdemir, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, STK temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikte 10 dönüm alana kara servi, defne ve fıstık çamından oluşan 500 fidan dikildi.

Orman İşletme Müdürü Cengiz Okudan, "Bizler orman teşkilatı olarak görevlerimizi yaparken vatan savunması anlayışı ile ormanlarımızı koruyup kollamaktayız. Ormancılar kışın karda, yazın közde mücadele vermektedir. Küresel ısınmanın ve iklim değişikliğinin sonucu olarak yaz ayları artık daha sıcak geçmektedir. Buna en büyük örnek 2021 yılında çıkan Manavgat orman yangını Cumhuriyet tarihinin en büyük yangınıdır. Vatandaşlarımız da bu yüzden orman yangınlarına sebebiyet verecek en küçük davranışlardan uzak durmalıdır" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.