Kumluca'da Geleneksel Deve Güreşleri yapıldı

YEREL 27.01.2020 - 12:44, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Kumluca'da Geleneksel Deve Güreşleri yapıldı

Antalya'nın Kumluca ilçesinde bu yıl 15'incisi düzenlenen Geleneksel Deve Güreşleri gerçekleştirildi.

haberimizvar.net-Kumluca Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Deve Güreşleri yapıldı. Güreşleri CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, AK Parti İlçe Başkanı Erol Uysal, CHP İlçe Başkanı Arif Kocacık, İYİ Parti İlçe Başkanı Bekir Bircan, MHP İlçe Başkanı Yücel Kaplan, STK temsilcileri, muhtarlar ve 3 bin kadar güreş sever izledi. Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, "Geleneklerimizi sürdürmek için deve güreşlerini düzenleyeceğiz. Çünkü bu etkinlikler bir gösteriden ibarettir. En büyük hayvansever Yörüklerdir" dedi. 110 ünlü devenin güreş tuttuğu güreşlerde Büyükşehir Belediye Başkanlık kupasına Kumluca'dan Arslanbey ve Aydın Çine'den Ayarefe güreşti. Kaymakamlık kupasına Kumluca'dan Salih Bey ve Aydın Çine'den Dost, Belediye Başkanlığı kupasına, Aydın Söke'den Alpaslan 1071 ve Çanakkale Biga'dan Granike, Ağalık kupasına Çanakkale'den Belkıs Efe ve Demre'den Tuana, Ziraat Odası Başkanlığı kupasına Aydın Bozdoğan'dan HAN 1 ve Aydın Didim'den Küçük Ağa, Kumluca Deveciler Derneği kupasına ise Aydın Söke'den Şenlik ve Aydın Kuyucak'tan Şımarık Aybike adlı develer güreşti.
Antalya'nın Kumluca ilçesinde bu yıl 15'incisi düzenlenen Geleneksel Deve Güreşleri gerçekleştirildi.

haberimizvar.net-Kumluca Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Deve Güreşleri yapıldı. Güreşleri CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, AK Parti İlçe Başkanı Erol Uysal, CHP İlçe Başkanı Arif Kocacık, İYİ Parti İlçe Başkanı Bekir Bircan, MHP İlçe Başkanı Yücel Kaplan, STK temsilcileri, muhtarlar ve 3 bin kadar güreş sever izledi.

Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, "Geleneklerimizi sürdürmek için deve güreşlerini düzenleyeceğiz. Çünkü bu etkinlikler bir gösteriden ibarettir. En büyük hayvansever Yörüklerdir" dedi.

110 ünlü devenin güreş tuttuğu güreşlerde Büyükşehir Belediye Başkanlık kupasına Kumluca'dan Arslanbey ve Aydın Çine'den Ayarefe güreşti. Kaymakamlık kupasına Kumluca'dan Salih Bey ve Aydın Çine'den Dost, Belediye Başkanlığı kupasına, Aydın Söke'den Alpaslan 1071 ve Çanakkale Biga'dan Granike, Ağalık kupasına Çanakkale'den Belkıs Efe ve Demre'den Tuana, Ziraat Odası Başkanlığı kupasına Aydın Bozdoğan'dan HAN 1 ve Aydın Didim'den Küçük Ağa, Kumluca Deveciler Derneği kupasına ise Aydın Söke'den Şenlik ve Aydın Kuyucak'tan Şımarık Aybike adlı develer güreşti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.