Kumluca'da Türkiye'nin en ünlü develeri güreşti!

YEREL (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.01.2024 - 10:05, Güncelleme: 29.01.2024 - 10:05
 

Kumluca'da Türkiye'nin en ünlü develeri güreşti!

Antalya’nın Kumluca ilçesinde düzenlenen deve güreşleri renkli görüntülere sahne oldu. Bazı develeri rakiplerinden ayırmaya çalışan görevliler ise zor anlar yaşadı.

haberimizvar.net- Kumluca Belediyesi'nin desteğiyle Kumluca Devecileri Koruma ve Yaşatma Derneği'nce düzenlenen güreşlere Antalya, Aydın, Denizli, Muğla ve İzmir'den 132 deve katıldı. Bazı develeri rakiplerinden ayırmaya çalışan görevliler zor anlar yaşadı. Birincinin seçilmediği güreşler sonunda deve sahiplerine protokol üyeleri tarafından kupa ve hediyeler verildi.  Kumluca Devecileri Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Zafer Gemici, güreşlerin çok güzel bir şekilde yapıldığını, aralarında Türkiye'nin ünlü güreş develerinin de bulunduğu 132 devenin güreştiğini söyledi. Amaçlarının bir Yörük kültürü olan deve güreşlerini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak olduğunu ifade eden Gemici, "Çok güzel bir havada yeni yapılan arenada güreşler yapıldı. Seyircinin ilgisi çok güzel" dedi.   Deve güreşlerini izlemeye gelen Mehmet Başar ise, “Bugün burada Yörük kültürünün bir parçası olan deve güreşleri yaşatılıyor. Düzenleyen ve güreşlere katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Antalya’nın Kumluca ilçesinde düzenlenen deve güreşleri renkli görüntülere sahne oldu. Bazı develeri rakiplerinden ayırmaya çalışan görevliler ise zor anlar yaşadı.

haberimizvar.net- Kumluca Belediyesi'nin desteğiyle Kumluca Devecileri Koruma ve Yaşatma Derneği'nce düzenlenen güreşlere Antalya, Aydın, Denizli, Muğla ve İzmir'den 132 deve katıldı. Bazı develeri rakiplerinden ayırmaya çalışan görevliler zor anlar yaşadı. Birincinin seçilmediği güreşler sonunda deve sahiplerine protokol üyeleri tarafından kupa ve hediyeler verildi. 


Kumluca Devecileri Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Zafer Gemici, güreşlerin çok güzel bir şekilde yapıldığını, aralarında Türkiye'nin ünlü güreş develerinin de bulunduğu 132 devenin güreştiğini söyledi. Amaçlarının bir Yörük kültürü olan deve güreşlerini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak olduğunu ifade eden Gemici, "Çok güzel bir havada yeni yapılan arenada güreşler yapıldı. Seyircinin ilgisi çok güzel" dedi.  


Deve güreşlerini izlemeye gelen Mehmet Başar ise, “Bugün burada Yörük kültürünün bir parçası olan deve güreşleri yaşatılıyor. Düzenleyen ve güreşlere katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.