Kumluca’daki taciz olayını TBMM’ye taşıdı

SİYASET 02.09.2022 - 00:08, Güncelleme: 02.09.2022 - 00:08
 

Kumluca’daki taciz olayını TBMM’ye taşıdı

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Antalya’nın Kumluca İlçesi’nde yaşana taciz olayı ile ilgili soru önergesini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın yanıtlaması için TBMM’ye sundu.

haberimizvar.net- Milletvekili Bülbül’un sunduğu dilekçe şöyle: “Aşağıdaki sorularımın, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından Anayasanın 98 ve İç Tüzüğün 96. ve 99. Maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. Yazılı ve görsel medyada Antalya’nın Kumluca ilçesinde çocuklara Kur'an öğretmesi için görevlendirilen hoca E.U.’nun 7 ve 8 yaşındaki iki kız çocuğunu taciz ettiğine dair haberlere yer verilmektedir. Haberin ayrıntılarında çocukların durumu ailelerine bildirmesi sonrasında aileler Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyette bulunduğu, gözaltına alınan hocanın önce serbest bırakıldığı, ardından savcılığın itirazı sonrası yeniden gözaltına alınarak tutuklanıp Kumluca Müftüsü’nün olayın yaşandığı gün hocanın görevden uzaklaştırıldığını açıkladığı öne sürülmektedir. Olayın görgü tanıkları 7 ve 8 yaşlarındaki iki kız çocuğunun uğradığı taciz ve istismar sürecini şöyle açıklamaktadır: “Olay, 2 Ağustos 2022 günü Kumluca’ya bağlı Mavikent Mahallesi’ndeki bir camide meydana geldi. Kumluca Müftülüğü, imam E.U.’yu, yaz kurslarına katılan çocuklara Kur'an öğretmesi için bir camiye görevlendirdi. İddiaya göre, kursa katılan 7 ve 8 yaşlarındaki 2 kız çocuğu 2 Ağustos günü ailelerine hoca E.U.’nun kendilerini taciz ettiğini söyledi. Aileler konuyu hemen Cumhuriyet Savcılığına bildirdi. Savcılığın talimatı üzerine E.U., aynı gün jandarma tarafından gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Savcılığın itirazı üzerine E.U., tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen E.U., mahkemece tutuklanarak Elmalı T Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.” Bu bağlamda; Bakanlığınız bu ve benzeri ihmal ve istismar vakaları ile ilgili olarak açılan davalarda taraf olacak mıdır? Bakanlığınız daha önce de benzerleri çokça görülen Kur’an kursu öğrencilerine yönelik ihmal ve istismarın önlenmesi ile ilgili ne tür girişimlerde bulunacaktır? Bakanlığınızca kayıt altına alınmış benzeri ihmal ve istismarların vakalarının illere göre dağılımı ile ilgili herhangi bir veri bulunmakta mıdır? Kur’an kurlarında ihmali ve istismarı kesinleşen faillerin kaçına ceza verilmiştir? Bakanlığınız istismar vakalarının mağduru olan çocuklar ile ilgili ne tür onarıcı tedbirler öngörmektedir?”    
HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Antalya’nın Kumluca İlçesi’nde yaşana taciz olayı ile ilgili soru önergesini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın yanıtlaması için TBMM’ye sundu.

haberimizvar.net- Milletvekili Bülbül’un sunduğu dilekçe şöyle: “Aşağıdaki sorularımın, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından Anayasanın 98 ve İç Tüzüğün 96. ve 99. Maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. Yazılı ve görsel medyada Antalya’nın Kumluca ilçesinde çocuklara Kur'an öğretmesi için görevlendirilen hoca E.U.’nun 7 ve 8 yaşındaki iki kız çocuğunu taciz ettiğine dair haberlere yer verilmektedir. Haberin ayrıntılarında çocukların durumu ailelerine bildirmesi sonrasında aileler Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyette bulunduğu, gözaltına alınan hocanın önce serbest bırakıldığı, ardından savcılığın itirazı sonrası yeniden gözaltına alınarak tutuklanıp Kumluca Müftüsü’nün olayın yaşandığı gün hocanın görevden uzaklaştırıldığını açıkladığı öne sürülmektedir.

Olayın görgü tanıkları 7 ve 8 yaşlarındaki iki kız çocuğunun uğradığı taciz ve istismar sürecini şöyle açıklamaktadır: “Olay, 2 Ağustos 2022 günü Kumluca’ya bağlı Mavikent Mahallesi’ndeki bir camide meydana geldi. Kumluca Müftülüğü, imam E.U.’yu, yaz kurslarına katılan çocuklara Kur'an öğretmesi için bir camiye görevlendirdi. İddiaya göre, kursa katılan 7 ve 8 yaşlarındaki 2 kız çocuğu 2 Ağustos günü ailelerine hoca E.U.’nun kendilerini taciz ettiğini söyledi. Aileler konuyu hemen Cumhuriyet Savcılığına bildirdi. Savcılığın talimatı üzerine E.U., aynı gün jandarma tarafından gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Savcılığın itirazı üzerine E.U., tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen E.U., mahkemece tutuklanarak Elmalı T Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.”

Bu bağlamda;

  1. Bakanlığınız bu ve benzeri ihmal ve istismar vakaları ile ilgili olarak açılan davalarda taraf olacak mıdır?
  2. Bakanlığınız daha önce de benzerleri çokça görülen Kur’an kursu öğrencilerine yönelik ihmal ve istismarın önlenmesi ile ilgili ne tür girişimlerde bulunacaktır?
  3. Bakanlığınızca kayıt altına alınmış benzeri ihmal ve istismarların vakalarının illere göre dağılımı ile ilgili herhangi bir veri bulunmakta mıdır?
  4. Kur’an kurlarında ihmali ve istismarı kesinleşen faillerin kaçına ceza verilmiştir?
  5. Bakanlığınız istismar vakalarının mağduru olan çocuklar ile ilgili ne tür onarıcı tedbirler öngörmektedir?”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.