Kuyumcular kamu bankasına 500’er gram altın yatıracak

EKONOMİ 16.03.2021 - 12:37, Güncelleme: 16.03.2021 - 12:37
 

Kuyumcular kamu bankasına 500’er gram altın yatıracak

Ülke genelinde faaliyet gösteren tüm kuyumculardan 500’er gram altını kamu bankalarına yatırmaları istenecek.

haberimizvar.net- Reuters’ın haberine göre, Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Kuyum Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı’ sektör görüşüne açıldı. Yönetmeliğin amacının, kuyum işletmelerinin açılış ve faaliyetleri ise ilgili kuyum ticaretine ilişkin usul ve esasları düzenlemek olduğu belirtildi. Taslağa göre, kuyumcu, teminat hesabına yatıracağı altına sektörde kaldığı süre boyunca hiç dokunamayacak, işletemeyecek, kullanamayacak. Ticaret Bakanlığı taslağının 11. maddesinde, “Kamu sermayeli bankalar veya kamu sermayeli katılım bankalarında kuyum işletmesi adına açılan hesaba beş yüz gram altın teminat olarak yatırılır” dendi.
Ülke genelinde faaliyet gösteren tüm kuyumculardan 500’er gram altını kamu bankalarına yatırmaları istenecek.

haberimizvar.net- Reuters’ın haberine göre, Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Kuyum Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı’ sektör görüşüne açıldı. Yönetmeliğin amacının, kuyum işletmelerinin açılış ve faaliyetleri ise ilgili kuyum ticaretine ilişkin usul ve esasları düzenlemek olduğu belirtildi.

Taslağa göre, kuyumcu, teminat hesabına yatıracağı altına sektörde kaldığı süre boyunca hiç dokunamayacak, işletemeyecek, kullanamayacak.

Ticaret Bakanlığı taslağının 11. maddesinde, “Kamu sermayeli bankalar veya kamu sermayeli katılım bankalarında kuyum işletmesi adına açılan hesaba beş yüz gram altın teminat olarak yatırılır” dendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.