KYK borçlarında ana para karmaşası

EKONOMİ 19.07.2022 - 10:07, Güncelleme: 19.07.2022 - 10:07
 

KYK borçlarında ana para karmaşası

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KYK borçlarında sadece ana paranın ödeneceğini açıklamasının ardından e-devlet sistemine girenler, faiz eklenen miktarın ana para olarak göründüğünü belirterek tepki gösterdi.

haberimizva.net-  Bakanlar kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) kredi alan öğrencilerin borçlarından enflasyon farkı alınmayacağını açıkladı.  Erdoğan, "Kredi geri ödemelerinin, enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık. 3 milyon 157 bin gencimizin öğrenim kredisi sorununu kökten çözmüş oluyoruz" dedi.   Kararın ardından sosyal medyada paylaşım yapan bazı kullanıcılar, Erdoğan'ın açıklamasından sonra enflasyon farkı eklenen borç miktarının, e-devlet sisteminde ana para olarak görüldüğünü belirttiler ve ekran görüntülerini paylaştılar. Bazı kullanıcılar ise düzenleme yapılması ve kararın Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından borçların düzeltilebileceğini söyledi. Borç tablosunu paylaşanlardan Nesrin Çetin, "Önceden ana para 18 bindi, faizli 25 bindi. Reisin açıklamasından sonra ana para 25 oldu. Umarım bir açıklaması vardır yoksa skandal yani" ifadelerini kullandı.  Paylaşımlardan bazıları şu şekilde:        Önceden ana para 18 bindi, faizli 25 bindi. Reisin açıklamasından sonra ana para 25 oldu. Umarım bir açıklaması vardır yoksa skandal yani#kykborcu #kykkredi pic.twitter.com/Wh7L568jAD— Nesrin Çetin (@1nesrincetinn) July 18, 2022 Benim de böyle, düzeltilecek mi bu durum? 21.000 ana para -28 bin faizli hali idi. Şu anda ana para 28bin oldu.— ouz (@kocoguzcann) July 18, 2022 Öncelikle krediyi 3 sene aldım. Aldığım rakam 15 16k civarında. Buna göre hesaplanan ödenecek ana paranın peşin ödemesi 18.600tl ve taksitli ödemesi 19.200tl görünürken bu olaydan sonra ana para 27.456tl olarak görünüyor. Bu olayı izahı nedir ? #kykkredi #kykborcu #kykborc pic.twitter.com/KdWeVOI4YX— Mehmet Zahid Özoğlu (@NeverBeeAloneee) July 18, 2022 Aynı şekilde 23000’di ana para faizle 36k idi. Şimdi 36k ana para görünüyor pic.twitter.com/B6kTU9Y0eF— lugano (@ozden8956) July 18, 2022 23 binlerde olan ana para faiz ile 36 bine yükselmişti 18.07.2022 tarihi itibari ile hesaplanan anapara 36 binlerde..#kykborcu— burcu Furat (@burcuFurat4) July 18, 2022
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KYK borçlarında sadece ana paranın ödeneceğini açıklamasının ardından e-devlet sistemine girenler, faiz eklenen miktarın ana para olarak göründüğünü belirterek tepki gösterdi.

haberimizva.net-  Bakanlar kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) kredi alan öğrencilerin borçlarından enflasyon farkı alınmayacağını açıkladı. 

Erdoğan, "Kredi geri ödemelerinin, enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık. 3 milyon 157 bin gencimizin öğrenim kredisi sorununu kökten çözmüş oluyoruz" dedi.

 

Kararın ardından sosyal medyada paylaşım yapan bazı kullanıcılar, Erdoğan'ın açıklamasından sonra enflasyon farkı eklenen borç miktarının, e-devlet sisteminde ana para olarak görüldüğünü belirttiler ve ekran görüntülerini paylaştılar. Bazı kullanıcılar ise düzenleme yapılması ve kararın Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından borçların düzeltilebileceğini söyledi.

Borç tablosunu paylaşanlardan Nesrin Çetin, "Önceden ana para 18 bindi, faizli 25 bindi. Reisin açıklamasından sonra ana para 25 oldu. Umarım bir açıklaması vardır yoksa skandal yani" ifadelerini kullandı. 

Paylaşımlardan bazıları şu şekilde: 
 

 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.