'La Bayadere' balesi Aspendos Festivali'nde

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 16.09.2023 - 15:17, Güncelleme: 16.09.2023 - 15:17
 

'La Bayadere' balesi Aspendos Festivali'nde

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 30'ncusu düzenlenen 'Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde 17 Eylül Pazar (yarın) günü İstanbul Devlet Opera ve Balesi, 'La Bayadere' eserini sahnelenecek.

haberimizvar.net- Besteci Ludwig Minkus'un müzikleri, Marius Petipa'nın eşsiz koreografisi, gösterişli, törensel, etnik danslarıyla İstanbul Devlet Opera ve Balesi bale topluluğu kadrosu tarafından sahnelenen eseri Ayşem Sunal Savaşkurt sahneye koydu. Şef Zdravko Lazarov yönetiminde İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde sahnelenecek eserin dekor tasarımı Efter Tunç, dekor tasarımı Gülden Sayıl, Işık tasarımı ise Önder Arık imzası taşıyor. Bale repertuvarının en büyük eserlerinden biri sayılan 3 perdelik La Bayadere; aşk ve entrika yüklü büyülü atmosferi ve Hindistan'da geçen konusu ile romantik ve klasik dönem bale eserleri arasında da bir köprü niteliğinde kabul ediliyor. ÜNLÜ BESTECİLERİN ESERLERİ GALA KONSERİNDE 30. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, 21 Eylül Perşembe akşamı saat 21.00'de orkestra şefi Tolga Atalay Ün yönetimindeki Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde, adeta bir yıldızlar geçidine sahne olacak 'Gala Konseri' ile sona erecek. Konserde sopranolar; Gülbin Günay, Nurdan Küçükekmekçi, Perihan Diana Nayır, Feryal Türkoğlu, mezzosoprano Ferda Yetişer, tenorlar Erdem Erdoğan, Efe Kışlalı ve bas Tuncay Kurtoğlu; Çaykovski, Rahmaninov, Dvorak, Donizetti, Bizet, Puccini, Mozart, Mascagni gibi ünlü bestecilerin seçkin opera eserlerinden örnekleri içeren geniş bir repertuvarla seyirci karşısında olacak.
Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 30'ncusu düzenlenen 'Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde 17 Eylül Pazar (yarın) günü İstanbul Devlet Opera ve Balesi, 'La Bayadere' eserini sahnelenecek.

haberimizvar.net- Besteci Ludwig Minkus'un müzikleri, Marius Petipa'nın eşsiz koreografisi, gösterişli, törensel, etnik danslarıyla İstanbul Devlet Opera ve Balesi bale topluluğu kadrosu tarafından sahnelenen eseri Ayşem Sunal Savaşkurt sahneye koydu. Şef Zdravko Lazarov yönetiminde İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde sahnelenecek eserin dekor tasarımı Efter Tunç, dekor tasarımı Gülden Sayıl, Işık tasarımı ise Önder Arık imzası taşıyor. Bale repertuvarının en büyük eserlerinden biri sayılan 3 perdelik La Bayadere; aşk ve entrika yüklü büyülü atmosferi ve Hindistan'da geçen konusu ile romantik ve klasik dönem bale eserleri arasında da bir köprü niteliğinde kabul ediliyor.

ÜNLÜ BESTECİLERİN ESERLERİ GALA KONSERİNDE

30. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, 21 Eylül Perşembe akşamı saat 21.00'de orkestra şefi Tolga Atalay Ün yönetimindeki Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde, adeta bir yıldızlar geçidine sahne olacak 'Gala Konseri' ile sona erecek. Konserde sopranolar; Gülbin Günay, Nurdan Küçükekmekçi, Perihan Diana Nayır, Feryal Türkoğlu, mezzosoprano Ferda Yetişer, tenorlar Erdem Erdoğan, Efe Kışlalı ve bas Tuncay Kurtoğlu; Çaykovski, Rahmaninov, Dvorak, Donizetti, Bizet, Puccini, Mozart, Mascagni gibi ünlü bestecilerin seçkin opera eserlerinden örnekleri içeren geniş bir repertuvarla seyirci karşısında olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.