Lara ihalesi geri çekildi

SİYASET 11.12.2023 - 16:17, Güncelleme: 11.12.2023 - 16:26
 

Lara ihalesi geri çekildi

Yerel seçimlere 111 gün kala Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Lara sahil bandının 30 yıllığına kiraya verilmek üzere ihaleye çıkarılmasını içeren Plan ve Bütçe Komisyonu raporu, CHP'nin önerisi üzerine oybirliği ile gündemden çıkarıldı.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yerel seçimlere 111 gün kala Lara sahil bandının 30 yıllığına kiraya verilmesi amacıyla ihaleye çıkarılması için Encümen'e  yetki verilmesini amaçlayan Plan ve Bütçe Komisyonu raporu, CHP grubunun önerisi üzerine oybirliği ile meclis gündeminden çıkarıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Aralık ayı toplantısında mülkiyeti Antalya Büyükşehir Belediyesi adına kayıtlı Muratpaşa İlçesi Güzeloba Mahallesi 28023 ada 1 ve 2, 28604 ada 1, 28605 ada 1 ve 2, 28607 ada 1 parseller ile Büyükşehir'in hissedar olduğu 2372, 2374 parseller ile 28024 ada 2 parselin yürürlükteki imar planı fonksiyonlarına uygun olarak projelendirilerek 5393 sayılı yasa gereğince 30 yıl süreyle ihaleye çıkarılmasını içeren11'inci madde CHP grubunun önerisi sonucu oybirliği ile gündemden çıkarıldı. KAMUOYUNDA TEPKİYLE KARŞILANMIŞTI Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 5 yıldan beri gündeme getirmediği Lara sahil bandını yerel seçimlerin arifesinde 30 yıllığına ihaleye çıkarma girişimi kamuoyunda tepki yaratmıştı. Önceki dönem Konyaaltı sahiliyle ilgili ihale aşamasında ve işletme sürecinde yaşanan iddialara dikkat çekenler, Lara sahilinin 30 yıllık üst kullanım hakkının da verilerek, apar topar ihaleye zorlanmasının ve zamanlamasının doğru olmadığını ileri sürüyorlardı. Lara sahil bandının yerel seçimlere kısa bir süre kala 30 yıllığına ihaleye çıkarılma girişimine başta CHP grubu olmak üzere diğer siyasi partilerin de destek vermeyeceklerinin kamuoyunda konuşulması üzerine CHP grubu, 2023 yılının son meclis toplantısında tartışmalara neden olacağı düşüncesinden de hareket ederek gündemden çekilme önerisini getirdi ve diğer siyasi partiler de önergenin çekilmesi yönünde oy kullandı.
Yerel seçimlere 111 gün kala Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Lara sahil bandının 30 yıllığına kiraya verilmek üzere ihaleye çıkarılmasını içeren Plan ve Bütçe Komisyonu raporu, CHP'nin önerisi üzerine oybirliği ile gündemden çıkarıldı.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yerel seçimlere 111 gün kala Lara sahil bandının 30 yıllığına kiraya verilmesi amacıyla ihaleye çıkarılması için Encümen'e  yetki verilmesini amaçlayan Plan ve Bütçe Komisyonu raporu, CHP grubunun önerisi üzerine oybirliği ile meclis gündeminden çıkarıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Aralık ayı toplantısında mülkiyeti Antalya Büyükşehir Belediyesi adına kayıtlı Muratpaşa İlçesi Güzeloba Mahallesi 28023 ada 1 ve 2, 28604 ada 1, 28605 ada 1 ve 2, 28607 ada 1 parseller ile Büyükşehir'in hissedar olduğu 2372, 2374 parseller ile 28024 ada 2 parselin yürürlükteki imar planı fonksiyonlarına uygun olarak projelendirilerek 5393 sayılı yasa gereğince 30 yıl süreyle ihaleye çıkarılmasını içeren11'inci madde CHP grubunun önerisi sonucu oybirliği ile gündemden çıkarıldı.

KAMUOYUNDA TEPKİYLE KARŞILANMIŞTI

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 5 yıldan beri gündeme getirmediği Lara sahil bandını yerel seçimlerin arifesinde 30 yıllığına ihaleye çıkarma girişimi kamuoyunda tepki yaratmıştı. Önceki dönem Konyaaltı sahiliyle ilgili ihale aşamasında ve işletme sürecinde yaşanan iddia lara dikkat çekenler, Lara sahilinin 30 yıllık üst kullanım hakkının da verilerek, apar topar ihaleye zorlanmasının ve zamanlamasının doğru olmadığını ileri sürüyorlardı. Lara sahil bandının yerel seçimlere kısa bir süre kala 30 yıllığına ihaleye çıkarılma girişimine başta CHP grubu olmak üzere diğer siyasi partilerin de destek vermeyeceklerinin kamuoyunda konuşulması üzerine CHP grubu, 2023 yılının son meclis toplantısında tartışma lara neden olacağı düşüncesinden de hareket ederek gündemden çekilme önerisini getirdi ve diğer siyasi partiler de önergenin çekilmesi yönünde oy kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.