Lara sahilinden elinizi çekin

YEREL 12.04.2024 - 13:54, Güncelleme: 12.04.2024 - 14:09
 

Lara sahilinden elinizi çekin

Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı'nın eski Divan Talya Otel'den Karpuz Kaldıran Özel Eğitim Merkezi’ne kadar olan 21 kilometrelik Lara sahil bandında planlama çalışmalarına başlaması Antalya'da tepkiyle karşılandı. Muratpaşa Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, "Antalya'nın hak ve hukukunu savunmak görevimizdir. Ankara'da masa başında hazırlanacak plan Antalya kamuoyunun nezdinde asla karşılığı olmayacaktır" denildi.

haberimizvar.net- Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın eski Divan Talya Otel'den Karpuz Kaldıran Askeri Tesleri'ne kadar olan 21 kilometrelik Lara sahil bandında planlama çalışmalarına başlaması tepkiyle karşılandı. Muratpaşa Belediyesi de yaptığı açıklamada tepkisini ortaya koydu. Muratpaşa Belediyesi'nin açıklamasında şu ifadelere yer veriliyor: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın, eski Divan Talya Otel’den Karpuz Kaldıran Özel Eğitim Merkezi Komutanlığı’na kadar uzanan yaklaşık 21 kilometrelik Lara sahil bandında planlama çalışmalarına başladığı iddia edilmektedir.   Bilindiği üzere Bakanlık, Temmuz 2019’da anılan bölgede 557 dekarlık alanı ‘Nitelikli Doğal Koruma Alanı’ ve bu alan dışında kalan ve Antalya’mızın doğa harikası falezleri de içine alan 686 dekarlık kıyı şeridini ‘Kesin Korunacak Hassas Alan’ olarak onaylamıştır. Bölge, sahip olduğu doğal güzelliklerini yanı sıra bugün kent içi turizmde önemli bir alandır. Lara sahil bandı, özellikle belediyemize ait ve girişlerin ücretsiz olduğu mavi bayraklı falez plajları, belediyemiz kafeleri, engelli bireyler ve ailelerine yönelik sosyal destek programları yürüten Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’miz, yürüyüş ve bisiklet yolları, parklarıyla belediyemizce bütünlüklü bir yaşam alanı haline getirilmiştir. Lara sahil bandına ilişkin Ankara’da, masa başında hazırlanacak plan Antalya kamuoyunun nezdinde asla karşılığı olmayacaktır. Muratpaşa Belediyemiz, görüşü ve onayı alınmadan yapılacak planlara karşı hukuki haklarını kullanmaktan bir an olsun geri durmayacaktır. Antalya’mızın hak ve hukukunu savunmak görevimizdir.
Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı'nın eski Divan Talya Otel'den Karpuz Kaldıran Özel Eğitim Merkezi’ne kadar olan 21 kilometrelik Lara sahil bandında planlama çalışmalarına başlaması Antalya'da tepkiyle karşılandı. Muratpaşa Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, "Antalya'nın hak ve hukukunu savunmak görevimizdir. Ankara'da masa başında hazırlanacak plan Antalya kamuoyunun nezdinde asla karşılığı olmayacaktır" denildi.

haberimizvar.net- Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın eski Divan Talya Otel'den Karpuz Kaldıran Askeri Tesleri'ne kadar olan 21 kilometrelik Lara sahil bandında planlama çalışmalarına başlaması tepkiyle karşılandı. Muratpaşa Belediyesi de yaptığı açıklamada tepkisini ortaya koydu. Muratpaşa Belediyesi'nin açıklamasında şu ifadelere yer veriliyor:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın, eski Divan Talya Otel’den Karpuz Kaldıran Özel Eğitim Merkezi Komutanlığı’na kadar uzanan yaklaşık 21 kilometrelik Lara sahil bandında planlama çalışmalarına başladığı iddia edilmektedir.  

Bilindiği üzere Bakanlık, Temmuz 2019’da anılan bölgede 557 dekarlık alanı ‘Nitelikli Doğal Koruma Alanı’ ve bu alan dışında kalan ve Antalya’mızın doğa harikası falezleri de içine alan 686 dekarlık kıyı şeridini ‘Kesin Korunacak Hassas Alan’ olarak onaylamıştır.

Bölge, sahip olduğu doğal güzelliklerini yanı sıra bugün kent içi turizmde önemli bir alandır. Lara sahil bandı, özellikle belediyemize ait ve girişlerin ücretsiz olduğu mavi bayraklı falez plajları, belediyemiz kafeleri, engelli bireyler ve ailelerine yönelik sosyal destek programları yürüten Adalya Vakfı Engelsiz Kafe’miz, yürüyüş ve bisiklet yolları, parklarıyla belediyemizce bütünlüklü bir yaşam alanı haline getirilmiştir.

Lara sahil bandına ilişkin Ankara’da, masa başında hazırlanacak plan Antalya kamuoyunun nezdinde asla karşılığı olmayacaktır. Muratpaşa Belediyemiz, görüşü ve onayı alınmadan yapılacak plan lara karşı hukuki haklarını kullanmaktan bir an olsun geri durmayacaktır.

Antalya’mızın hak ve hukukunu savunmak görevimizdir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.