LGBT'lilerden onur yürüyüşü

YEREL 27.06.2022 - 15:49, Güncelleme: 27.06.2022 - 15:49
 

LGBT'lilerden onur yürüyüşü

LGBTQİA+ bireyler Onur Haftası kapsamında mini yürüyüş yapıp ardından Attalos Heykeli önünde açıklama yaptı.

haberimizvar.net- Attalos heykeli önündeki açıklamada şöyle denildi: "Bugün LGBTQİA+’ların 1969 yılında baskılara karşı haykırdığı; hayır burdayız, bizi sindiremezsiniz, yok sayamazsınız dediği Stonewall olaylarından bugüne haziran ayında kutladığımız Onur haftası. Kurucusu lubunya olan bu kentte kurucu Attalos’tan bugüne kadar onuruyla yaşamış tüm LGBTQİA+ların onur haftası!  Doğduğumuzdan beri sahip olduğumuz renkli kalplerimize, aşkımıza duyduğumuz onur haftası! Bir yerlerde bizi gizlenmek zorunda kaldığı için uzaktan izleyen ve her şeye rağmen kendiyle gurur duyan arkadaşlarımızın onur haftası! Nefretinizle aramızdan kopartıp aldığınız arkadaşlarımızın onur haftası!Sahi Antalya neydi bu onur? Onur kişinin kendine duyduğu saygıdır. Biz LGBTQİA+lar olarak aşkımızla, bedenlerimizle, yaşam tarzımızla, konuşmamızla kısaca bizi biz yapan her şeyimizle onur duyuyoruz! Biz bugün burda kendimize ve bizi biz yapan her şeyimizle onurumuzla tam karşınızda yüksek sesle haykırıyoruz!    Queer Akdeniz olarak nefretle inşaa edilmiş her tabuyu yıkmak için karşınızdayız!  Dinleyin bizi!  İnat ve ısrarla LGBTQİA+ haklarını reddeden tüm fobikler, haklarımızı görmezden gelenler; size LGBTQİA+ hakları nasıl kazanılırı göstereceğiz!  İnat ve ısrarla cisfeminizm diyen terfler; size gerçek feminizim olan transfeminizm ve queerfeminizmi öğreteceğiz şaşıracaksınız!  İnat ve ısrarla insanları ayrıştıran zihniyet; size nasıl birleşiliri öğreteceğiz göreceksiniz!    Dünyada ki tüm insanların ortak paydası olan sevginin ve yine tüm insanların ortak zorundalığı olan saygının yaşanabilir bir dünya yaratabileceğini biliyoruz. Etnik kökeni, rengi, dili, cinsiyeti, cinsiyet kimliği, cinsel yönelimi, inancı, türü ne olursa olsun hepimizin eşit haklarla onuruyla yaşadığı bir dünya yaratmayı görev bilmiş Queer Akdeniz ailesi olarak Antalya’dan başlayarak her tuğlası sevgi olan bir şehir inşaa edeceğimizi bildiriyoruz!    Bedenlerimizin ve yönelimlerimizin bekçileri; nefretinizle, baskılarınızla haklarımızdan vazgeçeceğimizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz!  Queer Akdeniz Birinci Antalya Online Pride yürüyüşüne tüm Türkiyeden interaktif katılımlarla geçmek için dağılıyoruz. Dağılın lubunyalar şehrin her yerinden online yürüyüşümüze katılın. Böylece güvenlik kaygısı olanlarda dahil olmak üzere herkesin katılabileceği Antalya’nın ilkini gerçekleştiriyoruz. Şehrin her yerinde @queerakdeniz instagram hesabımızdan açacağımız canlı yayına katılarak bende yürüyorum yazıp canlı yayına katılmak istiyorum butonuna tıklayın; dörderli ve belirli periyotlarla aramıza katılın! Her yürüyüşümüzün onur yürüyüşü olduğunu gelin bu kentteki herkese gösterelim!  Yanımızda duran her topluluğa Queer Akdeniz adına teşekkür ederiz."
LGBTQİA+ bireyler Onur Haftası kapsamında mini yürüyüş yapıp ardından Attalos Heykeli önünde açıklama yaptı.
haberimizvar.net-
Attalos heykeli önündeki açıklamada şöyle denildi: "Bugün LGBTQİA+’ların 1969 yılında baskılara karşı haykırdığı; hayır burdayız, bizi sindiremezsiniz, yok sayamazsınız dediği Stonewall olaylarından bugüne haziran ayında kutladığımız Onur haftası. Kurucusu lubunya olan bu kentte kurucu Attalos’tan bugüne kadar onuruyla yaşamış tüm LGBTQİA+ların onur haftası!  Doğduğumuzdan beri sahip olduğumuz renkli kalplerimize, aşkımıza duyduğumuz onur haftası! Bir yerlerde bizi gizlenmek zorunda kaldığı için uzaktan izleyen ve her şeye rağmen kendiyle gurur duyan arkadaşlarımızın onur haftası! Nefretinizle aramızdan kopartıp aldığınız arkadaşlarımızın onur haftası!Sahi Antalya neydi bu onur? Onur kişinin kendine duyduğu saygıdır. Biz LGBTQİA+lar olarak aşkımızla, bedenlerimizle, yaşam tarzımızla, konuşmamızla kısaca bizi biz yapan her şeyimizle onur duyuyoruz! Biz bugün burda kendimize ve bizi biz yapan her şeyimizle onurumuzla tam karşınızda yüksek sesle haykırıyoruz! 
 
Queer Akdeniz olarak nefretle inşaa edilmiş her tabuyu yıkmak için karşınızdayız! 
Dinleyin bizi! 
İnat ve ısrarla LGBTQİA+ haklarını reddeden tüm fobikler, haklarımızı görmezden gelenler; size LGBTQİA+ hakları nasıl kazanılırı göstereceğiz! 
İnat ve ısrarla cisfeminizm diyen terfler; size gerçek feminizim olan transfeminizm ve queerfeminizmi öğreteceğiz şaşıracaksınız! 
İnat ve ısrarla insanları ayrıştıran zihniyet; size nasıl birleşiliri öğreteceğiz göreceksiniz! 
 
Dünyada ki tüm insanların ortak paydası olan sevginin ve yine tüm insanların ortak zorundalığı olan saygının yaşanabilir bir dünya yaratabileceğini biliyoruz. Etnik kökeni, rengi, dili, cinsiyeti, cinsiyet kimliği, cinsel yönelimi, inancı, türü ne olursa olsun hepimizin eşit haklarla onuruyla yaşadığı bir dünya yaratmayı görev bilmiş Queer Akdeniz ailesi olarak Antalya’dan başlayarak her tuğlası sevgi olan bir şehir inşaa edeceğimizi bildiriyoruz! 
 
Bedenlerimizin ve yönelimlerimizin bekçileri; nefretinizle, baskılarınızla haklarımızdan vazgeçeceğimizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz! 
Queer Akdeniz Birinci Antalya Online Pride yürüyüşüne tüm Türkiyeden interaktif katılımlarla geçmek için dağılıyoruz. Dağılın lubunyalar şehrin her yerinden online yürüyüşümüze katılın. Böylece güvenlik kaygısı olanlarda dahil olmak üzere herkesin katılabileceği Antalya’nın ilkini gerçekleştiriyoruz. Şehrin her yerinde @queerakdeniz instagram hesabımızdan açacağımız canlı yayına katılarak bende yürüyorum yazıp canlı yayına katılmak istiyorum butonuna tıklayın; dörderli ve belirli periyotlarla aramıza katılın! Her yürüyüşümüzün onur yürüyüşü olduğunu gelin bu kentteki herkese gösterelim! 
Yanımızda duran her topluluğa Queer Akdeniz adına teşekkür ederiz."
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.